برای تقویت حافظه بلند بخوانید
شاید امروز تصویر مکتب خانههای قدیم که در آن دانش آموزان با صدای بلند و دسته جمعی درسهای خود را تکرار میکردند بی معنا و پوچ به نظر برسد. اما بلند خواندن یک دلیل علمی و بیولوژیکی برای مغز و تقویت حافظه دارد، هرچه بلندتر بخوانید، بیشتر به یادتان میماند.
به گزارش شفقنا زندگی، محققان دانشگاه واترلو در کانادا می گویند «عمل دوگانه» صحبت کردن و شنیدن صحبت های خود به مغز در ذخیره سازی اطلاعات کمک می کند، به طوری که آن اطلاعات به حافظه بلند مدت تبدیل می شود. نام این فرایند «اثر تولید» است.
این مطالعه بر پایه تحقیق پیشین همین تیم تحقیقاتی در مورد بررسی مزایای فعالیت هایی مانند تایپ کردن و نوشتن کلمات در تقویت و حفظ حافظه بود. البته در سال 2015 نیز گزارش مطالعه ای از سوی محققان کانادایی نشان داده بود که تکرار کردن کلمات با صدای بلند حافظه کلامی را تقویت می کند. در آن تحقیق، 44 دانشجوی فرانسوی زبان مجموعه واژگانی را از روی یک صفحه رایانه می خواندند و سپس از آنها خواسته می شد تا آن کلمات را به چهار روش متفاوت تکرار کنند. این روش ها عبارت بودند از خواندن کلمات در سکوت، خواندن کلمات با حرکت دادن لب ها، خواندن کلمات با صدای بلند و هنگام نگاه کردن به صفحه و خواندن کلمات با صدای بلند برای شخص دیگر.
نتایج آن مطالعه نشان داد که خواندن کلمات برای فرد دیگر بالاترین میزان یادآوری حافظه شفاهی را به همراه می آورد. درحالی که خواندن در سکوت دقیقاً در نقطه مقابل قرار دارد. محققان در مطالعه جدید خود نیز از همان روش شناسی استفاده کردند. از 95 نفر خواستند تا در سکوت بخوانند، به فرد دیگری که درحال خواندن است گوش کنند، به صدای ضبط شده خود به هنگام خواندن گوش دهند و واقعاً با صدای بلند بخوانند. نتیجه نهایی این بود که یادآوری کلمات زمانی به بیشترین حد خود می رسد که شرکت کنندگان برای خودشان بلند بخوانند.
این مطالعه تأیید می کند که یادگیری و حافظه از درگیری فعال سود می برند. هنگامی که ما مقیاسی فعال یا یک عنصر تولید را به یک کلمه اضافه کنیم، آن واژه در حافظه بلند مدت ما متمایز می شود و بنابراین قابل یادآوری می گردد. اما این یافته ها در عمل چه معنایی برای ما خواهند داشت؟
وقتی صحبت از کاربردهای عملی این پژوهش باشد می توان بیش از همه آن را قابل پیاده سازی روی سالمندانی دانست که به حل معما یا جدول برای تقویت حافظه خود توصیه شده اند. این مطالعه نشان می دهد که ایده کنش یا فعالیت نیز برای بهبود حافظه کارساز است. البته که ورزش منظم و داشتن تحرک نیز تضمین کننده حافظه قدرتمند هستند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید