کدخبر :245203 پرینت
16 خرداد 1399 - 00:47

اپلیکیشن "مسجد یاب " در اختیار مردم قرار گرفت

رئیس ستاد اقامه نماز استان قم از ارایه اپلیکیشن "مسجد یاب"به مردم خبرداد.

متن خبر

محمد خامه‌یار در گفت و‌گو با ایسنا با اشاره به اهمیت توسعه فرهنگ نماز، گفت: نهادهای فرهنگی هر یک دارای رسالت مهمی در تبیین فرهنگ نماز هستند و باید اقدامات شایسته و اثرگذاری انجام پذیرد.

وی افزود: اگر چه شیوع کرونا، آسیب‌های اقتصادی و فرهنگی زیادی به بار آورد، اما با تبدیل تهدیدها به فرصت‌، این بیماری موجب تحولات زیادی در تولید محتواهای اثربخش در ترویج فرهنگ نماز در فضای مجازی شد.

وی در مورد برنامه‌های ستاد در سال 99 تصریح کرد: اولین برنامه در سال جاری تجلیل از فعالین عرصه ترویج فرهنگ نماز بود که با حضور مسئولان در استانداری قم برگزار شد.امسال به‌طور جامع و مستمر، فعالیت در فضای مجازی مورد ارزیابی قرار گرفته است؛ ضمن اینکه برای توسعه و ارزیابی فعالیت دبیران نماز در ادارات نیز شاخص‌هایی را مد نظر داریم.

رئیس ستاد نماز استان قم بیان کرد: مرکز تخصصی نماز موظف است یکی از سیاست‌های ستاد اقامه نماز در کشور را در شرایط کرونایی مبنی بر ارائه برنامه و تولید محتوا از طریق فضای مجازی را دنبال کند. اجرای برنامه‌های راهبردی، تولید کتاب، تولید محتوا در فضای مجازی و ساخت کلیپ براساس سیاست‌های فرهنگی در ترویج نماز از جمله هدف‌گذاری‌ها در سال جاری است.

وی گفت: با توجه به اینکه فعالیت‌ها در بستر فضای مجازی در این ایام توسعه یافته است، می‌توان در تولید محتوا و ترویج فرهنگ نماز و آشنایی نسل جوان و خانواده با این فریضه الهی، تلاش‌های خوبی به ثمر نشاند. در حال حاضر تعداد فراوانی از یاوران نماز در این فضای مجازی در تولید محتوا فعالیت دارند و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی خوبی انجام می‌شود.

وی بیان کرد: پس از شیوع کرونا، اگر چه تا مدت‌ها نماز جماعت در مساجد تعطیل شد، اما مساجد به عنوان پایگاههای اجتماعی، پررنگ‌تر ظاهر شدند و با تشکیل گروههای جهادی و حضور روحانیون، خدمات ارزنده‌ای از طریق مساجد به مردم ارائه شد.

خامه‌یار خاطرنشان کرد: در نقاطی که خلاء مسجد دیده می‌شود، با کمک خیرین اقدامات مهمی در احداث مساجد رقم می‌خورد و در بافت‌های جدید و حاشیه، نیز در تلاشیم این خلاء رفع شود، همچنین مساجدی که در مناطق تازه تاسیس همچون پردیسان فعالیت دارند و یا در حاشیه شهر واقع شده و هنوز برای مردم ناشناخته است، از طریق اپلیکیشن و سامانه شناسایی و معرفی می‌شوند.

وی تصریح کرد: در این خصوص برنامه "مسجد یاب" در دست اقدام است و در حال تکمیل آن به صورت ملی هستیم، این برنامه به صورت رایگان در بازار وجود دارد و تمامی اطلاعات و مشخصات و آمار مساجد در آن احصاء می‌شود. تعداد مساجد و مسافت و محل واقع شدن مساجد و حسینیه‌ها در سطح کشور و کارایی آن در این برنامه وجود دارد، همچنین برنامه مسجد یاب را در ستاد اقامه نماز در جهت شناسایی مساجد قم نیز دنبال می کنیم.

وی اظهار داشت: در شرق کشور، خراسان شمالی و جنوبی و رضوی، آمار مساجد تکمیل است و حتی مساجد در سطح روستاها نیز در این سامانه ثبت شده است و همچنان احساس اطلاعات در حال کامل شدن است. در این نرم‌افزار قابلیت افزایش اطلاعات مساجد تازه ‌تأسیس، ویرایش برنامه‌های مساجد و ارسال گزارش اصلاح اطلاعات برای امام جماعت تعبیه شده است و مردم می‌توانند برای دریافت اپلیکیشن مسجدیاب به آدرس www.masjed.ir/fa/mosque مراجعه کنید.

وی با ذکر این مطلب که پیش‌بینی می‌شود حدود 60 هزار مسجد در سراسر کشور از طریق این اپلیکیشن با مساجد مرتبط شوند، گفت: در قم آمار بیش از 800 مسجد و حسینیه احصا شده و در تلاش هستیم آمار  تا 1200 مسجد و حسینیه در قم و شهر و روستاها شناسایی شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.