کدخبر :3279 پرینت
31 تیر 1391 - 06:02

ماهواره فجر در مرحله تست فضایی+عکس

متن خبر
سرپرست سازمان فضایی ایران علت تاخیر در پرتاب ماهواره فجر را انجام تست های فضایی اعلام کرد و گفت: ماهواره فجر به زودی به فضا پرتاب می شود.

به گزارش سیتنا به نقل از ایرنا، دکتر حمید فاضلی روز شنبه یادآورشد که ‌این ماهواره پس از موفقیت آمیز بودن تست های فضایی توسط ماهواره بر سفیر یک B پرتاب می شود و در مدار زمین قرار می گیرد .

ماهواره ملی فجر قرار بود خرداد ماه امسال به فضا پرتاب شود.

فتح الله امی ازاعضای ستاد توسعه فناوری هوافضا نیز پیش ازاین استفاده ازمیکروموتورهای خاص برای ایجاد قابلیت تغییر مداری را از ویژگی های ماهواره فجر اعلام کرد و گفت : علت تاخیر در پرتاب این ماهواره ساخت همین میکروموتورهاست .

وی گفت که ماهواره فجر با ماهواره های امید، رصد و نوید تفاوت اساسی دارد به طوری که در این ماهواره از میکروموتورهای خاص استفاده می شود و همین امر موجب ایجاد قابلیت تغییر مداری در این ماهواره می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: تاکنون در طراحی ،ساخت و پرتاب ماهواره ها نمی توانستیم قابلیت تغییر مداری را ایجاد کنیم که این قابلیت در ماهواره فجر ایجاد شده است .

امی افزود :ساخت موتورهایی با تراست کمتر از 1600 بسیار مشکل است و این دو موتور برای اولین بار در دانشگاه تربیت مدرس طراحی و ساخته شده است.

ماهواره ملی فجر یک ماهواره صد درصد ایرانی است و از قابلیت ها، توانایی ها و فناوری های پیشرفته تری در مقایسه با ماهواره های قبلی کشورمان برخوردار است . طول عمر این ماهواره بیشتر از دیگر ماهواره های پرتاب شده و بیش از یک و نیم سال است.

در این ماهواره از زیرسامانه پیش رانش گاز سرد برای انتقال مداری استفاده می شود و علاوه بر این زیرسامانه، ماهواره فجر از رانشگر پالس پلاسمایی که یک رانشگر الکتریکی است، به عنوان محموله فرعی بهره گیری می کند. این رانشگر جدید باعث دوران ماهواره حول مرکز جرم خود خواهد شد.

ماهواره فجر دارای حضیض ۲۵۰ کیلومتر و اوج ۴۰۰ کیلومتر است. این ماهواره قادر است مدت یک سال و نیم در فضا باقی بماند و به تهیه و ارسال تصاویر با قابلیت تفکیک 1000تا ۵۰۰ متر به ایستگاه های زمینی بپردازد.

این ماهواره با وزن ۵۰ کیلوگرم ویژگی های یک رادار حرفه ای را در خود دارد.

ویژگی برجسته این ماهواره از نظر علمی و عملیاتی مانور مداری است که با تراستر یا ایجاد موتور می تواند از مدار ۲۵۰ به ۴۰۰ کیلومتر منتقل شود و اوج بالاتری را به صورت مدار بیضوی داشته باشد که این موضوع یک تجربه برای ساخت ماهواره های بعدی برای حضور در مدارهای بالاتر است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.