کدخبر :305498 پرینت
15 مرداد 1403 - 15:06

افشای بهره‌گیری آمریکا از هوش مصنوعی در تهاجم‌ها به خاورمیانه

فاکس نیوز در گزارشی به نقل از رئیس بخش راهبردهای نظامی کالج جنگ ارتش آمریکا، افشا کرده است که نیروهای امنیتی آمریکا در افغانستان برنامه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی به نام «ریون سنتری» (کلاغ خبرچین/ Raven Sentry) را توسعه دادند که این سیستم هم اکنون در تهاجم‌های نظامی این کشور به مناطق مختلف خاورمیانه استفاده می‌شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از فاکس نیوز، پس از سال ۲۰۱۹ که آمریکا و متحدانش روند کاهش تعداد نیروهایشان در افغانستان را آغاز کردند، نیروهای باقی‌مانده به دلیل کمبود منابع و کاهش تعداد، با مشکل مواجه شدند و نتوانستند شبکه‌های اطلاعاتی انسانی را که برای پیگیری فعالیت‌های طالبان ضروری بودند، به‌خوبی مدیریت کنند. هم‌زمان، تعداد حملات طالبان علیه نیروهای آمریکایی و ائتلاف نیز به سطحی رسید که در دهه‌های گذشته بی‌سابقه بود. این وضعیت موجب شد نیروهای امنیتی آمریکا در افغانستان برنامه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی به نام «ریون سنتری» (کلاغ خبرچین/ Raven Sentry) را توسعه دهند.

سرهنگ توماس اسپاهر، رئیس بخش راهبردهای نظامی کالج جنگ ارتش آمریکا، دراین‌باره می‌گوید که «جنگ همیشه مادر اختراع‌ است». او به توسعه تانک‌ها در جنگ جهانی اول، تولید بمب اتم در جنگ جهانی دوم و استفاده از هوش مصنوعی برای ردیابی اطلاعاتی در افغانستان به عنوان مثال اشاره می‌کند.

هدف ریون سنتری این بود که با تحلیل و پردازش داده‌هایی نظیر الگوهای آب‌وهوایی، رویدادهای تقویمی، افزایش فعالیت‌ها در اطراف مساجد یا مدارس دینی و حرکات و فعالیت‌ها در مناطقی که به طور سنتی نقاط راهبردی محسوب می‌شدند، فشار کاری روی تحلیلگران انسانی را کاهش دهد و بتواند در زمینه شناسایی الگوها و پیش‌بینی حملات، اطلاعات مفیدی ارائه کند.

با وجود برخی چالش‌های اولیه هنگام توسعه فناوری، تیمی از افسران اطلاعاتی گرد هم آمدند تا سیستمی را توسعه دهند که بتواند «به طور قابل اعتماد» حملات تروریستی را پیش‌بینی کند. توماس اسپاهر که در این گروه حضور داشت، توضیح داد: «تا سال ۲۰۱۹ زیرساخت‌های محیط دیجیتال پیشرفت کرده بود و پیشرفت‌های صورت‌گرفته در حسگرها و ابزارهای اولیه هوش مصنوعی قادر بود تا علائم پراکنده حملات را شناسایی و آ‌ن‌ها را به‌سرعت سازماندهی و جمع‌بندی کند.»

اگرچه با خروج نیروهای آمریکایی در اوت ۲۰۲۱ از افغانستان توسعه ریون سنتری متوقف شد و زودتر از آنچه پیش‌بینی شده بود، به پایان رسید، موفقیت بیشتر آن به وجود «فرهنگ» تحمل شکست‌های اولیه و تخصص در فناوری منوط بود. اسپاهر اشاره کرد که تیم توسعه‌دهنده برنامه ریون سنتری از نگرانی‌ها و دغدغه‌های مقام‌های بلندپایه نظامی و سیاسی درباره نظارت صحیح بر این فناوری و رابطه بین انسان‌ها و الگوریتم‌ها در سیستم‌های نظامی به‌خوبی آگاه بود و اضافه کرد که اگر مسئولان در جریان توسعه هوش مصنوعی، تحمل آزمایش و خطا را نداشته باشند، آن سیستم محکوم به شکست است.

به گفته فاکس نیوز، ریون سنتری تا اکتبر ۲۰۲۰، یعنی کمتر از یک سال قبل از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در پیش‌بینی زمان و مکان احتمالی وقوع حملات به آستانه دقت ۷۰ درصد رسیده بود. این فناوری که در پیش‌بینی آن حملات بسیار موثر بود، امروزه در جنگ‌های بزرگ در خاورمیانه و اوکراین هم نقش حیاتی دارد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.