آخرین آمار رسانههای دارای مجوز در کشور
حسین انتظامی از تعداد رسانه های کشور، فضای حاکم بر فعالیت های رسانه ای و برنامه های وزارت ارشاد برای حمایت از رسانه ها سخن گفت.
به گزارش سیتنا، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی با بیان اینکه فرآیند صدور پروانه انتشار نشریات اعم از مکتوب و الکترونیک بر عهده هیات نظارت بر مطبوعات است افزود: حدود 6400 نشریه قابل انتشار در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود 420 پایگاه اطلاع رسانی، 4000 نشریه سراسری 300 نشریه منطقه ای، 1400 نشریه استانی و 200 نشریه به صورت محلی منتشر می شود.
حسین انتظامی در ادامه از روند تغییر الگوی مصرف رسانه ای در سراسر دنیا خبر داد و با بیان اینکه نقش رسانه های سراسری به نسبت دیگر رسانه ها هر روز کمرنگ تر از گذشته می شود اظهار داشت: رسانه های اجتماعی، رسانه های تخصصی و اختصاصی، رسانه های بین المللی و رسانه های محلی روز به روز جایگاه بهتری پیدا می کنند و از این حیث با فرصت مواجه هستند اما در مقابل تاثیر رسانه های مکتوب و غیر مکتوب سراسری هر روز محدودتر می شود.
وی در گفتگوی زنده با برنامه صبحگاهی رادیو ایران و در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه وضعیت رسانه های کشور به لحاظ اقتصادی چگونه است، از مضیقه های فراوان اقتصادی حاکم بر فعالیت های رسانه ای و میزان محدود یارانه ای که وزارت ارشاد برای پرداخت به آن ها در اختیار دارد سخن گفت.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: رقمی که وزارت ارشاد برای پرداخت به رسانه ها دارد به هیچ وجه تکافوی نیاز آن ها را نمی کند.
انتظامی کاهش اقبال عمومی به خربد نشریات را یکی دیگر از مسائل و مشکلات فعالیت مطبوعاتی دانست و در ادامه به تشریح برنامه های معاونت مطبوعاتی برای جبران هزینه رسانه ها پرداخت.
وی با تاکید بر ایجاد عدالت رسانه ای در پرداخت یارانه ها به تفاوت بین رسانه های دولتی و رسانه هایی که به بخش خصوصی تعلق دارند اشاره و اضافه کرد: از ابتدای سال 93، یارانه پرداختی به رسانه های بخش دولتی و عمومی که تا کنون بیش از یک سوم یارانه را به خود اختصاص می داده اند قطع شد.
معاون مطبوعاتی ادامه داد: با اینکه این امر موجب گله مندی برخی همکاران رسانه ای هم شد اما از آن جهت که در جهت تحقق عدالت رسانه ای است اقدام مطلوبی محسوب می شود.
انتظامی پرداخت یارانه به مقصد را یکی دیگر از راه های حمایت از رسانه ها و بازگشت مطبوعات به سبد خانواده ها عنوان کرد و افزود: در طرح اشتراک نیم بها هر کسی، هر نشریه ای را که مایل باشد می تواند با پرداخت نصف مبلغ از روی سایت خریداری کند نصف مابقی را وزارت ارشاد متقبل می شود و در نهایت صد در صد مبلغ نشریه به صاحب امتیاز پرداخت می شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه که طی سال های گذشته آمایش سرزمینی صورت نگرفته و متناسب با تعداد نشریات، روزنامه نگار و دیگر زیرساخت ها نظیر چاپ و نظام توزیع توسعه نداشته است خاطرنشان کرد: اگر این نسبت (بالا بودن میزان نشریات و عدم توسعه زیر ساخت ها) همچنان برقرار باشد به جای اینکه اثر هم افزایی داشته باشد تاثیرات کاهندگی در بر خواهد داشت.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید