کدخبر :282280 پرینت
11 تیر 1402 - 08:55

در پاسخ به شبهات فضای مجازی؛ تفاوت تصاویر دریافتی از ماهواره خیام با گوگل‌‌ارث در چیست؟

در پاسخ به شبهات فضای مجازی پیرامون تفاوت تصاویر دریافتی از ماهواره خیام با گوگل ارث باید گفت تصاویر گوگل ارث هر چند ماه یکبار به روز رسانی می شود، اما سازمان فضایی ایران با ماهواره خیام به صورت روزانه از تمام نقاط جهان تصویر برداری می‌کند و داده‌های خود را به ایستگاه های زمینی تحویل می‌دهد. همچنین کشورهای مختلف به دلیل اینکه تصاویر گوگل ارث به روز رسانی کوتاه مدت ندارد با تصاویر ماهواره ای گوگل ارث نمی توانند بسیاری از اقدامات خدماتی مانند برآورد سطح زیر کشت، کشف معادن، حد نگاری و... را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند و نسبت به آن راهکار پیدا کنند، اما ماهواره خیام به دلیل اینکه در اختیار سازمان

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، ماهواره خیام یک ماهواره سنجش از دور و متعلق به جمهوری اسلامی ایران است که در مرداد ماه سال 1401 با هدف دریافت داده از سطح زمین برای ارتقای بهره‌وری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیر مجاز و مقابله با جنگل خواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر به فضا پرتاب شد.

بعد از پرتاب این ماهواره و طی شدن مراحل تست در مدار در شش ماه اخیر سازمان فضایی ایران به طور مرتب در حال دریافت تصاویر این ماهواره است و تا کنون تصاویری نیز به طور نمونه و بیشتر با هدف فرهنگسازی و تشویق هموطنان گرامی به حوزه فضایی از جمکران، حرم امیر المومنین (ع)، مدینه، مکه و نقاط مختلف کشور توسط سازمان فضایی منتشر شده است، اما گویا اخیرا بعد از انتشار تصاویر مکه مکرمه و مسجد الحرام شبهاتی در فضای مجازی منتشر شده و برخی کاربر ها با مقایسه تصاویر گوگل ارث و ماهواره خیام این گونه اظهار می کنند که تصاویر گوگل ارث کیفیت بهتری دارد.

حال متخصصین این صنعت در مورد این شبهه های ایجاد شده، اینگونه پاسخگو هستند؛ در گوگل ارث دقت تصویر در برخی موارد زیر یک متر و بعضا تا چند ده سانتیمتر است و اما دقت تصویر در ماهواره خیام یک متر است. با این حال ماهواره خیام ویژگی های منحصر به فردی دارد از جمله اینکه تصاویر گوگل ارث هر چند ماه یکبار به روز رسانی می شود، اما سازمان فضایی ایران با ماهواره خیام به صورت روزانه می تواند از تمام نقاط جهان تصویر برداری کند و این ماهواره به صورت روزانه با گذر از آسمان ایران داده های خود را به ایستگاه های زمینی تحویل می دهد.

گوگل ارث برای خیلی از نقاط جهان محدودیت های دسترسی به طور عمدی ایجاد کرده و طبق تفاهمی که با برخی کشورها داشته، تصاویرش هر چند ماه و یا بیش از یک سال به روزرسانی می شود، اما ماهواره خیام به هیچ وجه این محدویدیت را نداشته و می تواند به صورت روزانه از همه‌ی نقاط جهان تصویربرداری کند.

کشورهای مختلف چه ایران و چه سایر کشورها با تصاویر ماهواره ای گوگل ارث، نمی توانند بسیاری از اقدامات خدماتی مانند برآورد سطح زیر کشت، کشف معادن، حد نگاری و... را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند و نسبت به آن راهکار پیدا کنند؛ به دلیل اینکه تصاویر گوگل ارث به روز رسانی کوتاه مدت ندارد، اما ماهواره خیام به دلیل اینکه در اختیار سازمان فضایی ایران است به راحتی این اقدامات را انجام داده و هیچ مانعی برای آن وجود ندارد.

بر همین اساس تفاهم نامه های متعددی تاکنون بین وزارت ارتباطات و دستگاه های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی جهت برآورد سطح زیرکشت، سازمان فناوری اطلاعات جهت مقابله با زمین خواری و رصد تغییرات اراضی و... امضا کرده است. مزایای فنی بسیار دیگری نیز در این خصوص برای داده های ماهواره خیام وجود دارد که متخصصین این صنعت به خوبی از آن مطلع هستند.

انتهای پیام

گزارش از مونا ارشادی فر

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.