اهم فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزه ICT تشریح شد
شانزدهم مرداد سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی به فرمان حضرت امام خمینی است. به همین مناسبت در خصوص فعالیتهای این نهاد انقلابی در یک سال گذشته با رئیس مرکز رشد و پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی به گفتگو نشستیم.
به گزارش سیتنا، مهندس حبیب الله اصغری رئیس مرکز رشد و پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی به مناسبت سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: تلاش برای دستیابی به خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانگان و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی وظیفه یکایک افراد و سازمانهای کشور بوده و در این راستا نیز جهاد دانشگاهی با تمام توان و ظرفیت خود در حوزههای مختلف نقشی مؤثری ایفا میکند. لذا به منظور تحقق این اهداف والا و نیل به افقهای چشمانداز بیست ساله کشور، پژوهشکده و مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی با بهرهگیری از پژوهشگران و محققان نخبه کشور توانسته گامی اساسی در راه توسعه ملی در حوزه فناوری اطلاعات بردارد.
وی در ادامه بخشی از فعالیتهای پژوهشکده و مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی را از مردادماه 92 تاکنون مختصراً بیان کرد و افزود: به عنوان اولین فعالیت این حوزه در آغاز سی و چهارمین سال تأسیس جهاد دانشگاهی، در بیست و هفتم مردادماه سال گذشته، نظامنامه اجرایی ارائه خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO) که توسط پژوهشگران پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی تدوین شده بود به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رسید. وی در این خصوص گفت: خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات الزامیست قانونی که معمولاً بر عهده دولتها گذاشته میشود تا امکان استفاده از یک سرویس مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات را برای هر یک از آحاد کشور، در هر نقطه فراهم نماید. این الزام به خاطر این است که دسترسی به خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات برای کلیه مناطق کشور خصوصاً روستاها و نواحی دورافتاده که ارائه خدمات به آن ها صرفه اقتصادی کمتری دارد، تضمین شود.
وی افزود: به دنبال برگزاری سلسله همایشهای حوزه فضای سایبر، سومین همایش با عنوان "بررسی ابعاد شبکههای اجتماعی"با هدف آسیب شناسی، ظرفیتسنجی و ارائه راهبردهای بهرهگیری از این نوع شبکههای نوین در جهت پیشرفت برنامههای اجتماعی و اقتصادی کشور"و" افزایش توان ملی و کاهش آسیبپذیری درمقابل شبکههای اجتماعی"به همت پژوهشکده فناوری اطلاعات وارتباطات جهاد دانشگاهی در تاریخ بیستم مهرماه سال 92 در سالن همایش های بین المللی برگزار شد.
مهندس اصغری در ادامه گفت: در آبانماه سال گذشته دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک کشور به استناد آییننامه رتبهبندی شرکتهای انفورماتیکی و احراز شرایط لازم و تأیید صلاحیت این پژوهشکده ، گواهینامه رتبهبندی و احراز صلاحیت شرکتهای انفورماتیکی را به پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی اعطا کرد. بر اساس این گواهی، پژوهشکده در زمینه "تولید و پشتیبانی نرمافزارهای سفارش مشتری" ، "مشاوره و نظارت بر اجرای طرحهای انفورماتیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات" ، "شبکه دادههای رایانهای و مخابراتی" موفق به کسب رتبه شده است.
وی در ادامه مصاحبه عنوان کرد: در نیمه دوم سال 1392 اداره پژوهش پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی بیش از 800 عنوان اولویت طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی از دستگاههای مختلف اجرایی را گردآوری کرد که پس از پالایش اولیه و مطابق با شبکه برنامه گروههای تخصصی پژوهشکده در مجموع 150 عنوان طرح مرتبط با فعالیتها استخراج و در مرحله دوم بررسی 10 عنوان طرح مورد تصویب و RFP آن برای دستگاههای منتخب ارسال گردید که از میان آنها میتوان به طرحهای پژوهشی شرکت ملی نفت ایران، شرکت گاز استان تهران، مرکز تحقیقات مخابرات ایران، شرکت پایانههای نفتی ایران، شرکت پالایش گاز پارسیان، شرکت گاز استان خراسان، شرکت پالایش گاز خانگیران، شرکت فلات قاره ایران، صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و شرکت انتقال گاز ایران اشاره کرد که طرح پیشنهادی برای آنها ارسال گردیده است.
وی همچنین طراحی "نرمافزار ضد سرقت علمی برای مقالات" را در آذرماه سال 92 از دیگر فعالیتهای این پژوهشکده پس از شش ماه فعالیت پژوهشگران پژوهشکده با همکاری پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران عنوان کرد و افزود: موضوع سرقتهای علمی و ادبی از موضوعات مزمن جامعه برای جامعه علمی، استادان و دانشجویان است.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی در ادامه عنوان کرد: مرکز رشد رویش در بهمن ماه 1392 از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان کارگزار تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان انتخاب شد. در این راستا نیز تاکنون سه جلسه با حضور 11 نفر از اساتید خبره این حوزه به عنوان داور و سایر اعضای کمیته به منظور بررسی صلاحیت شرکتهای دانشبنیان استانهای تهران، البرز و قزوین برگزار شده است.
رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی تدوین برنامه جامع آموزش الکترونیک برای ارتقای توانمندیهای نیروی کار با هدف کاهش بیکاری و دستیابی به فرصتهای عادلانه آموزشی در کشورهای مختلف را در خردادماه سال جاری از جمله فعالیتهای بینالمللی این پژوهشکده برشمرد و اظهار داشت این طرح از سوی پژوهشکده در آوریل 2012 به آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (JICA) ارسال شد و پس از پیگیریهای متعدد، توسط این آژانس بینالملی به تصویب رسیده و به پژوهشکده ابلاغ گردید. وی گفت این برنامه در نظر دارد تا با توسعه دورههای آموزشی حرفهای در قالب آموزش الکترونیک با توجه به تأکید قانون برنامه پنجساله پنجم ِمرتبط با آموزش از راه دور درمناطق کمتر توسعه یافته، قابل استفاده توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان جویای کارِ کشور، گامی را در جهت کاهش بیکاری بردارد.
وی راهاندازی مرکز خدمات تخصصی "توسعه نرمافزار" پژوهشکده ICTجهاد دانشگاهی را از جمله فعالیتهای اخیر این پژوهشکده برشمرد و افزود: به دنبال درخواست این پژوهشکده مبنی بر تأسیس مرکز خدمات تخصصی توسعه نرمافزار، معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در مردادماه جاری مجوز موافقت اصولی این مرکز را صادر کرد. وی گفت: خدمات این مرکز در قالب مشاوره، تولید و توسعه نرمافزار و آموزش ارائه خواهد شد. همچنین زمینه فعالیت تخصصی این مرکز، طراحی و توسعه نرم افزارهای سفارش مشتری، نرمافزارهای سازمانی، وبسایتها و پورتالها میباشد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید