عکسهای سلفی تلههایی برای منفعتطلبان سایبری
برخی از عکسهای سلفی و خصوصی به تلهها و طعمههایی مطلوب برای سودجویان سایبری تبدیل شده که از آنها به عنوان تبلیغات در سایتها، نرمافزارها و گروههای خود استفاده کرده و با استفاده از تیتر های جذاب به دنبال ترغیب کاربران برای بازدید و یا عضویت در گروههای خود میباشند.
به گزارش سیتنا، سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به برخی از سوءاستفادههای صورت گرفته در فضای مجازی و انتشار اطلاعات مهم و خصوصی کاربران در این فضا گفت: متاسفانه مدتی است جرائم فضای مجازی به سمت و سوی حوزه اخلاقی رفته و سوءاستفاده از اطلاعات منتشر شده توسط قربانیان آمار بالایی را به خود اختصاص داده است.
سرگرد حمید کیانی گفت: کاربران زیادی در فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و به خصوص نرمافزارهای پیامرسان تلفن همراه اقدام به انتشار اطلاعات خصوصی و شخصی و تصاویر به اصطلاح سلفی خود میکنند. متاسفانه برخی از این کاربران باور ندارند که مجرمان سایبری از سادهترین اطلاعات شخصی که کاربر درصفحات اجتماعی خود منتشر میکند سوءاستفاده میکنند.
وی در ادامه گفت: بر اساس آمار موجود بیش از 70 درصد از جرائم رخ داده در فضای مجازی به خاطر عدم رعایت نکات ایمنی توسط خود قربانی صورت میگیرد.
کیانی افزود: اگر کاربران فضای مجازی کمی دقت داشته باشند و یا نسبت به نوع محتوایی که منتشر میکنند کمی حساستر باشند و به عواقب احتمالی آن توجه کنند، قطعاً شاهد کاهش وقوع جرائم اینترنتی و امنیت بیشتر برای کاربران خواهیم بود.
سرگرد کیانی در ادامه به برخی از سوءاستفادههای صورت گرفته از تصاویر کاربران اشاره کرد و گفت: مدتی است فروش نرمافزارهای همسریاب و صیغهیاب در فضای مجازی و به خصوص برخی از نرمافزارهای پیامرسان موبایلی باب شده است. نرمافزاری که بعد از تهیهو نصب به کاربر اجازه میدهد تا به رسم صیغه، فرد مورد نظر خود را بر اساس تصاویر موجود برای ازدواج موقت انتخاب نماید.
وی ادامه داد: برخی از افرادی که تصویر آنان در اینگونه سایتها و نرمافزارها وجود دارد، وجود خارجی نداشته و فقط تصویر آنها در این سایتها یا گروهها وجود دارد. تصویری که حتی ممکن است دستکاری شده باشد.
سرگرد کیانی افزود: این افراد با استفاده از تصاویر سلفی که کاربران در فضای مجازی منتشر کردهاند سعی میکنند سایت خود را بروز رسانی کرده و اهداف مجرمانه خود را که همان سوءاستفاده از کاربران فضای مجازی است را عملی نمایند.
سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا در توصیه به کاربران فضای مجازی گفت: هموطنان عزیز دقت داشته باشند که چه نوع محتوایی را در فضای مجازی و به خصوص شبکههای اجتماعی به انتشار میگذارند. قبل از انتشار کمی به عواقب احتمالی آن فکر کننده و سوءاستفادههای احتمالی را حتماً در نظر بگیرند.
سرگرد کیانی گفت: شاید یک تصویر در ظاهر فقط یک عکس باشد اما در باطن میتواند زمینه ساز وقوع جرمی شود که ارزشهای خانوادهها را هدف گرفته و باعث فروپاشی بنیان ارزشمند خانواده شود.
این مقام مسئول با تاکید بر عدم ضرورت انتشار برخی از اطلاعات در فضای مجازی گفت: برخی از اطلاعات به مانند اسرار خانوادگی بوده و دسترسی دیگران به این اسرار کار صحیحی نمیباشد. به نظر شما آیا کسی هست که دوست داشته باشد آلبوم خانوادگی خود را به دیگران بدهد؟ قطعاً جواب منفی است. پس همواره باید این نکته را در نظر داشته باشیم که انتشار اطلاعات بدون در نظر گرفتن سوءاستفادههای احتمالی میتواند حریم خصوصی ما را نقض کرده و عواقب جبران ناپذیر بعدی را به همراه داشته باشد.
سرگرد کیانی در انتها از هموطنان عزیز درخواست کرد در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری، لینک ثبت گزارش مردمی به پلیس فتا اعلام نمایند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید