کارتهای اعتباری ۵۰ میلیونی؛ خرید آنی، پرداخت قسطی
بانک مرکزی فاز جدیدی از کارتهای اعتباری را در سه سطح طلایی، نقره ای و برنزی تا سقف ۵۰ میلیون تومان در دستور کار قرار داده و از اول مهرماه صادر خواهد شد.
به گزارش سیتنا، بعد از طرح اعتباری بانک مرکزی در سال گذشته برای صدرو کارت های اعتباری به منظور تحریک تقاضای تولید داخلی که البته به اعتقاد کارشناسان با روندی نامطلوب پیش رفت، سیاست کلی بر تقویت کاربرد این کارت ها قرار گرفت؛ هر چند که کارت های اعتباری از ابزارهای تسهیلاتی غریبه برای شبکه بانکی نبود و با حدود ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه و در شرایط متفاوت در شبکه بانک موجود بود ولی چندان مورد استقبال و استفاده قرار نمی گرفت.
به هر صورت همانطور که از چندی پیش مسئولان بانک مرکزی اعلام کرده بودند، قرار بود تا شرایط کارت های اعتباری تا حدی تغییر کرده و با رویکردی دیگر در شبکه بانکی صادر و در اختیار متقاضیان قرار گیرد. به دنبال این وعده قرار است کارت های جدید از اول مهرماه امسال ارائه شود.
ظاهرا بعد از شرایط نامطلوب ارائه تسهیلات خرد از جمله وام خودرو، کالا و جعاله که شاید هیچ گاه نتوانست به طور ساماندهی و یکدست در شبکه بانکی ارائه و رضایت مشتری را جلب کند، قرار است کارت های اعتباری به تدریج جایگزین این تسهیلات شود.
بر اساس آنچه که فرشاد حیدری - معاون نظارتی بانک مرکزی- اعلام کرده است این کارت ها برای تامین تسهیلات خرد و برای هر متقاضی واجد شرایط، بر اساس اعتبار سنجی و بررسی توان پرداخت شهروندان اعطا می شود.
کارتهای جدید اعتباری براساس میزان تسهیلاتی که پوشش می دهد در سه سقف صادر خواهد شد؛ برنزی تا ۱۰ میلیون تومان، نقرهای تا ۳۰ میلیون و طلایی تا ۵۰ میلیون تومان که برحسب توان بازپرداخت اقساط متقاضیان صادر خواهد شد.
این کارتها استفاده متفاوتی نسبت به قبل نیز دارند؛ به طوری که علاوه بر امکان خرید کالا، امکان خرید و تامین انواع خدمات از جمله خدمات آموزشی، درمانی، بیمه ای، حمل و نقل و ... را برای متقاضی فراهم می کند.
از کارتهای اعتباری چگونه استفاده کنیم؟
اما نحوه استفاده از کارت های اعتباری به این صورت است که شهروندان در طول ماه نسبت به خرید کالا و خدمات مورد نیاز خود اقدام می کنند و چنانچه قادر به پرداخت بدهی خود در پایان ماه نباشند، مانده بدهی آنها به مدت ۱۲ تا ۳۶ ماه تقسیط می شود.
سود بازپرداخت این تسهیلات هنوز به طور مشخص اعلام نشده است ولی معاون نظارتی بانک مرکزی به این اشاره داشته که کارت های اعتباری براساس عقد مرابحه و نرخ سود آن بر پایه نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار خواهد بود؛ بنابراین می توان تخمین زد که اگر سود به مانند کارت های قبلی و یا بر اساس سود عقود مبادله ای باشد می تواند ۱۲ تا ۱۸ درصد تعیین شود.
بر اساس بخشنامه ابلاغی به شبکه بانکی، بانکها موظف شدهاند تا پایان شهریور سال جاری، اقدامات لازم برای اجرایی شدن این خدمت جدید را فراهم و کارتهای اعتباری را به مشتریان ارائه کنند.
معاون نظارتی بانک مرکزی معتقد است با استفاده از کارتهای اعتباری، معاملات بهصورت واقعیتر انجام و از انجام معاملات صوری جلوگیری می شود؛ چرا که این کارتها موجب حذف دریافت فاکتور توسط شهروندان و ارائه آن به بانکها برای دریافت تسهیلات خواهد شد و رفت و آمد به بانکها را کاهش خواهد داد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید