کدخبر :178209 پرینت
05 تیر 1394 - 13:33

"سعید معروف" دستاویز سناریوی نمایشی نظرسنجی اینترنتی

سناریوی نخ نما شده‌ی استفاده از ظرفیت، توانایی و ارزش‌های ایران برای ارتقای جایگاه بیگانگان، این بار به قهرمان ملی پوش ایرانی رسید.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از خبرگزاری تسنیم، حدود چهار سال پیش بود که پایگاهی اینترنتی اقدام به نظرسنجی درباره عنوان خلیج همیشه فارس در برابر نام مجعول ع ر ب ی کرد و این موضوع از طریق ایمیل‌ پراکنی‌های گسترده به سمع و نظر بسیاری از کاربران دنیا مخصوصا آدرس‌های ایرانی قرار گرفت.
نحوه سوال نیز اینگونه بود که "شما به خلیج فارس رای می‌دهید یا خلیج ع ر ب ی؟"
متاسفانه اغلب ایرانیان به صورت احساسی سریعا از خود واکنش نشان می‌دادند و لینک مربوط به وب سایت نظرسنجی را باز می‌کردند تا در رای‌‌گیری شرکت کنند.
پایگاهی که هیچ اعتباری نداشت در برابر سیل عظیمی از مراجعات قرار گرفت و علی‌رغم هشدارهایی که در ارتباط با بی‌اعتباری آن هر از چند گاهی داده می‌شد اما باز هم روال ارسال این نوع ایمیل‌ها برای مخاطبان ایرانی طی 3 سال ادامه داشت.
وب سایتی که تنها از احساسات میهنی مردم برای ارتقا رنکینگ خود سوء استفاده می‌کرد، زمانی بر ملا شد که تغییری در آمار صورت نگرفت و در واقع دستکاری نظرسنجی همواره به نوعی بود تا مردم تشویق به رأی دادن شوند.
در این میان بازدید کنندگان وب سایت مذکور با چندین میلیون بازدید از لینک مورد نظر یا کلیک روی تبلیغات و لینک‌های آن، پول به جیب کسی وارد کردند که بعدها مشخص شد هویتی عربی دارد.
بعدها گسترش دامنه توزیع لینک‌های این سایت در شبکه‌های اجتماعی و رشد بازدید از وب سایت مذکور، باعث شد تا مهندسی معکوسی در ارتباط با این پایگاه شکل گیرد و هویت سایت بر ملا شود.
آن سایت که اطلاعات ثبت دامنه و مالک آن با استفاده از خدمات محرمانگی دامنه به صورت مخفی در آمده بود، توسط کارشناسان داخلی کشف و سناریوی شیادانه آن برملا شد.
حال طی اقدامی جدید و سناریویی مشابه بعد از شکست تیم والیبال آمریکا مقابل بلند قامتان ایران،  از دو روز گذشته پایگاه اینترنتی نه چندان معروفی با تبلیغات گسترده در شبکه‌های اجتماعی اقدام به رأی‌گیری برای انتخاب بهترین والیبالیست سال کرده است.
پایگاه انگلیسی زبان مذکور معتقد است که این نظرسنجی را برای الگوسازی بچه‌هایی که همواره دنبال قهرمان‌سازی هستند، انجام داده است.
نکته قابل تأمل این است که وب سایت مورد نظر هیچ اعتبارنامه حقوقی جهت اطمینان بازدیدکنندگان از صحت این نظرسنجی ندارد و هیچ سازمان رسمی هم اقدام به صحه‌گذاری بر فعالیت آن نشده است.
از طرفی عنوانی که برای نظرسنجی تحت عنوان "بهترین والیبالیست سال" در نظر گرفته شده، می‌تواند همان سناریوی مشابه نظرسنجی بر سر نام خلیج فارس باشد که در نهایت افشا شد.
رنک جهانی وب سایت مذکور که اسامی 10 ورزشکار را برای رأی‌گیری ارائه داده 770 هزار و 268 است و رنک آن در ایران هم‌اکنون 15 هزار و 187 اما به سرعت در حال بالا رفتن است.
نکته قابل تأمل این است که اگر چنین پایگاهی دارای اعتبار باشد باید میزان ترافیک مشخصی از قبل را با توجه به انگلیسی زبان بودنش از کشورهای اروپایی و آمریکایی داشته باشد اما در حال حاضر 81.7 درصد از ترافیک بازدیدکنندگان آن در اختیار ایرانی‌هاست.
ایرانی‌ها به شکل میانگین دو دقیقه و 20 ثانیه از زمان خود را در این پایگاه صرف نظرسنجی می‌کنند.
این سایت که از سال پیش راه‌اندازی شده اکنون به واسطه جستجوی کلید واژه‌هایی چون " رای به سعید معروف "، " رای دیوان عدالت اداری " و " بهترین بازیکن والیبال جهان " در موتور جستجوی گوگل در اختیار ایرانی‌ها قرار می‌گیرد و به عبارتی توسط این عبارات به پایگاه مذکور راهنمایی می‌شوند.
نظرسنجی این پایگاه مرتبط با سال 2014 است اما این روزها به وفور در شبکه‌های اجتماعی موبایلی لینک داده می‌شود و مردم ایران هم با غروری که نسبت به ورزشکاران و افتخار آفرینان خود دارند، به لینک مورد نظر مراجعه و نام قهرمان‌شان را ثبت می‌کنند.
در بین 10 اسم پیشنهاد شده، نام سعید معروف از جمهوری اسلامی ایران در کنار تیلور ساندر آمریکایی دیده می‌شود.
اگر از جمله کسانی باشید که در این رأی گیری شرکت کرده حتما نتایج نظرسنجی را مشاهده کرده‌اید؛ تاکنون سعید معروف با 830 هزار و 718 رأی در صدر لیست قرار دارد و بعد از آن تیلور ساندر جایگاه دوم را با 164 هزار و 879 رأی از آن خود کرده است.
به هر حال این نظرسنجی قدیمی و تاریخ مصرف گذشته، نه تنها هیچ اعتبار حقوقی به عنوان پشتوانه ندارد بلکه تنها احساسات مردم را برای ارتقای رنکینگ خود تحت تأثیر قرار می‌دهد.
انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.