اصلاح ساختاری پروانه های حوزه ارتباطات ثابت در دستور کار رگولاتوری
پس از ده سال از صدور اولین پروانه های تامین، توزیع و ارایه خدمات اینترنتی در قالب پروانه های PAP, PSTN, ISDPوISP و با عنایت به فرارسیدن زمان تمدید آنها، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با توجه به شرائط جدید کشور و اصلاحات جدید در پروانه های اپراتورهای بزرگ، اصلاح ساختاری پروانه های حوزه ارتباطات ثابت در کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش سیتنا، دکتر صادق عباسی شاهکوه معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بیان علت این رویداد گفت: "علی رغم سرمایه گذاری های فراوان و توسعه قابل توجه پهن باند در این مدت بویژه در چند سال اخیر توسط شرکتهای دارای پروانه، همچنان کشور در این بخش از نقطه مطلوب فاصله داشته و پتانسیل های زیادی برای رشد و پاسخ به تقاضای انباشته وجود دارد که تحقق آن نیازمند سرمایه گذاری های گسترده و حضور شرکتهای توانمند است."
وی در ادامه ضمن توضیح فرایند شکل گیری و روش اصلاح ساختار پروانه ها افزود: "بر اساس سیاستهای کلی مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اصلاح و صدور مجوزهای جدید به نحوی است که منجر به افزایش سرمایه گذاری و توسعه بازار پهن باند و خدمات مبتنی بر آن و نیز رقابت سازنده میان اپراتورها و افزایش کیفیت خدمات گردد. به همین منظور پس از حدود شش ماه مطالعه و تحلیل تجربیات داخلی و خارجی در این زمینه توسط مشاور، سازمان اصول کلی صدور پروانه های جدید را در دو دسته ارتباطات ثابت (FCP) و خدمات ارتباطی ثابت (ISP) آماده ارایه به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نموده است. پیش از ارسال اصول کلی یاد شده به کمیسیون، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در راستای رعایت اصل مشورت پذیری و شفافیت رگولاتوری، در تاریخ ۳/۶/۱۳۹۳ به طور رسمی پیش نویس اصول حاکم تدوین شده را به دبیرخانه شرکتهای PAP ، سازمان نظام صنفی (برای اطلاع دارندگان پروانه های ISP و ISDP ) و کلیه شرکتهای دارای مجوز تلفن ثابت ارسال کرده است و با تعیین مهلت یک هفته ای خواستار اعلام نظرات شد تا انشاءالله بتواند با تصویب کمیسیون قبل از پایان شهریور ، با صدور مجوزهای جدید، تحولی شگرف در بازار ارتباطات پهن باند کشور ایجاد نماید".
پروانه های جدید در دو دسته صادر می شوند
معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تشریح نوع پروانه های جدید اظهار داشت :"در صورت تصویب پیش نویس اصول حاکم بر پروانه های جدید، متقاضیان اعم از دارندگان پروانه های PAP، PSTN، ISDP و ISP و سرمایه گذاران جدید میتوانند در دو دسته پروانه ارتباطات ثابت (FCP) و پروانه خدمات ثابت (ISP) متقاضی دریافت پروانه شوند. دارندگان پروانه ارتباطات ثابت(FCP) مجاز به راه اندازی شبکه مستقل ارتباطی (انتقال و دسترسی) و نیز ارایه خدمات ارتباطی و انتقال داده ثابت بر بستر آن خواهند بود و دارندگان پروانه خدمات ثابت (ISP) هم می توانند از پورتها و اتصالات ایجاد شده توسط اپراتورهای مجاز مانند شرکتهای دارای پروانه FCP، بهرهبرداری نموده و آنها را به مشتریان نهایی عرضه نمایند".
