انقلاب گوگلی، این بار برای جستجوی حافظه!
به گزارش سیتنا به نقل از تابناک، با بالاتر رفتن حجم و ظرفیت حافظههای رایانهها، بسیاری از کاربران این روزها با یک مشکل اساسی روبهرو میشوند و آن یافتن اطلاعاتی همچون فایلها و پوشهها در میان حجم انبوهی از درایوها، پوشهها و مسیرهای سردرگم است. گاهی کاربران در یافتن یک فایل تصویری یا صوتی که مدتها پیش آن را ایجاد کردهاند، مجبور خواهند شد که بعضا ساعتها وقت تلف کنند.
جستجوی اطلاعات در فضای نت با وجود موتورهای جستجوی قدرتمندی همچون گوگل، اکنون به کار روزمره، روتین و بسیار ساده تبدیل شده، ولی هنوز جستجوی اطلاعات در حافظههای بزرگ رایانهها و لپتاپها برای بسیاری معضل اساسی است.
اینجاست که پای ابزارهای جستجوی حافظه یا Desktop Search Utilities به میان میآید و بر همین اساس، تجربه انقلاب گوگل در جستجوی اطلاعات آنلاین، اما این بار در حافظه رایانه، چیزی است که میخواهیم شما را با آن آشنا سازیم.
این روزها ابزارهای جستجوی Desktop زیاد هستند و شاید تا چندی پیش Google Desktop نامی آشنا برای بسیاری از کاربران بود و اکنون فقدان آن یک معضل؛ اما برنامههای قدرتمند رایگان دیگری نیز در این میان هست که در زیر دو نمونه از بهترین آنها را به شما معرفی میکنیم.
Copernic Desktop Search: همه چیز در یک جا
این نرمافزار که محصول شرکت فرانسوی Copernic است، اکنون یکی از بهترین ابزارهای جستجوی اطلاعات حافظه شناخته و در دو نسخه رایگان و حرفهای عرضه میشود. این نرم افزار قابلیت جستجوی اطلاعات حافظه، مرورگرها، ایمیلها و حتی شماره تلفنهای کاربران را داراست و از این نظر یک ابزار تکمیل و مناسب است:
واسط کاربری آن ساده است و بر خلاف سایر ابزارهای جستجوی اطلاعات حافظه، بسیار کاربر پسند و قابل شخصیسازی است، سه نمای متفاوت برای نشان دادن نتیجه جستجوها وجود دارد و کاربر میتواند با انتخاب گزینههای مربوط به اطلاعات مورد جستجو در بالای پنل نمایش جستجو، سریع به اطلاعات مورد نظر خود دسترسی پیدا کند.
همچنین پنل سمت چپ، این امکان را به کاربر میدهد که با پالایش و دقیق ساختن جستجو ـ با وارد کردن اطلاعاتی نظیر زمان و نام فایل مورد نظر ـ از میان نتایج جستجو، اقدام به محدود ساختن موارد کند:
جستجوی ایمیل ها و فایلهای پیوست شده به آنها و همچنین جستجوی شماره های تلفن و آدرسهای ایمیل را باید از جمله نقاط قوت این ابزار دانست که البته نیازمند آن است که کاربر با Outlook ویندوز میانه خوبی داشته باشد و اطلاعات ایمیل خود را در آن وارد کرده باشد.
جستجوی ایمیلها و فایلهای پیوست شده به آنها و همچنین جستجوی شمارههای تلفن و آدرسهای ایمیل را باید از جمله نقاط قوت این ابزار دانست که البته نیازمند آن است که کاربر با Outlook ویندوز میانه خوبی داشته و اطلاعات ایمیل خود را در آن وارد کرده باشد.
نقطه قوت این نرمافزار را صرفنظر از واسط کاربری آن، باید در سیستم شاخصسازی برای جستجو یا Indexing آن دانست. به ترتیبی که این نرمافزار اطلاعات را برای جستجو به گونهای شاخص سازی میکند که حتی کاربر امکان جستجوی اطلاعات درون فایلهای متنی را نیز دارد.
اما همین شاخصسازی را نیز باید یکی از نقاط ضعف نرم افزار نیز به حساب آورد. به دو دلیل: نخست این که زمانی که برای اولین بار اقدام به نصب و راهاندازی نرم افزار میکنید، زمان بسیار زیادی برای شاخص سازی اطلاعات صرف میشود که اساسا تعجببرانگیز است. در آزمایش ما شاخصسازی اطلاعات در یک لپ تاپ با پردازنده هفت هستهای و با رم ۸ گیگابایت و حجم اطلاعاتی در حدود ۲۱۰ گیگابایت، حدود دو ساعت و هفت دقیقه به طول انجامید:
این در حالی است که در نرمافزارهای مشابه، این شاخصسازی به هیچ وجه بیش از ده یا پانزده دقیقه به طول نمیانجامد. از سویی میزان استفاده از منابع سیستم برای شاخص سازی بسیار بالاست و به همین دلیل، نرمافزار این امکان را به کاربر میدهد که عملیات شاخص سازی را در زمانهایی که سیستم بیکار است، صورت دهد.
دلیل دوم برای دادن نمره منفی به سیستم شاخص سازی این نرم افزار این است که Copernic از سیستم شاخصسازی زنده یا Real-time پشتیبانی نمیکند و برای بروز رسانی اطلاعات شاخص سازی، کاربر باید به شکل دستی اقدام کند. در حالی که بروز رسانی شاخص به شکل زنده، اکنون یکی از مهمترین نکات ابزارهای جستجوی حافظه است.
همچنین از آنجایی که جستجو محدود به نام اطلاعات نشده و محتوی فایلها نیز جستجو میشود، گاهی نتایج جستجو مطابقتی با آنچه کاربر به دنبال آن میگردد، ندارد؛ برای نمونه، در آزمایش زیر ما اقدام به جستجوی واژه Torrent برای دسترسی به پوشهای با همین نام کردیم که با کمال ناباوری با چند فایل از نوع PDF مواجه شدیم:
نکته منفی آخر در مورد این نرم افزار حجم بالای آن (16 مگابایت) است که در مقایسه با سایر نرمافزارهای مشابه، یک نقطه ضعف اساسی به شمار میآید، زیرا امکان Portable بودن را از آن میگیرد.
اما در مجموع و صرف نظر از این نقاط ضعف، این نرمافزار نمونهای خوب از ابزارهای جستجوی اطلاعات حافظه است که با توجه به واسط کاربری زیبای خود و ابزارهای گوناگون برای جستجوی انواع اطلاعات، بسیاری از نیازهای کاربران را برطرف میسازد.
دانلود Copernic با لینک مستقیم
Everything: انقلاب گوگلی در حافظه شما (انتخاب و پیشنهاد تابناک)
نرمافزاری کم حجم، سریع و فوقالعاده برای جستجوی اطلاعات در مورد فایلها و پوشهها. به جرأت میتوان گفت که Everything با امکانات ساده خود، انقلابی که گوگل در عرصه جستجوی نت به وجود آورده را به حافظه رایانه شما تسری داده است:
حجم این نرمافزار بسیار اندک است (نزدیک 400 کیلوبایت) و به قدری سبک و نرم روی سیستم در پشت صحنه به فعالیت مشغول است که اصلا متوجه کار عظیم و سنگین آن نمیشوید! واسط کاربری آن بسیار ساده و تمرکز اصلی بر پنل نمایش جستجوی اطلاعات است.
جستجو در این نرم افزار بسیار سریع و «در آن واحد» اس، به گونهای که در حین وارد کردن واژه مورد نظر، اطلاعات پنل جستجو به سرعت بروز رسانی میشود و نیاز به فشردن کلید Enter و یا هیچ دکمه دیگری نیست:
نقطه قوت این نرمافزار را باید در سیستم شاخصسازی آن دانست. پس از نصب نرمافزار و اجرای آن، سیستم کامل رصد شده و اطلاعات آن شاخص سازی میشود که در آزمایش ما با لپتاپی با مشخصات پیش گفته، این امر تنها در حدود کمتر از ده ثانیه به طول انجامید!
اما مهمتر از همه این که، این نرمافزار زنده یا Real-Time سیستم شما را رصد کرده و اطلاعات را به روز رسانی میکند، به گونهای که با ایجاد هر گونه تغییر در اطلاعات سیستم، همچون اضافه شدن یا پاک شدن فایلها و پوشهها، اطلاعات در آن واحد و به سرعت بروز میشوند و همه اینها در پشت صحنه و بدون آنکه شما متوجه باشید.
از دیگر نقاط قوت این نرمافزار باید به پشتیبانی آن از نسخه قابل حمل یا Portable آن اشاره کرد که در حین نصب نرمافزار امکان اتنخاب آن وجود دارد.
اما این نرمافزار به نظر سه نقطه ضعف اساسی دارد: نخست نداشتن ابزارهایی برای جستجوی محتوی فایلها. دوم: عدم قابلیت شخصیسازی واسط کاربری و امکان محدود سازی نتایج جستجو به موارد خاص و سوم عدم پشتیبانی از Wild Cards برای انجام جستجو.
اما باید گفت، سرعت و دقت نمایش اطلاعات به حدی در این نرمافزار بالاست که تقریبا نیاز به محدود سازی نمایش اطلاعات و استفاده از Wild Cards را به کلی برطرف میسازد. در زیر نتیجه دو جستجوی متفاوت و دقیق شده را برای واژه MP۳ میبینید:
از سویی از آنجایی که تمرکز این نرم افزار بر پنل نمایش جستجو است، شخصی سازی واسط کاربر چندان به کار نمی آید و آنچه از نقاط ضعف باقی میماند، تنها عدم پشتیبانی از جستجوی محتوی فایلها است.
در نهایت همانگونه که گفته شد، Everything همانگونه که از نام آن پیدا است، با حجم کم و واسط کاربری ساده خود، هر آنچه که در حافظه رایانه شما موجود است را به کسری از ثانیه برای شما خواهد یافت و دقیقا یک انقلاب گوگلی در این خصوص است.
دانلود Everything با لینک مستقیم
مسلما نرمافزارهای دیگری نیز در این میان و برای این منظور وجود دارد که اطلاعات و تجربیات مخاطبان تابناک در این خصوص بسیار ارزشمند است. مانند همیشه دیدگاهها و تجربیات شما به غنی شدن اطلاعات در این مورد کمک شایانی خواهد کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید