کدخبر :190831 پرینت
20 شهریور 1395 - 14:36
دستاورد همکاری گمرک و دانشگاه برای شفافیت و هوشمندسازی تجارت خارجی؛

آماده‌سازی سامانه‌ی استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی (IMEI)

نظر به همکاری گمرک و دانشگاه برای شفافیت و هوشمندسازی تجارت خارجی، گمرک ایران از آماده شدن سامانه‌ی استعلام شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی (IMEI) خبر داد و تاکید کرد که این سامانه به‌زودی جهت دسترسی عموم وارد فاز اجرایی می‌شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، در خبری که روابط عمومی گمرک ایران منتشر کرده، اضافه شده است: مراحل آماده‌سازی این سامانه از سال گذشته با کمک متخصصان و دانش‌پژوهان پژوهشکده‌ی سامانه‌های هوشمند دانشگاه تهران آغاز و به‌زودی جهت دسترسی عموم وارد فاز اجرایی می‌شود و عموم مردم می‌توانند با ارسال شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی به شماره پیامک 30008887 استعلام نموده و گوشی‌های قاچاق را از غیرقاچاق تشخیص دهند.

بنابر این گزارش، این سامانه بخشی از سامانه‌ی جامع گمرکی و پنجره‌ی واحد تجارت فرامرزی محسوب می‌شود و یکی از برنامه‌های اصلی و عملیاتی گمرک در امر مبارزه با قاچاق کالا است و گام بزرگی در مبارزه با ورود کالای قاچاق به کشور به‌شمار می‌رود.

قابل ذکر است؛ گمرک ایران از سال گذشته مراحل مقدماتی سامانه ثبت و دریافت شماره‌ی شناسه‌ی گوشی‌های تلفن همراه (IMEI) را آماده‌سازی و واردکنندگان را ملزم کرد تا شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی را در سامانه‌ی جامع گمرکی ثبت کنند و هم‌اکنون بانک اطلاعاتی ثبت شماره سریال گوشی‌های تلفن همراه وارداتی به مراحل نهایی و تکمیلی نزدیک شده است.

براساس این گزارش، سامانه‌ی ثبت و دریافت شماره سریال گوشی‌های تلفن وارداتی گام مهمی در اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی محسوب شده و با اجرایی شدن آن قدم بزرگی در مبارزه با قاچاق کالا برداشته خواهد شد.

همچنین این اقدام نشان می‌دهد که هوشمندسازی اطلاعات کالاهای وارداتی و کدگذاری کالاها از لحظه ورود تا عرضه بهترین روش در امر مبارزه با قاچاق کالا به‌شمار می‌رود و امید است با کمک بانک اطلاعات گمرک ایران و حمایت مسوولان و رسانه‌ها گام‌های مهم دیگری در امر مبارزه با قاچاق کالا برداشته شود.

همچنین بهره‌گیری گمرک از توانمندی دانش‌پژوهان داخلی برای هوشمندسازی رویه‌های گمرکی امروزه این امید را در پیش‌روی مسوولان و مردم قرار داده که با تکیه بر دانش بومی و تلاش و پشتکار می‌توان قدم‌های بزرگی در امر مبارزه با قاچاق کالا برداشت که نمونه آن کشف کالاهای قاچاق کانتینری طی هفته‌های اخیر به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی بوده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.