ضرورت برقراری حاکمیت ملی سایبری
تاکید رهبر معظم انقلاب بر دیکتاتوری رسانهای دشمن در بستر فضای مجازی، لزوم تحقق حاکمیت ملی سایبری را بیش از گذشته روشن میکند.
به گزارش سیتنا به نقل از تسنیم، رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتش با اشاره به دیکتاتوری رسانهای دشمن در فضای مجازی فرمودند:
قدرتهای غربی معروف که به ادعای خودشان با دیکتاتوریهای دنیا میخواهند مقابله کنند، خودشان دیکتاتورترین ها در زمینهی سیاسی اقتصادی هستند و دیکتاتوری رسانهای هم بر این دیکتاتوریها افزودهاند.
دیکتاتوری رسانهای؛ یعنی مثلا شما در فضای مجازی اسم شهید سلیمانی را نمیتوانید بیاورید، حذف میکنند. در فضای مجازی که کلیدش دست آنها است، تحمل اسم و عکس شهید سلیمانی را ندارند، امروز این جور است، قبلاً هم بود. آن وقت ادعا میکنند که ما طرفدار آزادی بیان هستیم و هر چیزی که امروز، هر کلمهای که در ارتباط با سیاستهای غرب، معارض آن سیاستها باشد یا همراه او نباشد، ممنوعالتصویر، ممنوعالانتشار، اینها است.
با توجه به صحبت های مهم مقام معظم رهبری بیان چند نکته ضروری به نظر می آید:
نکته اول: آمریکایی ها و شرکت های فناوری وابسته به آنها مثل فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و یوتیوب در حالی از پرچمداری خود به عنوان طلایهداران آزادی بیان دم میزنند و آزادی بیان را اصل اساسی در پلتفرمهای خود میدانند و خود را قهرمان آزادی بیان معرفی میکنند که روزانه شاهد آنیم که بسیاری از حسابهای کاربران در سراسر جهان در این شبکههای اجتماعی دچار محدودیتهایی همچون حذف پست و در درجه نهایی، مسدودسازی و تعلیق دائمی حساب کاربری شوند که این قضیه را می توان مصداق بارز دیکتاتوری رسانه ای دانست و نمونه برجسته این دیکتاتوری رسانه ای را می توان در حذف نام و نشان سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی مشاهده نمود که فریاد بسیاری از آزادی خواهان عالم را به نشانه اعتراض بلند کرد.
نکته دوم: این گونه اقدامات محدودسازی آمریکایی ها در فضای سایبر، نقض آشکار آزادی بیان و خلاف اصل جریان آزاد اطلاعات است که از اصل آزادی بیان نشأت میگیرد. ماده 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب 1948 درباب آزادی بیان چنین مقرر میدارد: «هرکس حق آزادی عقیده و بیان دارد. این حق شامل آزادی حفظ عقاید، مصون از تعرض و جستجو، کسب اظهار اطلاعات و اندیشهها از هر طریق و بدون توجه به مرزها میباشد.» همچنین بموجب ماده 19 میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی به روشنی در راستای ضرورت و بنیادین بودن آزادی بیان و آزادی اطلاعات مقرر میدارد: «هیچ کس را نمیتوان به مناسبت عقایدش مورد مزاحمت و اخافه قرار داد. هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا به صورت نوشته یا چاپ یا به صورت هنری یا بهر وسیله دیگر به انتخاب خود میباشد.» عبارات «هرکس»، «اظهار اطلاعات»، «از هر طریق» و «بدون توجه به مرزها» به خوبی نمایانگر اهمیت این ماده است. این ماده با ذکر کلمه «هرکس»، هرگونه محدودیتی را در مورد منشاء اطلاعات ممنوع ساخته است.
نکته سوم: دیکتاتوری رسانه ای آمریکایی ها و حمله ترکیبی سیاسی اقتصادی فرهنگی آنها در فضای سایبری که ناشی از خوی استکباری و ددمنشانه آنهاست، ضرورت توجه به حاکمیت ملی سایبری و تدوین قوانین و مقررات مرتبط را بیش از گذشته آشکار می نماید. البته مهمترین و موثرترین زمینه حاکمیت ملی سایبری، تحقق شبکه ملی اطلاعات است که تسریع در تکمیل این شبکه که زیرساخت حیاتی ارتباطات در کشور است بسیار ضروری به نظر می رسد و این مساله ای است که رهبرمعظم انقلاب بارها بدان تاکید داشته اند.
نکته چهارم: یکی از نکاتی که رهبر معظم انقلاب بدان تاکید فرمودند فرمان جهاد ترکیبی سیاسی اقتصادی فرهنگی در مقابل با تهاجم ترکیبی دشمنان است. در این باره باید گفت حق دفاع سایبری مولفه اساسی حاکمیت ملی سایبری هر کشوری است که مبانی آن در قرآن کریم آمده است: «فَمَن اعتدَی عَلَیکم فَاعتَدُوا علیه بمثلِ ما اعتدی علیکم» پس هر کس به شما تجاوز کرد، همانند آن بر او تعدی و تجاوز کنید (بقره آیه 194) لذا در این باره باید گفت طبق آموزه های اسلامی، حق دفاع از جغرافیای سایبری در سه سطح پیش، هنگام و پس از تهاجم سایبری وجود دارد و طبق آموزه های دینی باید جواب تهاجم را در همان حد و در کوتاه ترین زمان ممکن داد و فرقی بین فضای مجازی و فضای واقعی وجود ندارد.
نکته پنجم: در کشور ما به دلیل فقدان راهبرد حاکمیت ملی سایبری و فضای مجازی ول، رها و فاقد ضابطه سبب شده تا جمهوری اسلامی از حقوق اساسی خود در دفاع از جان، ناموس و عرض هموطنان و کیان جامعه اسلامی در فضای سایبر محروم باشد و فضای مجازی به تعبیر رهبر معظم انقلاب به قتلگاه جوانان و نوجوانان مبدل شود. لذا با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسامی لازم است برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت جهت سازماندهی فضای مجازی و حاکمیت ملی سایبری صورت پذیرد تا بتوان آسیب های متعدد فضای مجازی را مبدل به فرصت نمود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید