کدخبر :11076 پرینت
08 آذر 1392 - 17:33

تصویب قطعنامه‌ی "حق حریم شخصی" در سازمان ملل

متن خبر

در پی رسوایی جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا و با تلاش آلمان و برزیل، اجلاس عمومی سازمان ملل متحد اولین قطعنامه‌ی "حق حریم شخصی" و ممنوعیت جاسوسی دولت‌ها از فعالیت‌های آنلاین کاربران را تصویب کرد.

 

به گزارش سرویس بین الملل سیتنا (CITNA.IR)، اجلاس عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (۲۷ نوامبر / ۶ آذر) قطعنامه‌ای را با عنوان "حق حریم شخصی" تصویب کرد که از حقوق شهروندان در برابر جاسوسی دولت‌ها از فعالیت‌های اینترنتی کاربران دفاع می‌کند.

 

این قطعنامه با پیشنهاد دو دولت آلمان و برزیل در سازمان ملل مطرح و به رأی‌ گذاشته شد. آژانس امنیت ملی آمریکا برای سال‌ها از ارتباطات آنلاین شهروندان آلمان و برزیل به طور گسترده جاسوسی می‌کرد.

 

آلمان و برزیل خواهان پایان جاسوسی دولت‌ها در حریم شخصی شهروندان در سراسر جهان و خواستار به رسمیت شناخته‌شدن حق "آزادی اینترنت" از سوی دولت‌ها شدند.

 

این اولین قطعنامه‌ی سازمان ملل است که از حقوق دیجیتال شهروندان در برابر دولت‌ها حفا‌ظت و بر حق حریم خصوصی آنلاین کاربران اینترنت تاکید می‌کند. این قطعنامه بر تاثیرات منفی جاسوسی بر حقوق بشر، به‌خصوص وقتی در سطحی کلان انجام گیرد، تاکید کرده است.

 

به جز آلمان و برزیل که پیشنهاددهندگان اصلی این قطعنامه بودند، کشورهای دیگری مثل فرانسه، کره شمالی و روسیه نیز از قطعنامه حمایت کردند. ادوارد اسنودن، افشاگر جاسوسی گسترده‌ی آمریکا از دولت‌ها و شهروندان، در حال حاضر در روسیه به‌سر می‌برد.

 

به گزارش سیتنا، قطعنامه‌ی صادره نمی‌تواند دولت‌ها را ملزم به ممنوعیت جاسوسی در فعالیت‌های آنلاین کاربران کند، بااین‌حال اهمیت سیاسی ویژه‌ای دارد. ایالات متحده‌ی آمریکا که جاسوسی‌های گسترده‌اش عامل اصلی تصویب این قطعنامه بود، با نفس قطعنامه مخالفتی نکرده است. با این‌حال این کشور همراه با کشورهای بریتانیا، استرالیا و نیوزلند تلاش کردند تا لحن قطعنامه نرمتر شود.

 

فیلیپ بولوفین، مسئول "دیده‌بان حقوق بشر" در امور اینترنت، با انتقاد از تغییر لحن قطعنامه تاکید کرد که لحن ابتدایی قطعنامه جدیت و قاطعیت بیشتری داشت. با این‌حال او صدور این قطعنامه را "اولین گام مثبت" در قطع دست دولت‌ها از سرک کشیدن در داده‌ها و فعالیت‌های آنلاین شهروندان ارزیابی کرد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.