بهرهبرداری از مرحلهی نخست کریدور ICT ایران تا پنج سال آینده
معاون نوآوری و فناوری وزارت، تکمیل و بهره برداری از نخستین کریدور فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: مرحله اول ایجاد نخستین کریدور فناوری اطلاعات ایران تا پنج سال آینده به بهره برداری کامل می رسد.
به گزارش سیتنا، دکتر امیرحسین دوایی، با بیان این که منطقه ویژه پیام مکان مناسبی برای سرمایه گذاران بین المللی بویژه در بخش تولید است، اظهار داشت: طرح مطالعاتی سرمایه گذاری در منطقه ویژه پیام در شرف عقد قرارداد است.
وی همچنین از انتخاب مشاور داخلی جهت ارایه طرح مطالعاتی خبر داد و گفت: طرح مطالعاتی با همکاری مسوولان منطقه ویژه پیام و سایر ذی نفعان، با هدف جلب سرمایه بین المللی ارایه خواهد شد.
دکتر دوایی مرکزی برگزاری جلسه کارگاهی با حضور تیم مشاوره ای از سنگاپور را در این راستا برشمرد و گفت: مزیت این جلسه در کنار بیان مباحث علمی، ارایه تصویر درست از شرایط کشور و اخذ دیدگاه های دیگر نسبت به سرمایه گذاری در این منطقه است که می تواند ما را در ادامه راه تحقق این پروژه بومی منطبق با شرایط کشور به نتیجه برساند.
وی با اشاره به دو فاز تعریف شده در پروژه منطقه ویژه پیام، خاطر نشان کرد: در فاز نخست، این منطقه محل استقرار شرکت های بین المللی تولیدکننده در حوزه ICT خواهد شد که بیشتر تمرکز هم بر تولید محصولات سبز و دانش بنیان است که علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور هم صادر شود.
وی فاز دوم را هم ایجاد شهر ICT با زیرساخت های شهری مبتنی بر تکنولوژی دیجیتال دانست و بر نیاز این طرح به مطالعه بیشتر و هدف گذاری مشخص تاکید کرد.
معاون نوآوری و فناوری وزارت همچنین از علاقه مندی نسبت به سرمایه گذاری بین المللی در این پروژه خبر داد و گفت: به عنوان یک برنامه دراز مدت، در فاز نخست به دنبال ایجاد درگاه جذب سرمایه گذاری بین المللی برای تولید کالا، خدمات و سرویس های دانش بنیان مبتنی بر ICT در منطقه ویژه پیام هستیم.
وی در عین حال با تاکید بر حضور شرکت های با سابقه و دارای برند به عنوان مرحله اول افزود: شرکت های کوچکتر در کنار شرکت های بزرگ تر و تحت پوشش و حمایت آنها، می توانند با ایجاد شرکت های مشترک و همکار به بازار، سرمایه و تکنولوژی دست یابند.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به هدف بزرگ کردن بازار گفت: بزرگ شدن بازار در جهت ماموریت های ملی، ثروت آفرینی و اشتغال برای کشور بوده و در کنار آن شرکت های کوچک و متوسط هم می توانند با همکاری با یکدیگر به بازارهای بزرگ تر دست یابند.
وی تصریح کرد: انتظار داریم شرکتهای توانمند در حوزه رقابت جهانی توانمندی خود را افزایش داده موتور محرک شرکت های دیگر شوند.
دکتر دوایی مرکزی در ادامه در خصوص دیگر بخشهای این کریدور به پارک فناوریICT اشاره کرد و افزود: عملیات عمرانی و توسعه زیرساخت های این پارک واقع در سایت امام سجاد جاده کرج، با مدیریت پژوهشگاه ICT آغاز و مرحله اول آن هم به خوبی پیش رفته است.
معاون وزیر ارتباطات در عین حال، با ابراز امیدواری نسبت به حضور تیم های زبده در این پارک اظهار داشت: به منظور ایجاد زیرساخت های فیزیکی و تجهیزاتی پارک، قرارداد طراحی مفهومی پارک از نظر مأموریت، برنامه و ساختارهای مورد نیاز و نیز مطالعه بر روی تجهیزات برتری بخش در حال پیگیری است.
به گفته وی پس از تکمیل زیرساخت اصلی و استقرار تجهیزات برتری بخش، پارک تبدیل به پارک فناوری با رویکرد دانش بنیان متصل به بازار خواهد شد و قادر است با استقرار شرکت های مناسب ضمن تولید ارزش اقتصادی، در سطح جهانی نیز اعتبار کسب کند.
وی هدف این پروژه را تولید نرم افرازهای کاربردی مفید و در تراز بین المللی در حوزه های مختلفی همچون اینترنت اشیا، انیمیشن و بازی رایانه ای پیشرفته برشمرد و گفت: شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک می توانند، با بهره گیری از امکانات و زیرساخت ایجاد شده در حوزه نرم افزار، خدمات و سرویس، محصول تولید و به بازار داخلی و حتی بین المللی عرضه کنند و به این ترتیب شاهد شکل گیری گردش اقتصادی خوبی در آن باشیم.
معاون وزیر ارتباطات در عین حال با تاکید بر این که پارک فاوا کمتر جنبه مرکز رشد دارد و رویکرد اصلی در آن بر برندسازی است گفت: در این راستا به دنبال این هستیم که با جمع کردن شرکت های موفقی که درگذشته در حوزه فاوا فعال بودند در آن منطقه، روند دسترسی به بازار و سرمایه و تکنولوژی تسهیل کنیم.
دکتر دوایی مرکزی همچنین حضور مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و بانک ها از جمله پست بانک را با رویکرد سرمایه گذاری تخصصی در آنجا لازم برشمرد و افزود: دانشکده پست و مخابرات هم می تواند محمل مهارت آموزی به فارغ التحصیلان دانشگاهی باشد تا در نهایت شاهد ایجاد یک اکوسیستم در آنجا باشیم هرچند اکوسیستم اصلی در کریدور ساخته می شود که پارک بخشی از آن است.
وی به عنوان پروژه دیگر به استقرار ساختارهای مدیریتی بر اساس تجربه پارک های فناوری در ایران اشاره کرد و گفت: به زودی این ساختارها در منطقه ویژه پیام پیاده سازی می شود.
دکتر دوایی مرکزی در خصوص تفاوت این پروژه با پروژه های دیگر سراسر کشور اظهار داشت: این پروژه برای وزارت ارتباطات مناسب سازی شده و مکانیزم های مدیریتی و استقرار نظام مدیریت در پارک را مشخص می کند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به پیشرفت تدریجی این پروژه ها، بیان کرد: با ادامه روند پیشرفت پروژه ها امیدواریم نهایتا تا پایان سال جاری یا ابتدای سال بعد، مرحله اول پارک راه اندازی شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید