کدخبر :16315 پرینت
06 شهریور 1393 - 07:57

مشاور IT وزیر ارشاد در گفت‎وگو با سیتنا: نیاز روزافزون کشور به افزایش پهنای باند اینترنت غیرقابل انکار است

متن خبر

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، نیاز روزافزون کشور به افزایش پهنای باند اینترنت را غیرقابل انکار دانست و بر ضرورت فعالیت بیشتر بخش خصوصی در این بخش، برای توسعه‎ی تجارت الکترونیک و افزایش پهنای باند اینترنت تاکید کرد.

دکتر "حسن نجفی سولاری" رئیس سابق مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در گفت‎وگو با خبرنگار سیتنا (CITNA.IR) درباره‎ی وضعیت فضای مجازی و رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه‎ی اینترنت، گفت: در مدتی که بنده در مرکز رسانه‎های دیجیتال فعالیت داشتم تفکیکی بین امور سلبی و ایجابی صورت گرفت. به اعتقاد من، مسوول غذا در فضای مجازی کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسوول قضا در این بخش، قوه‎ی قضاییه است. بنابراین ما مسوولیت بخش فرهنگی و ایجابی را بر عهده داریم.

وی در ادامه‌ی سخنان خود، گفت: ما در حوزه‌ی ایجابی و فرهنگی در اینترنت، وظیفه داریم چند کار انجام دهیم که اولین مورد به افزایش سواد دیجیتال باز می‌گردد.

نجفی سولاری با بیان نیاز به همکاری سازمان‌های ذی‌ربط در حوزه‌ی آموزش سواد دیجیتال، گفت: برای افزایش سواد دیجیتال در جامعه، صدا و سیما، رسانه‌ها، شهرداری و سایر نهادهای مسوول باید به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کنند.

 

وی ادامه داد: هنگامی که وزارت ارشاد بسته‌های فرهنگی مناسبی در این حوزه تهیه می‌کند، بهتر است صداوسیما برای پخش آن وجهی دریافت نکند. یا شهرداری برای نصب بنر در سطح شهر پول نگیرد. همچنین فرهنگسراها و مراکز آموزشی برای کلاس‌های مرتبط با سواد دیجیتال، از مردمی وجهی دریافت نکنند. ما باید این را ماموریت فرهنگی خود در جامعه بدانیم تا سواد دیجیتال در کشور ارتقاء یابد.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، در ادامه به تربیت نیروی متخصص در حوزه‎ی رسانه‌های دیجیتال اشاره کرد و گفت: وظیفه دوم ما این است که برای ورود بخش خصوصی به حوزه‌ی دیجیتال، کادرسازی و تربیت نیروی متخصص را انجام دهیم.

وی با اشاره به زیرساخت‌های لازم برای توسعه‎ی فناوری‌های دیجیتال در کشور، مورد سوم از وظایف نهادهای ‌ذی‌ربط را به حوزه‌ی آماده‌سازی زیرساخت‌ها مرتبط دانست و گفت: برای توسعه‌ی فضای دیجیتال باید زیرساخت‌ها آماده باشند. در کشورهای همسایه ما، کمترین میزان پهنای باند اینترنت خانگی 2 مگابیت بر ثانیه و این میزان در کشور ما 128 کیلوبیت بر ثانیه است. شرایط فعلی برای فعالیت در فضای مجازی، مناسب نیست.

 

نجفی سولاری در ادامه‎ی گفت‎وگو با خبرنگار سیتنا در تشریح این مساله خاطرنشان کرد: آیا با این پهنای باند می‌توان فعالیت دیجیتال مفید و سازنده‌ای برای کشور داشت؟ مردم ما نیازمند پهنای باند ارزان و راحت برای فعالیت‌هایشان هستند.

رییس سابق مرکز رسانه‌های دیجیتال هم‌چنین به بازاریابی خدمات و محصولات دیجیتالی تولید شده توسط بخش خصوصی اشاره و اذعان داشت: اگر یک شرکت خصوصی با نیروی متخصص و تربیت شده تشکیل شود و اقدام به تولید محصول یا خدماتی در فضای دیجیتالی کند، نیاز به بازار هدف احساس می‌شود. این موسسات برای عرضه و فروش محصولاتش نیز به اینترنت باندپهن نیاز دارند.

وی همچنین تصریح کرد: اگر قرار است بخش خصوصی را در فضای مجازی و دیجیتال فعال کنیم، باید برای آنان بستر فروش و بازار را نیز مهیا سازیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.