مجمع تشخیص مصلحت حق بررسی مصوبات مجلس را ندارد
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام را فاقد مکانیزم لازم برای نظارت بر مجلس دانست و گفت: این مجمع حق بررسی مصوبات مجلس را ندارد به همین دلیل، کمیسیون تلفیق برنامه ششم برای بررسی ایرادهای مجمع وارد نشد.
به گزارش سیتنا، علی اکبر کریمی، درباره اشکالاتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام از برنامه ششم توسعه داشته، افزود: به نظر من و قاطبه نمایندگان مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام حق ورود به بررسی مصوبات مجلس را ندارد.
وی ادامه داد: مجلس وقتی مصوبه ای دارد، طبق قانون اساسی و شرع توسط شورای نگهبان بررسی می شود و اگر در رفع ایرادهای شورای نگهبان، بین مجلس و این شورا اختلاف نظری پیش آید و مجلس بر رای خود اصرار کند، در آن صورت مجمع تشخیص مصلحت نظام می تواند برای اتخاذ تصمیم نهایی ورود کرده و اظهار نظر کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: اما درباره برنامه ششم توسعه، دوستان در مجمع گفته اند که در زمینه نظارت برای بررسی لایحه برنامه ششم توسعه ورود پیدا کرده اند، چون نظارت برعملکرد دستگاه ها، جزء وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام تعریف شده است.
کریمی در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: اما اینکه این نظارت به چه صورت و چه آثاری در حوزه قانونگذاری داشته باشد، نمایندگان براین اعتقادند که مجمع تشخیص مصلحت نظام به هیچ عنوان نمی تواند مکانیزم لازم را برای این نظارت داشته باشد و برخلاف قانون اساسی عمل شده است.
وی خاطر نشان کرد: اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص قوانین مصوب مجلس از باب نظارت ورود کند و ایراداتی بگیرد، این ایرادها را باید به شورای نگهبان انعکاس دهد تا اگر این شورا ایرادها را پذیرفت؛ آن را به زبان خود برای مجلس ارسال کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان کرد: به عبارتی هیچ مکانیزمی در قانون اساسی نداریم که مجمع تشخیص مصلحت ایراد قوانین را بررسی و به مجلس ارجاع دهد و مجلس هم موظف باشد آن را بررسی مجدد کند.
کریمی گفت: به همین دلیل کمیسیون تلفیق مجلس نیز این موضوع را نپذیرفته است و ورودی برای بررسی ایرادهای مجمع تشخیص مصلحت نظام نکرده است.
بررسی برنامه ششم توسعه حدود سه هفته قبل در مجلس شورای اسلامی به پایان رسید و این لایحه برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال شد اما مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که از بعد نظارتی, ایرادهایی بر مصوبه مجلس وارد است.
مجمع تشخیص مصلحت نظام 16 ایراد بر لایحه مصوب مجلس وارد کرده و آن ها را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.
براساس قانون؛ شورای نگهبان مسئولیت بررسی مصوبات مجلس را در چارچوب شرع و قانون اساسی برعهده دارد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید