کدخبر :171840 پرینت
02 دی 1393 - 19:33
اینترنت تلفن همراه ارزان/گران شد؛

اطلاع رسانی ناقص و هدفمند اپراتورهای تلفن همراه در اعلام تعرفه‌های جدید اینترنت

هرچه در زمان شدت گرفتن فشارها برای فیلتر کردن نرم افزارهای ارتباطیِ موبایل بنیان چون واتس‌اپ، وایبر و غیره، انگشت اتهام بسیاری به سمت اپراتورهای تلفن همراه بود که گفته می‌شد با گسترش کاربرد این نرم افزارها متضرر شده‌اند، اکنون اتفاقاتی در جریان است که «ظاهرا» عکس این ماجرا را نشان می‌دهد!

متن خبر

به گزارش سیتنا، سایت تابناک در مطلبی اضافه کرد: در حالی که مدت هاست اشتیاق کاربران تلفن همراه در کشورمان به استفاده از بسته‌های اینترنتی، روزافزون شده و روز به روز بر شمار کاربران ایرانی نرم افزارهای مختلف تلفن همراه، از جمله شبکه های اجتماعی موبایلی، نرم افزارهای ارتباطی و حتی بازیهای آنلاین افزوده می‌شود، هیچ خبری بهتر از ارزان شدن تعرفه اینترنت تلفن همراه نخواهد بود؛ اینترنتی که به تازگی نسل های جدید آن عرضه شده تا نوید روزهای بهتر ارتباطی در کشورمان را بدهد.

ابتدا ایرانسل بود که خبر ارزان شدن تعرفه اینترنت تلفن همراهش را داد تا به فاصله کمی، خبر برسد که رقیبش، همراه اول نیز چنین تصمیم اتخاذ کرده است؛ البته خبر کمی عجیب بود و برای آنها که بیشتر با دنیای اینترنت موبایل آشنا هستند، جزئیات ناخوشایندی داشت. جزئیاتی که موجب شد به ساعت نکشیده گلایه های کاربران در شبکه های اجتماعی کلید بخورد.

آن گونه که این اپراتورها اعلام کردند، تعرفه اینترنت همراه آزاد کاهش چشمگیری به خود دید و به عنوان مثال، همراه اول تعرفه خود را با کاهش 800 درصدی از 14.7 ریال به 0.5 ریال تنزل داد اما این همه ماجرا نبود چراکه بخش دوم اتفاق رخ داده به این شفافیت اعلام نشد؛ افزایش قیمت بسته های اینترنت همراه!

به عبارت بهتر، اپراتورها در حالی نرخ تعرفه آزاد اینترنت همراه خود را کاهش دادند که برای کاربران پرشمار خود که بسته های اینترنتی خریداری می‌کنند، افزایش تعرفه را در نظر گرفته بودند که به نوعی می‌تواند سود ایشان از محل فروش اینترنت همراه را افزایش دهد.

از جمله نکات دیگری که در این پروسه از آن حرفی به میان نیامد، دستور سازمان تنظیم مقررات برای کاهش قیمت اینترنت آزاد بود که خمیر مایه کاهش نرخ اینترنت آزاد همراه بود؛ دستوری که چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آن به عنوان اتفاقی خوب در تعرفه اینترنت خبر داده بود و بر اساس آن، اپراتورها مجبور به انجام این کاهش بودند.

این در حالی است که هرچه نرم افزارهای ارتباطی موبایل کاربرد بیشتری یافته و بر شمار کاربرانش افزوده می‌شود، میزان استفاده از اینترنت همراه فزونی یافته و به روال منطقی، بر شمار کاربران تلفن همراهی که بسته های اینترنت همراه را برای کاهش هزینه هایشان می‌خرند، افزوده می‌شود. اینجاست که می‌توان مدعی شد تعرفه ای کاهش یافته (تعرفه اینترنت همراه آزاد) که روز به روز از شمار متقاضیانش کاسته می‌شود و در مقابل بر نرخ تعرفه‌ای افزوده شده (تعرفه بسته های اینترنت همراه) که روز به روز عده بیشتری برای اتصال به دنیای مجازی به صف خریدشان می‌پیوندند.

گویی اپراتورهای تلفن همراه که چندی پیش با افزایش فشارها برای فیلتر شدن برخی نرم افزارهای ارتباطی تلفن همراه به اعمال نفوذ در این باره متهم می‌شدند، از یکسو دریافته‌اند که می‌بایست سود خود را در ارائه خدمات اینترنتی بجویند و از این رو ارتقا خدمات خود به نسل های جدید ارتباطی را در دستور کار قرار داده‌اند و از سوی دیگر به فکر بهره برداری حداکثری از این شرایط هستند ولی الزاماتی چون کاهش اجباری نرخ تعرفه اینترنت همراه را مانع خود می‌بینند.

اینجاست که به ظاهر کاهش تعرفه را اعلام می‌کنند و در باطن با افزایش نرخ بسته های اینترنتی، سود بیشتر را هدف قرار می‌دهند تا با دست پس زده باشند و با پا پیش کشیده باشند!

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

از سایت خوب و با ارزش سیتنا تقاضا میشود که حرف خوانندگان خود را در رابطه با افزایش قیمت اینترنت به گوش مسئولین الخصوص اپراتور دوم کشور برسانند
اغلب مسئولین سازمان تنظیم بویژه ریاست فعلی در واقع بنوعی دلبستگی به شرکت مخابرات دارند . بدین سبب اغلب تصمیمات سازمان بنفع مخابرات بوده و هست و فقط ظاهر نظارتی دارد ولی تا کنون از مصرف کننده کمتر حمایت شده است .
مدتی است به فکر افتاده اندتا رقبای مخابرات را از میدان بدر کنندو برای انحصار گران فضای مناسبتر ی فراهم شود تا بتوانند گلوی ملت را بیشتر بفشارند . مزاحم این ها فعللا ISP و ISDP ها هستند. سازمان تنظیم حمله های سنگینی را علیه ISP و ISDP ها به شرح زیر آغاز کرده است
در بهمن ماه سال گذشته در یک اقدام عجولانه با سو استفاده از وعده انتخاباتی دولت تدبیر برای ازران کردن اینترنت دست به یک ظاهر سازی زد و با تصویب مصوبه 181 در کمسیون تنظیم مقررات قیمت اینترنت را برای مخابرات و PAP سی و پنح درصد کاهش دادند و این در حالی بود که برای ISP و ISDP کاهش قیمت ندادند با این مصوبه مشکلاتی عمداه داشت که سه مورد ان اینجا تشریح میکنم
اول اینکه مرز مشخصی برای اینکه تخفیف به چه شرکت هائی داده شود در مصوبه تعریف نشده بود و مجریان از این طریق رفتاری داشتند که موجب گسترش فساد اداری شده بود . در خوشبینانه ترین برداشت باید گفت چون عجله داشتند بی دقتی کردند ویا اینکه ........
دوم اینکه با این تعرفه قرار بود مخابرات و PAP ها با نظر سازمان تنظیم قیمت برای مشتری انتهائی را بیست درصد کاهش دهند ولی در عمل مخابرات با تبانی با سازمان تنظیم نه تنها کاهش قیمت ندادند بلکه مدعی شدند قیمت آنها از تعرفه اعلام شده از قبل کمتر بوده و در مواردی افزایش قیمت هم دادند و در زیر چتر حمایتی سازمان تنظیم که اغلب مسئولین ان مخابراتی هستند قرار گرفتند و یک سری سرویس ها را که ارزان تر بود حدف کردند تا مشترکین مجبور به خرید بسته های گران تر بشوند.
سوم اینکه فکر میکردند دیگز رقبا یعنی ISP ئ ISDP ها دیگر قدرت رقابت ندارند و بزودی منحل میشوند . شرکت های ISP و ISDP با ریاضت کشیدن در میدان ماندند و از مجاری قانونی حقوق خود را پیگیری کردند . در نهایت با تلاش های بسیار کمسیون تنظیم مقررات بعد 8 ماه به خطای فوق پی برد و مصوبه را اصلاح کرد و تخفیف سی و پپنج درصدی تبدیل شد به بیست و پنج درصد برای همه و بساط فساد اداری حمع شد.
مخابراتی ها در این هشت ماه بهره زیادی از این فضا گرفتند ولی به هدف نهائی خود نرسیدند و حالا حمله حدیدی در حال شکل گرفتن است که اینبار با تمام قدرت در پوشش سازمان تنظیم به میدان امده اند . این ترفند بطور خلاصه بیان میشود
طرح تعیین مقررات حاکم بر صدور محوز پروانه ارتباطات ثابت
در این طرح طوری برنامه ریزی شده که مجوز در دو سطح کشوری و کشور منهای هشت شهر کلان با شرایط سنگین صادر شود به ظاهر خق امتیاز بالائی برای دولت این محل در نظر گرفته شده ولی در عمل در محتوا دست ناظر برای بذل و بخشش سهم دولت کاملا باز است و میتواند بعد انعقاد قرارداد اگر خودی بودند نگیرد . ( رجوع به معافیت های منظور شده)
اینها تلاش دارند تا مجوز های جدید به امثال مبین نت هم پیمان مخابرات داده شود ائین نامه طوری است که همه رقبا یعنی ISP و ISDP و PAP حذف میشوند و باقی میماند مخابرات و دو پیمانکار خودمانی که به راحتی میتوانند هر بلائی که میخواهند سر مشتریان بیاورند . اینجانب تجربه ای چندین ساله در مخابرات داشته و همواره با این روش ها در موقع تدوین آئین نامه ها ط مربوط به واگداری امتیاز به اپراتور دوم و نیز خصوصی سازی مخابرات مخالفت کرده ام ولی افسوس که دست مافیا از همه باز تر بوده است و امثال من را متهم به مخالفت با اصل خصوصی سازی میکرده اند و حال آنکه منظور من تدوین روش اصولی بوده نه مخالفت با اصل
امید است دولت تدبیر و امید و بویژه جناب دکتر واعظی که ثابت کرده اند مانع پایمال شدن خقوق ملت هستند در تصویب این آئین نامه ها اعمال نظارت فرموده و دست مافیا را از این وزارتخانه کوتاه فرمایند., مستندات لازم قابل ارائه است

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.