افزایش بیش از دو برابری اعطای نماد اعتماد الکترونیکی
فرآیند اعطای اینماد از سال 1398 به صورت سیستمی و هوشمند درآمد و ضمن سادهسازی شرایط و کاهش مراحل، بررسیهای کارشناسی حذف و تبدیل به نظارتهای پسینی شده است که نتیجه آن کاهش چشمگیر میانگین زمان اعطای اینماد و افزایش بیش از دو برابری اعطای اینماد در سال گذشته بوده است.
به گزارش سیتنا به نقل از فارس، نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) نشانهای است که از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان تاییدیه به فروشگاههای اینترنتی داده میشود، اخذ این نماد الکترونیکی نیازمند طی فرآیند و اخذ برخی مستندات قانونی که در ادامه به آن اشاره شده است.
مستندات قانونی اینماد
نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد)مجوز فعالیت و کسب و کارهای اینترنتی از جهت رعایت الزامات قانون تجارت الکترونیکی و دیگر قوانین و مقررات مربوطه حسب مورد است که در هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب و کار به عنوان مرجع احصای مجوزهای کسب و کار قانونی کشور نیز به تصویب رسیده است(مصوبه جلسه هشتم مورخ 1395.3.24).
از نظر ضمانت اجرای الزام قانونی فوقالذکر، در ماده 103 آئیننامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی به صراحت داشتن مجوز نماد اعتماد الکترونیکی پیشنیاز ارائه ابزار پذیرش مجازی به سایتهای اینترنتی شناخته شده است و در تبصره 2 ماده مذکور، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شده وضعیت اعتبار اینماد (اعم از تعلیق، انقضا و ابطال) را به صورت سیستمی در اختیار بانک مرکزی قرار دهد و بانک مذکور مکلف شده از ادامه ارائه خدمات به ابزار پذیرش مجازی جلوگیری کند.
طبق ماده 11 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب 1398، بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور ظرف مدت یکسال پس از ابلاغ این قانون، نسبت به ساماندهی دستگاههای کارتخوان بانکی و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی اقدام کرده و با ایجاد تناظر بین آنها با مجوز فعالیت و شماره اقتصادی بنگاههای اقتصادی به هر یک از پایانههای فروش، شناسه یکتا اختصاص دهد.
با توجه به اینکه مجوز فعالیت برای کسب وکارهای اینترنتی متقاضی درگاه پرداخت اینترنتی، نماد اعتماد الکترونیکی میباشد، مراتب طی نامه شماره 210.1581.ص مورخ 1400.2.21 سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان متولی اجرای قانون مذکور به بانک مرکزی ابلاغ شده است.
طبق نظریه معاونت حقوقی رئیسجمهور به شماره 46209.86005 مورخ 1400.8.10، الزام قانونی داشتن نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) طبق ماده 103 آئیننامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و همچنین ماده 11 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، علاوه بر شرکتهای خدمات پرداخت، شامل پرداختیارها هم میشود.
فرآیند اعطای اینماد:
فرآیند اعطای اینماد از سال 1398 به صورت سیستمی و هوشمند درآمد و ضمن سادهسازی شرایط و کاهش مراحل، بررسیهای کارشناسی حذف و تبدیل به نظارتهای پسینی شده است که نتیجه آن کاهش چشمگیر میانگین زمان اعطای اینماد و افزایش بیش از دو برابری اعطای اینماد در سال گذشته بوده است.
بدین منظور مراتب طی نامه شماره 60.50497 مورخ 1399.2.22 مقام عالی وزارت به وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس هیأت مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اعلام شده است.
همچنین ادعای مطرح شده مبنی بر کاهش زمان میانگین اعطای اینماد از چند روز به کمتر از یک روز (چند ساعت) نیز توسط مرکز ملی فضای مجازی به عنوان یک مرجع تخصصی فرادستگاهی مورد بررسی و راستیآزمایی قرار گرفته و تأییدیه آن در قالب نامه شماره 99.101738 مورخ 1399.4.4 دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی به رئیسجمهور منعکس و درخواست تکرار موضوع توسط دستگاههای دیگر درباره سایر مجوزهای کسب و کار شده است.
در راستای سیاستهای نظام در زمینه بهبود محیط کسب و کار و تسهیل شروع کسب و کار، به منظور تسهیل حداکثری در اعطای اینماد برای کسب و کارهای خرد و خانگی، فرآیند ساده شده نماد اعتماد الکترونیکی در قالب «اینماد بدون ستاره» به عنوان اولین مجوز اعلان محور فقط با احراز هویت و دامنه طراحی و پیادهسازی شده است، به گونهای که صرفا با یک ثبتنام، امکان دریافت مجوز اینماد ظرف 10 تا 15 دقیقه وجود خواهد داشت. مبلغ تعرفه مصوب اعطای اینماد نیز به مبلغ 50 هزار تومان برای یکسال (کمتر از یک سوم مبلغ فعلی) کاهش یافته است.
به منظور تحقق پنجره واحد (دریافت خدمات کسب و کار از یک درگاه) و تسهیل امور برای کسب و کارهای اینترنتی و پرداختیار،امکان ثبت درخواست درگاه پرداخت توسط هر یک از شرکتهای پرداختیار دارای مجوز قانونی از آن بانک در پنجره واحد تجارت الکترونیکی ایجاد و با ارائه وبسرویس دریافت اطلاعات کسب و کار به شرکتهای پرداختیار، پس از انتخاب متقاضی اطلاعات همان کسب و کار با رعایت ملاحظات امنیتی به پرداختیار مورد نظر به صورت سیستمی ارسال و متقاضی به صفحه اختصاص پرداختیار هدایت میشود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید