کدخبر :1990 پرینت
20 فروردین 1391 - 17:53

رویاهای مدیرعامل گوگل برای توسعه‌ی گوگل در سایه‌ی هراس از فیس‌بوک

متن خبر

بنیان‌گذار و مدیرعامل کمپانی گوگل٬ با انتشار یک پست وبلاگی بلند٬ با مروری بر گذشته و دست‌آوردهای این کمپانی، آینده و اهداف "جاه‌طلبانه" این کمپانی را تشریح و ترسیم کرده است.

 
به گزارش سیتنا، "لری پیج" از بنیان‌گذاران کمپانی گوگل و مدیرعامل کنونی غول جست‌وجوهای آنلاین٬ در نوشتاری بلند در وبلاگ رسمی گوگل برای ارتباط با سرمایه‌گذاران٬ بخشی از رویاهای خود برای توسعه‌ی گوگل و ایجاد یک اکوسیستم جدید در جهان مجازی را تشریح کرده است.
 
از سال 2004 و از زمان ارائه‌ی رسمی سهام گوگل در بازارهای بورس جهان٬ هر سال یکی از بنیان‌گذاران گوگل یعنی "لری پیج" و "سرگی برین" مسؤولیت نگارش چنین گزارشی را بر عهده می‌گیرد. اقدام لری پیج در نگارش گزارش و تشریح دست‌آوردها٬ توضیح وضعیت کنونی و ترسیم اهداف بلندمدت این کمپانی٬ اقدامی کم‌سابقه است.
 
دویچه‌وله گزارش می‌دهد: لری پیج کم‌حرف‌تر از این حرف‌هاست و گزارش جامع و طولانی او توجه بسیاری از وب‌‌سایت‌های فعال تکنولوژی و فن‌آوری اطلاعات را جلب کرده است. او در این پست وبلاگی نوشته است: «ما همیشه خواسته‌ایم که پیش‌رفت گوگل به‌گونه‌ای باشد که همه عاشقش باشند. این هدف بلندپروازانه و جاه‌طلبانه‌ای است چون معمولا کمپانی‌های عظیم چندان محبوب نیستند.»
 
    
 
گوگل بخش اعظم درآمدهای میلیارد دلاری خود را از طریق تبلیغات آنلاین به دست می‌آورد و همین مساله همواره بحث‌برانگیز بوده است. متخصصان٬ فعالان حریم خصوصی و آزادی بیان آنلاین و کاربران اینترنت می‌پرسند گوگل چگونه و چه اطلاعاتی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد که چنین درآمد هنگفتی کسب می‌کند.
 
لری پیج می‌گوید: «ما همیشه باور داریم که می‌توان شیطانی نبود و پول ساخت. واقعیت این است که اگر ما بخواهیم از طریق نوآوری‌های تکنولوژیک در جهان تغییراتی ایجاد کنیم٬ سالم بودن درآمدها و استخدام افراد متبحر٬ بسیار ضروری است.»
 
تاکید بر "تغییر جهان" با نوآوری‌های تکنولوژیک
 
به گزارش سیتنا، او خطاب به کاربران اینترنت می‌گوید: «ما این امکان را برای‌تان فراهم می‌کنیم که کارهای اعجاب‌انگیزی بکنید که به تغییر جهان منجر خواهد شد. گوگل قصد دارد روی ایده‌های عظیم تمرکز کند و ریسک‌هایی بپذیرد که به‌طور شگفت‌آوری هیجان‌انگیزند.»
 
مدیرعامل گوگل می‌گوید تجربه به او نشان داده که «پیش‌رفت بر پایه تمرکز بر اهداف سوپرجاه‌طلبانه٬ ساده‌تر ممکن است تا بر اساس تمرکز بر پذیرش ریسک‌های کمتر.»
 
لری پیج همچنین گفته که هیچ چیزی را غیرممکن نمی‌داند و گوگل هم‌چنان تلاش می‌کند تا با تولید محصولات جدید٬ کیفیت زندگی ساکنان زمین را ارتقا دهد. او به تولید خودروهای بدون راننده و نقشه‌های دیجیتال گوگل اشاره کرد و آنها را از پدیده‌هایی خواند که در گذشته‌ای نه‌چندان دور هم تولید و توسعه‌اش غیرممکن به نظر می‌رسید٬ اما امروز بخشی اساسی از زندگی آنلاین شهروندان‌اند.
 
بر اساس گزارش او٬ حالا بیش از یک میلیون بیزنس گوناگون در سراسر جهان از گوگل برای تبلیغ محصولات و سرویس‌های خود بهره می‌گیرند و با توجه به رشد برق‌آسای تبلیغات موبایل٬ انتظار می‌رود این رقم هم به زودی افزایش چشمگیری داشته باشد.
 
لری پیج می‌گوید گوگل‌پلاس که برای رقابت با فیس‌بوک٬ بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی جهان ساخته شده٬ حالا بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال دارد. اگرچه گوگل بر خلاف فیس‌بوک٬ هنوز تعریف مشخصی از مفهوم "کاربر فعال" ارائه نکرده است.
 
تعداد کاربران جی‌میل٬ سرویس ایمیل گوگل هم به گفته لری پیج اکنون از مرز ۳۵۰ میلیون نفر گذشته. یوتیوب هم که از سال ۲۰۰۶ بخشی از کمپانی عظیم گوگل شده٬ حالا به گفته او بیش از ۸۰۰ میلیون بازدید ماهانه دارد و هر ثانیه نزدیک به یک ساعت ویدئو روی این سرویس مشهور و محبوب اشتراک فایل‌های تصویری آپلود می‌شود.
 
لری پیج و پارانویای فیس‌بوک
 
به گزارش سیتنا، یک سال و دو روز از بازگشت دوباره لری پیج ۳۹ ساله به سمت مدیریت کمپانی گوگل می‌گذرد. او که پیش‌تر در سه سال نخست پس از راه‌اندازی گوگل هم مدیرعامل گوگل بود٬ اوایل آوریل سال گذشته جای‌گزین اریک اشمیت شد تا راهبری گوگل را در نبرد سخت با فیس‌بوک بر عهده بگیرد و با استراتژی‌های جدید٬ پیش‌تازی گوگل در جهان مجازی را هم‌چنان حفظ کند.
 
 
فیس‌بوک با سرعتی خیره‌کننده در حال فتح قله‌های موفقیت در جهان مجازی است و بنیان‌گذار ۲۷ ساله‌اش٬ مارک زاکربرگ٬ از نسلی دیگر است و جاه‌طلبی‌هایش آن‌قدر گسترده است که حتی از این‌که از "تسخیر جهان مجازی" سخن بگوید هم ابایی ندارد. محبوبیت اکیدا فزاینده فیس‌بوک٬ تهدید بزرگی برای گوگل است.
 
گوگل در برابر رشد فیس‌بوک٬ گوگل‌پلاس را راه‌اندازی کرده تا بازار رو به گسترش شبکه‌های اجتماعی را کاملا به حریف قدر خود واگذار نکند٬ اما به‌رغم تلاش‌های بحث‌برانگیز گوگل – از جمله تغییر تنظیمات حریم خصوصی برای افزایش کاربران گوگل‌پلاس و نشان دادن آیتم‌های پلاس در نتایج جست‌وجوهای آنلاین٬ موفقیت‌های پلاس تا کنون چندان چشمگیر نبوده و زاکربرگ سخت در تلاش است تا با تکیه بر نقش بی‌نظیرش در توسعه قابلیت‌های اجتماعی وب٬ جایگاهی را تصرف کند که لری پیج و کمپانی‌اش گوگل در آن قرار گرفته: پربازدیدترین و پرترافیک‌ترین سرویس آنلاین.
 
گوگل اما همچنان پیش‌تاز است٬ اگرچه سایه سنگین فیس‌بوک را پشت‌سر خود حس می‌کند. سال گذشته درآمد این کمپانی از تبلیغات آنلاین از مرز ۵/ ۳۶ میلیارد دلار گذشت. این رقم بیش از ۱۰ برابر بزرگ‌تر از میزان درآمدهای فیس‌بوک از راه تبلیغات آنلاین است.
انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.