وی در پاسخ به پرسشی در زمینه مدت زمان اعتبار پروانه های یاد شده گفت: "پروانه های جدید ISP به صورت ملی و با مدت اعتبار پنج سال صادر می گردد و به این ترتیب یکی از مشکلات پروانه های قبلی یعنی استانی بودن آنها و لزوم تمدید دو سال یکبار آنها حل می شود. پروانه های FCP نیز به صورت ملی و منطقه ای با مدت اعتبار ده سال صادر می شود و با هدف تمرکز زدایی و توسعه در شهرهای کمتر توسعه یافته و استفاده از توان شرکتهای محلی، دارندگان پروانه منطقه ای می توانند در همه کشور بجز ۸ شهر تهران، مشهد، تبریز، اصفهان ، کرج ، شیراز ، اهواز و قم فعالیت نمایند. همچنین پرداخت حق الامتیاز متناسب برای دریافت پروانه های ملی و منطقه ای و تادیه ضمانتنامه بانکی برای حسن اجرای تعهدات در نظر گرفته شده است".
وی در ادامه افزود: "علاوه بر حق الامتیاز، اخذ پروانه FCP مستلزم احراز شرایط شایستگی توسط رگولاتوری است و دریافت پروانه توسط شرکتهایی که قبلاً پروانه PAP, ISDP و PSTN داشته اند تنها در صورتی که معیارهای شایستگی را کسب نمایند امکان پذیر است. به منظور تسهیل شرائط برای دارندگان پروانه های فعلی، تقاضاها در قالب کنسرسیوم تشویق شده است".
تعهد به ایجاد شبکه و توسعه خدمات بجای پورت شماری
عباسی در بیان مزایای پروانه های جدید اظهار داشت :" بر خلاف پروانه های قبلی PAP، ایجاد پورت مبنای تعهد در پروانه های FCP نیست و اپراتورهای دارای پروانه می بایست هر ساله درصدی از شبکه مورد نیاز خود را مستقل از شبکه اپراتور غالب (شرکت مخابرات ایران) تامین نمایند. به این ترتیب رقابت در بخش زیرساختهای دسترسی و انتقال شبکه توسعه می یابد. همچنین تسهیم درآمد سه درصدی از فروش خدمات و تضمین حداقلی برای آن در هر سال، منجر به تلاش دارنده پروانه FCP برای توسعه خدمات میگردد و در عین حال در نظر گرفتن پارامترهایی برای سنجش میزان واگذاری خدمات به صورت عمده فروشی به دارندگان پروانه ISP نیز مشوق رقابت نیز خواهد بود. شاخص ترافیک تبادل شده میان دارندگان پروانه به ترافیک گیت وی بین الملل در راستای الزامات شبکه ملی اطلاعات و سرانه پهنای باند به ازای هر پورت از دیگر شاخص های ارزیابی کیفیت خدمات هستند که این امر منجر به ارتقاء کیفیت خدمات دهی به استفاده کننده نهایی میگردد".
اپراتورهای برتر FCP امکان اخذ مجوز فرکانس را دارند
دکتر عباسی در تشریح شیوه انتخاب اپراتورهای FCP بیان داشت : " مکانیسم ارزیابی و انتخاب اپراتور یا اپراتورهای برتر دارنده مجوز FCP جهت استفاده از طیف فرکانسی بیسیم باندوسیع ثابت در اصول پروانه های جدید در نظر گرفته شده است. به این ترتیب با ارزیابی رگولاتوری شرکتهای توانمندی که تعهد کافی به توسعه خدمات بی سیم ارایه نمایند می توانند با دریافت فرکانس جهت ارایه خدمات پیشرفته پهن باند اقدام نمایند. طبیعی است به دلیل محدودیت باند فرکانسی شرائط ارزیابی نسبتاً سخت گیرانه خواهد بود و البته همکاری دارندگان پروانه با هم در نظر گرفته خواهد شد".
افزایش حجم بازار و ایجاد رقابت سازنده میان اپراتورها با سیاست جدید رگولاتوری
وی در پایان مصاحبه اظهار نمود: "انتظار میرود با صدور مجوزهای جدید و ارتقاء سطح پروانه های قبلی، حذف مقررات دست و پاگیر همچون صدور استانی مجوزها، محدودیت در ایجاد شبکه دسترسی و انتقال، انحصار واگذاری پروانه ها به تعداد محدود شرکتها و.. شرکتهای توانمند تقویت شده و زمینه سرمایه گذاری قابل توجه داخلی و خارجی در بازار ارتباطات پهن باند ثابت کشور فراهم شود مساله ای که قطعا منجر به رقابت سازنده میان اپراتورها و افزایش کیفیت و کمیت خدمات خواهد شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید