افشاگری علیه چند شرکت اسرائیلی که قفل موبایلها را میشکنند
با توجه به افزایش آیتم های تلفن همراه هوشمند یا به عبارتی امکان نصب نرم افزارهای مختلف، قابلیت های آن نیز افزایش مییابد و به دنبال آن خطراتی به همراه دارد که از جمله آن شنود و دسترسی به اطلاعات می باشد که می بایست کاربر گوشی تلفن همراه به امنیت گوشی خود توجه ویژه ای داشته باشد و همچنین از امکانات گوشی خود با خبر تا مورد هک و سوء استفاده قرار نگیرد.
به گزارش سیتنا، بتازگی اطلاعاتی توسط برخی رسانههای بین المللی دربارهی دو شرکت اسرائیلی سلبرایت و ان.اس.او منتشر شده است که از امکان نفوذ این شرکتها به اطلاعات کاربران گوشیهای هوشمند در سراسر دنیا خبر داده اند.
در همین حال، روری سلان جونز، خبرنگار فناوری بیبیسی از مشاهدات خود از امکان نفوذ پرسنل شرکت سلبرایت به گوشیهای هوشمند خبر داده و نوشته است: نام سلبرایت اوایل سال جاری میلادی سر زبانها افتاد. اف.بی.آی میخواست قفل آیفون عامل کشتار سنبرناردینو را باز کند، و شرکت اپل ترجیح میداد کدهای امنیتیاش را فاش نکند. در نهایت اف.بی.آی اعلام کرد بدون کمک اپل قفل را شکسته - و بسیاری گفتند کار سلبرایت بوده.
مسئولان سلبرایت مدعیاند قفل (تقریبا) هر تلفن هوشمند جدیدی را میشکند، اما حاضر نیستند بگویند دانششان را در اختیار نیروهای امنیتی حکومتهای سرکوبگر هم میگذارند یا نه.
اخیرا سلبرایت برای مشتریهای احتمالی در بریتانیا نمایشگاهی برپا کرده بود. من هم دعوت بودم. بازدیدکنندگان اغلب مأموران پلیس بودند. آمده بودند تجهیزات و نرمافزاری را ببینند که دادههای تلفن هر مظنونی را استخراج میکند و بعد تحلیل میکند که با دیگران چطور ارتباط برقرار میکنند.
به عنوان نمونه به من یک گوشی سامسونگ دادند (که سیستم عاملش نسخه قدیمی ۴.۲ اندروید بود). گوشی نیم ساعت دستم بود. پسوردش را عوض کردم، عکس گرفتم و اس.ام.اس فرستادم.
بعد یکی از کارکنان سلبرایت گوشی را گرفت و با همان سیمی که شارژش میکنیم به دستگاهی که شبیه یک تبلت بزرگ و ضخیم بود وصلش کرد. توضیح داد که این دستگاهی است که به پلیس میفروشند که بتواند هرجا خواست اطلاعات گوشیها را استخراج کند.
بعد یکی-دو کلید را روی صفحه دستگاه فشار داد و گفت قفل گوشی باز شده. چند ثانیه بعد همه عکسهایی که گرفته بودم و اس.ام.اسهایی که فرستاده بودم روی یک فلش مموری ریخت و داد دستم. به همین راحتی، هر کار کرده بودم میتوانست دست پلیس باشد.
کارشان فوقالعاده بود - و البته کمی نگرانکننده، که قفل یک موبایل به این آسانی شکسته میشود. البته موبایلی که دستم داده بودند نسبتا قدیمی بود، و من از اپهایی مثل واتساپ که امنترند استفاده نکرده بودم.
اما یوال بن موشه، آقایی که توان تجهیزاتشان را نشانم داد، مدعی بود شرکتشان میتواند دادههای موجود در اکثر ابزار را استخراج کند.
پرسیدم حتی آیفون ۷؟ گفت: "از آیفون ۷ هم قطعا میتوانیم داده بیرون بکشیم. سؤال این است که چه دادهای."
میگفت تیم تحقیق و توسعه سلبرایت از همه شرکتهایی که در این حوزه کار میکنند بزرگتر است، و مدام در تلاش است که از فنآوریهای جدید عقب نماند.
آقای بن موشه حاضر نبود توضیح بدهد دادههای برنامههایی مثل واتساپ را چگونه استخراج میکنند - میگفت "جواب سیاه/سفید بله/خیر ندارد" - اما مدعی بود مجرمانی که فکر میکنند راهی برای ارتباط با موبایل وجود دارد که صددرصد امن باشد، خودشان را گول میزنند.
از او در مورد آیفون سید رضوان فاروق، عامل کشتار سنبرناردینو، هم پرسیدم - چون بسیاری میگفتند سلبرایت به اف.بی.آی کمک کرده قفل آیفوناش را بشکند. همانطور که انتظار داشتم، گفت "در مورد مشتریها نمیتوانیم نظر بدهیم."
در مورد مشتریهای بینالمللی سلبرایت - نیروهای پلیس کشورهای مختلف - هم سکوت کرد.
تولیدکنندگان موبایل هر روز در زمینه امنیت گوشیهاشان پیشرفت میکنند. نیروهای انتظامی در بریتانیا و آمریکا معترضند که این پیشرفتها کار مجرمان و تروریستها آسانتر میکند.
با این حال ماه پیش گزارش شد که یک شرکت اسرائیلی دیگر به نام "گروه ان.اس.او" - که برای پلیس و سازمانهای اطلاعاتی هم کار میکند - کدی نوشته که میتواند قفل هر آیفونی را بشکند و رویش بدافزار نصب کند.
به نظر میرسد جدال سازندگان و آنها که میخواهند ساختهشان را - به دلیل خوب یا بد - هک کنند، برابرتر از آن است که فکر میکردیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید