رایانهها و گوشیهای هوشمند یک دهم برق جهان را مصرف میکنند
متن خبر
کدام یک برق بیشتری مصرف می کند: آیفون یا یخچال؟ شاید باورش سخت باشد امااحتمالا جواب آیفون است. بنا به گزارش موسسات تحقیقاتی، یک یخچال متوسط دارای استاندارد سازمان حفظ محیط زیست سالانه حدود 322 kW-h و یک آیفون سالانه حدود 361 kW-h برق مصرف می کند.
به گزارش سیتنا به نقل از رجانیوز، "مارک میلز" مدیر عامل شرکت مشاوره ی تکنولوژی و سرمایه گذاری برق دیجیتال در جدیدترین تحقیقات خود مدعی شد: آیفون فقط یکی از دلایل نیاز روزافزون اکوسیستم های تکنولوژیهای ارتباطات-اطلاعات (ICT) به برق می باشد. سیستم ICT از گوشی های هوشمند گرفته، تا لپ تاپ ها و تلویزیون های دیجیتال را در بر می گیرد. در این گزارش، میلز میزان مصرف برق توسط سیستم ICT را سالانه 1,500 t تراوات در ساعت تخمین می زند، که حدود 10 درصد کل تولید برق جهان یعنی برابر مجموع برق تولید شده در ژاپن و آلمان، و برابر کل برق مصرفی جهان در سال 1985 است.
میزان برق مصرفی برای انتقال بایت ها حدود 50 درصد بیشتر از برق مورد نیاز برای حرکت هواپیماها در هوانوردی جهان است. دیگرتعجبی ندارد که شارژ باتری گوشی هوشمند شما دائما در حال اتمام است.
الکترونها هم به دنبال مهاجرت انسانها به ابر دیجیتالی(گوشی های هوشمند، لپ تاپ و ...) و استفاده ی روزافزون از دستگاه های وایرلس حرکت می کنند و این تغییر بیشتر بر چالش چگونگی کاهش استفاده از برق و تشعشعات کربن تاکید می کند.
تحقیقات نشان داده است برج بانک آمریکا با وجود تجهیز به آخرین سیستم صرف جویی در مصرف برق و دارای نشان برتر طراحی محیطی (LEED)، بیشتر از هر محل تجاری دیگری در منهتن و حدود دو برابر بیشتر از عمارت قدیمی امپایر استیت برق مصرف می کند.
چگونه چنین برج مجهزی میزان انرژی غیرقابل باوری مصرف می کند؟ شاید مسبب اصلی را بتوان در طبقات تجاری برج مملو از دفاتر کاری تشنه ی برق با 5 رایانه روی هر میز یافت.
با فرض اینکه کسی این رایانه ها را خاموش نمی کند، هر کدام از این میزها سالانه به اندازه ی سوخت موردنیاز برا طی مسافتی حدود 4500 مایل انرژی مصرف می کند. اگر از میزان انرژی مورد مصرف برای گرمایش و سرمایش ساختمان در غیر ساعات فعالیت هم چشم پوشی کنیم، باز هم سرورهای پشتیبان آن میزها هم انرژی بسیار زیادی مصرف می کنند.
به نظر خیلی ها شاید سیستم رتبه بندی LEED بسیار غیرمنطقی است، اما اگر دقیق نگاه کنیم برج بانک آمریکا هم مسئول این ردپای عظیم کربن نیست، بلکه باید علت را در فعالیت 24 ساعته کامپیوترهای آنجا جستجو نمود.
چون مصرف انرژی ابردیجیتال با مصرف انرژی دربخش های دیگر همچون گرمایش، سرمایش، حمل و نقل، روشنایی و غیره بسیار فرق دارد. با افزایش کارایی کولر یا لامپ های روشنایی از آنها بیشتر استفاده می کنیم (موسوم به اثر بازگشتی). وقتی اتومبیل به ازای هر 100 مایل یک گالن سوخت مصرف می کنند، به این معنی نیست که هر روز فقط به خاطر مصرف میزان صرفه جویی شده در شهر گردش کنیم. این دقیقا همان کاری است که در مورد لوازم خانگی خود انجام می دهیم. با افزایش کارایی آنها به جای صرفه جویی در مصرف انرژی از آنها بیشتر کار می کشیم.
تفاوت سیستم ICT فعالیت تمام وقت آن می باشد. رایانه ی طبقات تجاری یا مراکز داده های کلان تا آیفون شما، 24 ساعته در حال فعالیت هستند. از اینرو برق نیاز دائمی همه ی ما می باشد. بهره وری و کارائی سیستم ICT جهان با وجود ظهور پهنای باند وایرلس برای گوشی های هوشمند و تبلت ها و افزایش ترافیک داده ها، در سال 2005 پیشرفت چندانی نداشته است.
شارژ باتری در حال مرگ گوشی هوشمند، یا انتقال وایرلس داده ها – چه از طریق wi-fi چه از راه 3G- استفاده از برق را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. با رشد روزافزون ابر، و اتصال دستگاه های بیشتر به شبکه های وایرلس، به برق بیشتری هم نیاز خواهیم داشت. اما چقدر؟ بنا به محاسبات میلز، تماشای فیلم HD از طریق شبکه ی وایرلس بیشتر از ساخت و حمل DVD آن فیلم برق مصرف می کند.
اگر نگاهی به گوشی های هوشمند خود بیاندازیم می بینیم که با قوی تر شدن آنها، برق بیشتری هم مصرف می کنند. فرهاد مانجو در مقاله ای در روزنامه ی اسلیت آن را"معمای گوشی های هوشمند" می نامد. "
" تا چند سال دیگر، حداقل تا زمان ساخت یک باتری با تکنولوژی بهتر، باید بین عملکرد گوشی هوشمند و عمر باتری یکی را انتخاب کنیم. طراحان تراشه هنوز در تلاشند تا سرعت تراشه هایشان را با قابلیت حفظ برق دستگاه افزایش دهند. با افزایش سرعت گوشی، باتری گوشی ها هم به سرعت خالی می شوند – یا سرعت خود را فدای حفظ عمر قابل قبول باتری می کنند."
ویژگی بی نظیر سیستم ICT ورود مدوام محصولات جدید به بازار است. رایانه ی رومیزی و سیستم گیم در سال 1995، لپ تاپ و گوشی ابتدایی در سال 2000، لپ تاپ و گوشی هوشمند متصل به شبکه ی وایرلس در سال 2009، امروز هم ممکن است لپ تاپ، گوشی هوشمند، تبلت و ... . اما هیچکدام ازاین نوآوریها از اهمیت برق در بخش ICT نکاسته است، همانطوریکه مصرف برق برج بانک آمریکا با وجود ویژگی های سبز و محیط زیستی آن کاهش نیافته است. گوشی ها و لپ تاپ های کارآمد می توانند رشد ابر ردپای کربن را کاهش دهند، به علت ارزانی برق در آمریکا، کارائی و بهره وری بیشتر از انرژی هرگز در میان استراتژیهای عظیم فروش کالاهای دیجیتال در آمریکا جایی نداشته اند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید