کودکان در اینترنت دنبال چه میگردند؟
محافظت آنلاین کودک به منظور ارتقای حفاظت از کودکان جهان در اینترنت ارائه شده است و پرسشنامه از کشورها نشان میدهد که هر کدام در چه وضعیتی از این محافظت قرار دارند و میزان استفاده کودکان از اینترنت چقدر است.
به گزارش سیتنا به نقل از ایسنا، محافظت برخط کودک به منظور ارتقای حفاظت از کودکان جهان در اینترنت توسط ITU به عنوان اتحادیه بین المللی مخابرات ارائه شده است. در سال ۲۰۱۴ در کنفرانس WTDC (کنفرانس جهانی توسعه مخابرات) مساله ایجاد اعتماد و امنیت در استفاده از ICT با تمرکز خاص روی کودکان و جوانان مطرح شد.
یکی از فعالیتهایی که در این حوزه باید انجام داد، تهیه یک نقشه راه برای COP (Child Online Protection) است. از این رو ITU ابتدا پرسشنامهای تنظیم کرد و به دولتها ارائه داد. این پرسشنامه در خصوص سیاستها و شیوههایی است که در آن کشورها با استفاده از فناوریها به کودکان و جوانان خدمات ارائه میشود در قالب دستورالعملهای سیاستگذاران برای محافظت بر خط کودکان در سال ۲۰۰۹ انتشار یافت.
اما در سال ۲۰۱۶ پاسخهای کشورهای اروپای شرقی مرکزی آن پرسشنامه دریافت و تحلیل شد. گزارش «مطالعات تطبیقی در توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان»هم در این راستا توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه شده است. این گزارش براساس پاسخهای دریافتشده از کشورها نشان میدهد که هر یک از این کشورها در چه وضعیتی از COP قرار دارند.
توصیههای انجمن OECD درباره حفاظت آنلاین از کودکان
انجمن OECD یک انجمن منحصربهفرد است که دولتها در ذیل آن به منظور اداره چالشهای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی جهانی، با یکدیگر همکاری میکنند. این انجمن همچنین به منظور پاسخدهی به تحولات جدید و نگرانیهای مربوط به شرکتها، اقتصاد اطلاعات و چالشهای جمعیت، به دولت کمک میکند. این سازمان، محیطی فراهم میکند که دولتها میتوانند تجارب سیاسی را مقایسه کنند، به مشکلات مشترک پاسخ دهند، عملکردهای خوب را شناسایی و برای هماهنگی سیاستهای داخلی و بینالمللی، تلاش کنند.
کشورهای عضو OECD عبارتند از: استرالیا، اتریش، بلژیک، کانادا، شیلی، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، کره، لوکزامبورگ، مکزیک، هلند، نیوزیلند، نروژ، لهستان، پرتغال، جمهوری اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، انگلستان و آمریکا.
آمارهای اروپایی در مورد استفاده کودکان از اینترنت
بر این اساس کودکان اغلب در خانه از اینترنت استفاده میکنند. ۸۴ درصد از کودکان در آمریکا و ۶۷ درصد از کودکان در استرالیا، در خانه از اینترنت استفاده میکنند. در اتحادیه اروپا، ۶۵ درصد از افراد ۸ تا ۱۷ ساله، در خانه به اینترنت دسترسی دارند. کودکان بعداز خانه، در مدرسه و خانه دوستان از اینترنت استفاده میکنند.
کودکان فعالیتهای آنلاین متفاوتی بسته به سن دارند. در سال ۲۰۰۷، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات بریتانیا (OFCOM)، فهرستی از ۲۴ فعالیت آنلاین انجام شده توسط کودکان و طبقهبندیشده براساس محدوده سنی را ارائه داد.
بازی محبوبترین فعالیت کودکان ۸ تا ۱۱ ساله است، اما برای کودکان ۱۶ تا ساله، بازی در مرتبه چهارم محبوبیت قرار دارد. در واقع علاقهمندیهای کودکان ۱۶ تا ۱۷ ساله به ترتیب محبوبیت عبارتند از گشتوگذار در اینترنت، ارسال و دریافت ایمیل و جستوجو و دانلود اطلاعات برای مدرسه. همچنین در حالی که ۵۳ درصد از افراد ۱۶ تا ۱۷ ساله، از سایتهای شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، تنها شش درصد از افراد ۸ تا ۱۱ ساله، از این سایتها استفاده میکنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید