کدخبر :204550 پرینت
16 آبان 1396 - 23:00

مخفیگاه‌های اپل برای فرار مالیاتی لو رفت

اسناد پارادایز نشان می دهند که سودآورترین شرکت دنیا ساختار محرمانه جدیدی دارد که به آن امکان می دهد کماکان به پرهیز از پرداخت میلیاردها دلار مالیات ادامه دهد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، اسناد فاش شده نشان می دهد که اپل وقتی در سال ۲۰۱۳ با فشارها در مورد فعالیت‌های مالیاتی جنجال برانگیزش در ایرلند -مقر اروپایی این شرکت- مواجه شد، فعالانه به دنبال مخفی‌گاه‌های مالیاتی رفته تا از پرداخت مالیات طفره رود.

اپل سپس بیشتر پول نقد خود را که برایش مالیات نداده - اکنون معادل ۲۵۲ میلیارد دلار است- به یک پناهگاه مالیاتی یعنی جزیره جرزی در دریای مانش منتقل کرده است.

اپل می‌گوید که بزرگترین مالیات دهنده دنیا است و در سه سال گذشته ۳۵ میلیارد دلار مالیات داده، کاملا از قانون تبعیت کرده و ساختار جدید "مالیاتش را در هیچ کشور دنیا" کاهش نداده است.

اپل در بیانیه‌ای تأکید کرد که هیچ یک از فعالیت‌ها یا سرمایه‌گذاری‌های خود را از ایرلند به جای دیگری منتقل نکرده است.

اپل تا سال ۲۰۱۴ از یک مفر قانونی بین قوانین مالیاتی آمریکا و جمهوری ایرلند استفاده می‌کرد.

این به اپل امکان می داد تا از طریق شرکتهای زیر مجموعه خود در ایرلند تمام فروش خود را به خارج از آمریکا منتقل کند - که ۵۵ درصد گردش مالی این شرکت را تشکیل می دهد. شرکت‌های زیر مجموعه اپل در ایرلند در عمل حوزه هیچ دولتی قرار نمی‌گرفتند بنابراین بزحمت ممکن است مالیاتی داده باشند.

ساختار پرهیز از مالیات اپل به این شرکت امکان داد تا بجای ۳۵ درصد مالیات در آمریکا یا ۱۲.۵ درصد مالیات در ایرلند، مالیات بر سود به دست آمده در بیرون خاک آمریکا را به حدی کاهش دهد که مالیات خارجی این شرکت بندرت بیش از پنج درصد سود خارجی‌اش باشد و در بعضی سالها حتی به زیر دو درصد رسیده است.

بنا بر محاسبه کمیسیون اروپا، مالیات شرکتهای اپل در ایرلند در طول یک سال فقط پنج هزارم درصد بوده است.

سنای آمریکا در سال ۲۰۱۳، اپل را به دلیل وضعیت مالیاتی‌اش تحت فشار گذاشت اما تیم کوک، مدیر عامل اپل از شرکت خود دفاع کرد. سناتور کارل لوین از مالیات عظیمی که به خزانه دولت آمریکا واریز نشده بود عصبانی بود و از مدیر عامل اپل پرسید: "شما این مرغ تخم طلا را به ایرلند منتقل کردید. آن را به سه شرکت منتقل کردید که در ایرلند مالیات نمی‌دهند. اینها گل سرسبد شرکت اپل هستند. مردم، این کار درستی نیست."

اما کوک این را قبول نداشت: "ما هر مالیاتی را که به عهده‌مان است می‌دهیم، تا دلار آخر را. ما متکی به ترفندهای مالیاتی نیستیم. ما در جزایر کارائیب پول تلنبار نمی‌کنیم."

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.