کدخبر :330936 پرینت
15 دی 1404 - 16:00

بیست‌وششمین تلکام؛ عبور صنعت ارتباطات ایران از نمایش تجهیزات به راهکارهای کاربردی

رئیس کانون هماهنگی فاوا در تشریح ابعاد بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام، از حضور بیش از ۱۸۰ شرکت، تمرکز محتوایی بر هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و شبکه‌های نسل جدید خبر داد و تأکید کرد که تلکام ۲۶، نقطه عطفی در حرکت صنعت ارتباطات کشور از نمایش صرف تجهیزات به سمت ارائه راهکارهای عملیاتی و کاربردی خواهد بود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، داوود ادیب رئیس کانون هماهنگی فاوا در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا با اشاره به برگزاری بیست‌وششمین دوره نمایشگاه تلکام گفت: «در این دوره بیش از ۱۸۰ شرکت حضور دارند که شامل ۱۲۰ شرکت فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌صورت مستقل و بیش از ۶۰ شرکت در قالب پاویون‌های تخصصی است.»

وی تمرکز محتوایی تلکام ۲۶ را شامل *شبکه‌های ارتباطی نسل جدید، راهکارهای هوش مصنوعی برای صنایع، اقتصاد دیجیتال و تحول خدمات ارتباطی، زیرساخت‌های هوشمند و تاب‌آور و همچنین امنیت و پایداری شبکه‌ها عنوان کرد و افزود: «هدف‌گذاری اصلی نمایشگاه امسال معرفی شرکت‌هایی است که به‌صورت عملیاتی، محصولات و خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی را در حوزه‌هایی همچون شبکه‌های ارتباطی، خدمات مشترکین، امنیت و پایداری ارائه می‌کنند.»

ادیب به حضور پررنگ بخش حاکمیتی و سیاست‌گذار در این دوره اشاره کرد و گفت: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تمرکز ویژه بر شبکه ملی اطلاعات، توسعه زیرساخت‌ها و سیاست‌های حمایتی از بخش خصوصی در نمایشگاه حضور دارد. همچنین شرکت مخابرات ایران با تمرکز بر سرویس‌های ارزش افزوده جدید در تلکام ۲۶ مشارکت فعال خواهد داشت.»

رئیس کانون هماهنگی فاوا افزود: «حضور صندوق نوآوری و شکوفایی و پارک‌های علم و فناوری نسبت به دوره‌های گذشته هدفمندتر و ساختاریافته‌تر شده است.»

به گفته ادیب، در کنار بخش نمایشگاهی، برنامه‌های جانبی گسترده‌ای نیز تدارک دیده شده که شامل نشست‌ها و پنل‌های تخصصی حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال، برنامه‌های انتقال تجربه، ارائه دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان، پاویون معرفی محصولات تولید بار اول و پاویون تخصصی هوش مصنوعی خواهد بود.

ادیب

وی با اشاره به تفاوت‌های شاخص تلکام ۲۶ نسبت به دوره‌های گذشته تصریح کرد: «تمرکز این دوره بیش از هر زمان دیگری بر محتوا به‌جای تجهیزات صرف و بر خدمات دیجیتال به‌جای سخت‌افزار است. همچنین توجه ویژه‌ای به فناوری‌های نوظهور، به‌ویژه هوش مصنوعی، صورت گرفته است.»

ادیب ادامه داد: «هدف تلکام ۲۶ عبور از نمایش صرف تجهیزات و حرکت به سمت ارائه راهکارهای واقعی است. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود ۴ پنل راهبردی، ۵ پنل فناوری و بیش از ۱۰ پنل مرتبط با کسب‌وکار برگزار شود که برنامه‌های آن‌ها به شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه ارسال شده و در حال نهایی‌سازی است.»

او از رونمایی محصولات متعدد فناورانه در لبه‌های تکنولوژی و به‌ویژه هوش مصنوعی خبر داد و افزود: «اگرچه در سال‌های اخیر ناترازی معناداری میان حوزه دانشی و کاربردی‌سازی هوش مصنوعی در کشور وجود داشته، اما حضور پررنگ شرکت‌های فعال در این حوزه در تلکام ۲۶ می‌تواند به ارتقای جایگاه جهانی ایران کمک کند.»

ادیب با اشاره به آمار شرکت‌های حاضر در پاویون دستاوردها گفت: «بیش از ۸۰ درصد شرکت‌هایی که آمادگی خود را برای رونمایی محصولات فناورانه اعلام کرده‌اند، دارای دستاوردهایی در حوزه هوش مصنوعی هستند که نسبت به سال گذشته رشد قابل‌توجهی را نشان می‌دهد.»

وی در پایان به بخشی از این دستاوردها اشاره کرد که شامل دوقلوی دیجیتال صنعتی، سامانه‌های تشخیص هوشمند حملات و خرابکاری سایبری مبتنی بر LLM، مدیریت هوشمند بار شبکه‌های مخابراتی، پلتفرم‌های نگهداری و تعمیر پیشگویانه، کاهش مصرف انرژی در صنایع، چت‌بات‌های سازمانی، سامانه‌های هوشمند مراکز داده، پلتفرم‌های آموزشی مبتنی بر هوش زبانی، زیرساخت‌های هوش مصنوعی در Private 5G، هوشمندسازی صنعت نفت و گاز، و مولدهای انرژی مبتنی بر یادگیری آنلاین است.

انتهای پیام

گفت‌وگو ازسارا استوار

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.