گسترش استفاده از پردازشهای حریم خصوصی در سختافزارهای فین تک
مدیر طراحی و سخت افزار شرکت تحقیق و توسعه آرکا ارتباط امیرکبیر، گفت: آینده سختافزارهای فین تک به سمت تکنولوژیهای پردازش سریعتر و امنیت بالاتر است و یکی از تغییرات عمده قابل پیشبینی، گسترش استفاده از پردازشهای حریم خصوصی است.
زهرا قهرمانی، مدیر طراحی و سخت افزار شرکت تحقیق و توسعه آرکا ارتباط امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار سیتنا پیرامون دومین حضور در کمیته داوری محصولات برتر حوزه فین تک در دهمین نمایشگاه تراکنش ایران، گفت: حدود ده سال در زمینه طراحی و توسعه سختافزار کار میکنم و بیشتر تمرکزم بر روی بهینهسازی سیستمهای سختافزاری در اکوسیستم مخابرات و فین تک بوده است.
وی، ادامه داد: از پنج سال پیش بهطور ویژه وارد حوزه فین تک شدم و روی دستگاههای پرداخت و به طور کلی سختافزارهای مرتبط با فناوریهای ارتباطی و مالی کار کردهام. امسال هم افتخار حضور در این کمیته علمی را داشتم، محصولات متنوع سخت افزاری و نرم افزاری چند شرکت در این مراسم معرفی شدند.
قهرمانی، اظهار کرد: آینده سختافزارهای فین تک به سمت تکنولوژیهای پردازش سریعتر و امنیت بالاتر حرکت خواهد کرد. یکی از تغییرات عمدهای که پیشبینی میکنم، گسترش استفاده از پردازشهای حریم خصوصی (Privacy-preserving computation) است، این به معنای انجام پردازشها روی دادهها بهصورت امن و خصوصی، بدون افشای اطلاعات حساس، حتی به خود دستگاهها است.
مدیر طراحی و سخت افزار شرکت تحقیق و توسعه آرکا ارتباط امیرکبیر، افزود: در این رویداد جلسات کارشناسی موثری برگزار شد که راهکارهای کاربردی برای بهبود محصولات ارائه گردید.
وی اظهار کرد: از محصولات ارائه شده جشنواره که قابلیت ایجاد توسعه کسب و کاری دارد می توان به اپلیکیشن اسمارتیز که خدمات شهرداری و شهروندی ارائه می کند اشاره کرد و همچنین تجهیزات سخت افزاری همچون دستگاه خودپرداز IAC و همچنین ماژول NFC که می تواند به دستگاه های کارتخوان متصل شود.
قهرمانی، گفت: استفاده از الگوریتمهای رمزنگاری پیشرفته و هوش مصنوعی در برخی سیستمهای پرداختی، مانند ATMها، VTMها، کیف پولهای دیجیتال، میتواند امنیت و راحتی استفاده بیشتری ایجاد کند، اما طراحی سختافزاری که بتواند این فناوریها را بهطور مؤثر اجرا کند، نیاز به تجربه و دانش تخصصی دارد که در شرکت آرکا ارتباط امیر کبیر ما به این موضوع توجه ویژه ای داریم.
وی، افزود: علاوه بر این، یکی دیگر از مواردی که باید مدنظر قرار گیرد، ملاحضات طراحی سختافزار در برابر حملات نرم افزاری و فیزیکی است، به عنوان مثال، جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به دستگاهها از طریق حملات فیزیکی مانند دستکاری تراشهها یکی از دغدغههای مهم در طراحی سختافزار فین تک است.
وی، خاطرنشان کرد: در نمایشگاه تراکنش امسال، محصولات نوآورانه و قابل گسترش عرضه شد و این نمایشگاه هر ساله رو به پیشرفت است و در این زمینه فضایی برای ارتباطات شرکت های مختلف ایجاد شده است.
انتهای پیام
گفت و گو از زهرا طاهری
افزودن دیدگاه جدید