کدخبر :313722 پرینت
24 دی 1403 - 10:41

پایان سلطه انسان با انقلاب صنعتی هفتم

رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، می گوید: انقلاب صنعتی ششم می‌تواند دوره‌ای تعیین‌کننده برای بشریت باشد که در آن انسان ها برای هماهنگ‌ سازی فناوری با طبیعت و جامعه تلاش خواهند نمود و در عین حال در این دوره مرزهای نوآوری بیشتر از هر زمان دیگری گسترش خواهد یافت.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر داوود ادیب، رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران در یادداشت ماه شماره 112 ماهنامه نسل چهارم آورده است:

امروز مفاهیم بنیادین انقلاب صنعتی ششم بیانگر این موضوع است که مفاهیم این انقلاب در حال ظهور بسیار فراتر از انقلاب های پیشین بوده  و در برگیرنده  تحولات فناورانه، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اساسی خواهد بود. اگرچه امروز توافق جهانی در زمینه اجزا و عناصر این دوره از انقلاب وجود ندارد و اغلب از آن به عنوان همگرایی فناوری‌های نوظهور، اهداف پایداری و همکاری پیشرفته بین انسان و ماشین یاد می نمایند، ولیکن این انقلاب دارای مگادایم شیفت هایی خواهد بود که در دوره های پیش اتفاق نیفتاده است.

در این دوره شاهد ادغام عمیق‌تر هوش مصنوعی با تصمیم‌گیری انسانی، تأکید بر تقویت مهارت‌های انسانی به جای جایگزینی آنها و همچنین شاهد ظهور سیستم‌های پیشرفته در حوزه هوش مصنوعی خواهیم بود که توانایی تصمیم‌ گیری های اخلاقی بوده و دارای خلاقیت می باشند.

با گسترش مفاهیم ژئوپلیتیک درجهان، صنعتی‌سازی فرازمینی، تولید در مدار زمین و حتی کلونی‌سازی روی ماه، مریخ و سایر فضاهای غیرزمینی و استخراج معادن در فضا، دور از انتظار نخواهد بود.

با ظهور رایانه‌های کوانتومی در دوره موسوم به انقلاب صنعتی ششم، مشکلات غیرقابل حل در زمینه‌هایی مانند بهینه ‌سازی، رمزنگاری و علم مواد به حداقل خواهد رسید و پیشرفت های بنیادی در شبیه‌ سازی صورت خواهد پذیرفت.

در این دوره پیشرفت های قابل توجهی در حوزه های زیست ‌فناوری و ژنتیک صورت پذیرفته و در حوزه ارتقای توانایی های انسانی از جمله رابط های عصبی و پروتزهای خاص، پیشرفت های قابل توجهی خواهیم داشت و شاهد ریشه‌ کن شدن برخی از بیماری‌ها با ویرایش ژن ها خواهیم بود. روندهای انرژی های تجدید پذیر به سمتی خواهد رفت که در دوره انقلاب صنعتی ششم، تمرکز اصلی دولت ها و همچنین بخش های خصوصی بر رفع ناترازی انرژی، پایداری زیست ‌محیطی و همچنین حرکت صنایع به سمت خنثی‌سازی کربن خواهد بود و همچنین با پذیرش گسترده منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی های همجوشی، انرژی های هیدروژنی و راه‌ حل‌ های مبتنی بر انرژی های خورشیدی روبرو خواهیم بود. در این دوره، کارخانه ها و زنجیره‌های تأمین را مشاهده خواهیم نمود که به صورت اتوماتیک، مدیریت شده و نیاز به مداخله انسانی را در حداقل مقدار خواهیم داشت و همچنین در این دوره خودکارسازی کامل صنایع با استفاده از ربات‌ها، پهپادها و سیستم‌های خودگردان را خواهیم داشت.

تعریف مجدد تعادل کار و زندگی به دلیل خودکارسازی گسترده و مدل‌های درآمد پایه همگانی UBIو به عبارتی Universal Basic Income از رویکردهای انقلاب صنعتی ششم خواهد بود.

در یک جمع بندی می توان چنین گفت که برای حضوری پایدار در جامعه جهانی اگرچه اکنون کشورمان تلاش می نماید که از انقلاب صنعتی سوم خارج و مقدمات ورود به انقلاب صنعتی چهارم را فراهم نماید، ولیکن این یک واقعیت است که برای حضور در رقابت های جهانی، می بایست خود را به سرعت برای این دوره آماده نماییم.

انقلاب صنعتی ششم می‌تواند دوره‌ای تعیین‌کننده برای بشریت باشد که در آن انسان ها برای هماهنگ‌ سازی فناوری با طبیعت و جامعه تلاش خواهند نمود و در عین حال در این دوره مرزهای نوآوری بیشتر از هر زمان دیگری گسترش خواهد یافت.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.