نامهی نمایندگان به دستگاه قضای آمریکا برای پیگیری مرگ مشکوک هکر آزادیخواه
با گذشت یک سال از خودکشی آرون سوارتز٬ نابغه آمریکایی٬ برخی از قانونگذاران خواستار توضیح مقامات قضایی درباره اتهامات وی شدند. سوارتز پیش از خودکشی مشکوک با اتهامات سنگینی به علت فعالیتهای دیجیتال خود روبهرو بود.
به گزارش سیتنا (citna.ir)، یک سال از خودکشی آرون سوارتز٬ نابغهای که گفته میشود اتهامات مربوط به فعالیتهای دیجیتالاش٬ او را به استیصال کشاند میگذرد. در آستانه سالگرد خودکشی وی گروهی متشکل از هشت قانونگذاران آمریکایی از هر دو حزب بزرگ این کشور در نامهای خواستار پاسخگویی دستگاه قضایی به سوالاتی در باب اتهامات سوارتز شدند. اتهاماتی که خانواده و دوستاناش آنها را زمینهساز خودکشی آرون میدانند که در هنگام خودکشی ۲۶ سال داشت.
سوارتز، برنامهنویس کامپیوتر، فعال اینترنتی و هکری شناختهشده و طرفدار آزادی بیان بود. سوارتز در حالی سال گذشته در آپارتمان خود در بروکلین نیویورک خودکشی کرد که قرار بود تا یک ماه پس از آن دادگاه رسیدگی به اتهاماتش برگزار شود. اتهاماتی که در صورت تایید احتمالاً به ۳۵ سال زندان و پرداخت جریمه یک میلیون دلاری منجر میشد.
اما اتهاماتی که گریبان سوارتز را گرفته بود دقیقا چیزی بود که مدافعان او از آن تقدیر به عمل میآوردند. او متهم بود که با هک کردن شبکه کامپیوتری دانشگاه "ام آی تی" توانسته به جیاستور٬ یک سرویس آنلاین برای ارائه مقالات علمی٬ دسترسی پیدا کند. او ۴/۸ میلیون مقاله و سند علمی٬ یعنی چیزی در حدود کل مقالات و اسناد را دانلود کرده بود. گفته میشود او قصد داشته این مقالات را برای استفاده رایگان افراد در دیگر وبسایتها قرار دهد.
اکنون هشت تن از قانونگذاران آمریکا در نامهای به اریک هولدر٬ دادستان کل آمریکا٬ خاطرنشان کردند که در پی پاسخی برای سوالات خود هستند. به گزارش مشابل آنها در نامهی خود این گفته هولدر را که پرونده سوارتز را استفادهی خوب از "اختیار دادستانی" خوانده بود زیر سوال برده و اعلام کردند با او "موافق نیستند."
آنها روند رسیدگی به اتهامات سوارتز را "تهاجمی" خوانده و نوشتند که هنوز با گذشت یک سال وزارت دادگستری موفق به توجیه نحوه کار خود در پرونده سوارتز نشده است. آنها تاکید کردند که این نخستین نامه از این دست نیست که در یک سال گذشته نوشته شده است.
جان کورنین٬ و ال فرانکن دو تن از قانونگذارانی بودند که سال گذشته نیز در نامهای به دادستانی کل آمریکا خواستار توضیح درباره پرونده آرون سوارتز شده بودند. آنها اطلاعاتی را که تا به امروز درباره پرونده سوارتز ارائه شده "راضیکننده نمیدانند."
دادگاه سوآرتز قرار بود برای رسیدگی به اتهاماتی که در زمان دستگیریاش در ژوئیه ۲۰۱۱ به وی وارد شده بود تشکیل شود.
«خودکشی نیست٬ قتل است»
به گزارش سیتنا از دویچه وله، قانونگذاران آمریکا در نامه خود خودکشی سوارتز را "مرگی تراژیک" خوانده و از وی با عنوان "کارشناس درخشان تکنولوژی" یاد کردند.
این در حالیست که گروهی از هکرهای گروه ناشناس تنها چند روز پس از خودکشی سوارتز٬ با اشاره به آنچه برای سوارتز رقم خورد٬ مرگ وی را نه خودکشی که قتل قلمداد کرده بودند. آنها در ویدئویی که همان روزها منتشر کردند گفتند: «آرون سوارتز در واقع کشته شد. کشته شد چون هیچ امکان دیگری در اختیار او نبود. کشته شد چون مجبورش کردید وارد بازیای شود که بازی او نبود و او در برابر سیستم و قدرت محکوم به شکست بود. بنابراین مرگ او تنها یک خودکشی ساده نیست.»
سوارتز محقق دانشگاه هاروارد در زمینه اصول اخلاق٬ و برنامهنویس نابغه کامپیوتر بود٬ وی همچنین کسی بود که در نوجوانی نامش را با مشارکت در آفرینش آر اس اس در میان نوابغ اینترنت ثبت کرد. آر اس اس به کاربر امکان میدهد تا به صورت اتوماتیک فید اخبار و دیگر تولیدات وب را دریافت کند.
سوارتز بنیانگذار گروه Demand Progress (برای دفاع از آزادیهای مدنی) بود. او در "مانیفست پارتیزانی دسترسی آزاد" (Guerrilla Open Access Manifesto) که در سال ۲۰۰۸ نوشته بود٬ تاکید کرده بود: «اینک زمان آن است که به روشنی و بر اساس سنت بزرگ نافرمانی مدنی٬ مخالفت خود را با دزدی خصوصیِ فرهنگِ عمومی بیان کنیم.»
او از طریق مانیفست خود در پی آن بود تا دیگر فعالان حوزه وب و حقوق مدنی را برای مبارزه با "مصادره مقالات و دادههای علمی" برپاخیزاند. مدافعان دسترسی رایگان به منابع علمی بر این اعتقادند که دستمزد تحقیق علمی و ارائه مقاله پیش از آن پرداخته شده و چون مثل گذشته درباره شکل سنتی مقاله در قالب کتاب حرف نمیزنیم٬ فروش نسخه دیجیتال مقالات هیچ ضرورتی ندارد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید