نرم افزار پیش پا افتاده ای که سازمان امنیت ملی آمریکا را به زیر کشید
اسنودن از تکنولوژی ساده ای برای نقب زدن به شبکه های کامپیوتری سازمان امنیت ملی امریکا NSA استفاده کرده است گزارش مطبوعاتی حاکیست، او از ' نرم افزاروب کراولر' که بسار پیش پا افتاده است استفاده کرده است.
به گزارش سیتنا، بولتن نیوز به نقل از گاردین، نوشت: گزارش شده که ادوارد اسنودن، کارمند خلاف کار سازمان امنیت ملی امریکا از نرم افزاری ارزان قیمت که به طور گسترده ای در دسترس همگان قرار دارد دست به غارت شبکه های این آژانس زده است، این گزارش اکنون این سوال را مطرح می کند که چطور کارهای او از چشم مسئولان دور ماند.
نیویورک تایمز روز یکشنبه گزارش داد، مقامات اطلاعاتی مسئول تحقیق در مورد این پیمانکار سابق، که هزاران سند این سازمان را سال گذشته در رسانه ها از جمله روزنامه گاردین فاش کرده است ، متوجه شدند که او از نرم افزار وب کراولر ، که برای جستجو، فهرست کردن و تهیه بک آپ (کپی پشتیبان) از وب سایت ها طراحی شده است برای "ناخنک زدن" به فایل های فوق سری استفاده کرده است.
گویا حرکات غیرعادی اسنودن ، موجب بروز شک وتردید مقامات آژانس و بروز چالش مختصری میان آنها شده اما اسنودن آنها را متقاعدکرده که اینکار تنها نوعی داده کاوی معمول و قانونی است و به کار خود ادامه داده است.
یک مقام که نخواست نامش ذکر شود می گوید:" امکان ندارد که اینکار، تنها از طریق نشستن یک نفر روبروی کامپیوتر و دانلود تک تک این اسناد و مطالب صورت گرفته باشد. " به گفتۀ این مقام:" این روند" به نحوی کاملا اتوماتیک انجام شده است."
وب کراولر ( خزنده در وب) ، که به عنکبوت هم معروف است، با دنبال کردن لینک های تعبیه شده در هر سند، از یک وب سایت به وب سایت حرکت می کند ، و می تواند هرچیزی را که با آن روبرو می شود کپی کند. گفته می شود که اسنودن به حدود 1 میلیون و700 هزار سند مختلف دسترسی پیدا کرده است.
محققان می گویند ، ماموریت NSA ، جلوگیری و دفع حملات سایبری ، علیه سیستم های کامپیوتری آمریکاست اما " حملۀ خودی" اسنودن چندان پیچیده نبوده و باید تشخیص داده می شد ، به ویژه اینکه این حمله سه سال پس از آن صورت گرفت که چلسی منینگ با استفاده از روشی مشابه، موفق شد تا به اسناد و مکاتبات وزارت امور خارجه و داده های نظامی دسترسی پیدا کند و سپس آنها از به دست ویکی لیکس برساند.
یکی از مقامات اطلاعاتی میگوید:" اسنودن ، پیمانکار فن آوری شاغل در پایگاه مرزی این سازمان واقع در هاوایی بود که در آن زمان هنوز به نمایشگرهای مدرنی که زنگ هشدار را به صدا در می آورد، مجهز نشده بود. این در حالیست که دفتر مرکزی NSA واقع در فورد مید ، ایالت مریلند ، از این نمایشگرها دارد ، و اکنون این سوال مطرح می شود که آیا اسنودن " بسیار خوش شانس بوده ، یا به شدت توانمند که از شرایط استراتژیک پایگاه ، به خوبی آگاه بوده است؟ "
به نوشتۀ کتاب "فایل های اسنودن" کتابی جدید لوک هاردینگ روزنامه نگار گاردین ، اسنودن از طریق شرکت امنیتی بوز آلن همیلتون برای کار به هونولولو منتقل شده بود چرا که این مرکزمزایای شغلی بهتری داشته است.
برخی از اعضای کنگره اسنودن را به جاسوسی برای روسیه، کشوری که به وی پناهندگی اعطا کرده ، متهم کرده اند اما او این ادعا را رد کرده است.
مایکل مک فال،سفیر آمریکا در مسکو، در مصاحبه روز یکشنبه خود با شبکۀ NBC از اظهارنظردر مورد این موضوع خودداری کرده است.
او گفته:" چه می توانم بگویم؟ ما فقط می خواهیم آقای اسنودن به کشورش بازگردد و با اتهاماتی که علیه او مطرح شده ، روبرو شود و دادگاهی قانونی در مورد سرنوشت او تصمیم بگیرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید