پیشنهادهای 25 گانه کانون هماهنگی فاوا به وزیر ارتباطات برای رفع موانع و چالشها
به دنبال نشست مدیران تشکلهای مولد در حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، کانون هماهنگی فاوا به منظور رفع موانع و چالشهای حوزه فاوا، پیشنهادات و راهحلهایی را خطاب به وزیر ارتباطات مطرح کرد.
به گزارش سیتنا، به دنبال جلسه اخیر تعدادی از تشکلهای تخصصی حوزه فاوا با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، کانون هماهنگی فاوا در نامهای با امضاء داوود ادیب، رئیس و فرامرز رستگار، دبیر و عضو هیات مدیره کانون خطاب به دکتر سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که در اختیار سیتنا قرار گرفته، آورده است:
پس از دیدار تخصصی و صمیمانه مدیران تشکلهای مولد در حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال با جنابعالی و معاونین محترم در تاریخ ۱۴ مهرماه (لینک)، با خاطره ای خوش و امید به بهبود امور، جلسه را ترک نمودیم.
همانطور که به استحضار رسید برای رفع چالشها و موانع، پیشنهادات و راهحلهایی وجود دارد که در فضای تعامل منطقی بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی شکل خواهد گرفت و با اتحاد به عمل تبدیل خواهد شد.
از این رو، عناوین مطرح شده در دیدار به پیوست تقدیم و درخواست می نماییم که این موضوعات در جلسات کارشناسی و مدیریتی با مشارکت طرفین به اسناد و رویههای قابل اجرا تبدیل و زمینه ساز تحول دیجیتال و رشد اقتصادی کشور گردد.
اهم پیشنهادات به شرح ذیل:
- اعلام آمادگی تشکلهای مولد در حوزه فاوا برای دسترسی منطقی به اینترنت پرسرعت و همکاری در توسعه زیرساخت ها برای تاب آوری در مقابل ترافیک پسا فیلتر.
- برای توسعه کسب و کارهای حوزه فاوا چاره ای به جز اقتصادی کردن فعالیتهای اپراتوری نیست، برای اقتصادی شدن از یک سو باید تعرفه ها اصلاح شود و تفاوت معنی داری بین هزینه اینترنت موبایل و ثابت برای تشویق مشترکان به سمت سرویسهای ثابت باشد و از سوی دیگر فناوری ها و نوآوری های بهره ور بکار گرفته شود.
- شرکت مخابرات ایران به عنوان یک اپراتور محوری با کمک وزارت ارتباطات باید نقش خود را به درستی بازی کند، تشکل ها و بخش خصوصی به انجام این مهم اصرار دارند و اگر چنین شود مورد حمایت و پشتیبانی قرار خواهند گرفت.
- جهش تولید و یا توسعه با مشارکت مردم زمانی محقق میشود که قراردادهای یکسویه، عادلانه و حقوق بخش خصوصی دیده شود. برای جذب سرمایه های مردمی پیاده سازی توافقنامههای مشارکت بخش عمومی/خصوصی (3P) باید رایج شود.
- اپراتورهای FTTH به تحریک تقاضا، فعالیت جدی در بخش اتصال و جلب رضایت مشتری همت بیشتری بنمایند.
- هوشمند سازی از خود وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شروع شود؛ از جمله مجتمع ستادی وزارتخانه از پل سیدخندان تا نزدیکی چهارراه
قدوسی. - برای حفظ پارک ارتباطات و فناوری اطلاعات که در ایجاد آن از سمت دولت و شرکتهای خصوصی مستقر در آن تلاش فراوان شده همت شود. این پارک یک مدیر دلسوز، آگاه و تمام وقت نیاز دارد.
- خرید محصولات خارجی تا جایی که به تولیدات داخل صدمه نزند برای توسعه فناوری و زیرساختها اهمیت دارد، با چنین رویکردی، عقب ماندگی در توسعه جبران و کسب و کارهای داخلی هم رونق می گیرد.
- ایفای نقش واقعی و تخصصی پست بانک در قراردادها با اپراتورها و اجرای LC داخلی و پرداخت جریان نقدینگی به شرکتها.
- بررسی و رفع چالشهای منابع انسانی متخصص در بخش فاوا.
- پرداخت مشوقهای وزارت به اپراتورها با روش قبلی یعنی در صورت خرید بخشی از ظرفیت از داخل انجام شود.
- رفع موانع تولید از طریق تسریع در گرفتن مجوزها از قبیل افتا.
- برنامه واقعی توسعه شبکه فیبرنوری بر اساس واقعیات بازار به نحوی که برنامه تولیدات داخلی براساس میزان نیاز برنامه ریزی و در صورت کمبود واقعی از تولیدات خارجی استفاده شود.
- تعیین عمق ساخت برای تولیدات داخلی و حمایت جدی از تولید کنندگان با عمق ساخت بالا.
- راه اندازی سامانه پایش در راستای ایجاد شفافیت در پرداختها به پیمانکاران و تامین کنندگان تجهیزات که از مخابرات و اپراتورهای دولتی و خصولتی مطالبات دارند.
- شورای اقتصاد دیجیتال متشکل از ۸ وزیر که به ریاست وزیر ارتباطات میباشد و مصوبات آن حکم مصوبات هیات وزیران را دارد، ابزار قدرتمندی برای حل مسائل بین بخشی حوزه مانند گمرک، بیمه و سایر موارد احصا شده میباشد و تشکلها آماده همکاری در تصمیم سازی برای طرح در شورا می باشند.
- کمک به تولیدکنندگان PCB جهت توانمندسازی تولید کنندگان این حوزه برای تولید بردهای چندلایه و قابل انعطاف و بالا بردن عمق ساخت داخل با توجه به پدافند عامل بودن این موضوع با کمک به ثبت سفارش و تخصیص ارز و تامین مالی.
- با توجه به سرمایه گذاری انجام شده تعدادی از شرکتها در راستای طرح ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری اولویت طرح در کنار سایر طرح های دیگر مد نظر مشخص گردد.
- جلوگیری از قاچاق کالای فیبرنوری به دلیل عدم تخصیص ارز و طولانی شدن روند ترخیص و همچنین نا آشنا بودن ارزیابان گمرک نسبت به کالاهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نداشتن روند ارزیابی کیفیت کالا که باعث شده است افرادی بدون تخصص در بازار شروع به فروش کالاهای بی کیفیت نمایند.
- حال صنعت نرم افزار اصلا خوب نیست و توجه ویژه لازم دارد، کمبود نیروی متخصص برنامه نویس و بها ندادن به نرم افزار بدلیل عدم رعایت کپی رایت می بایست مرتفع گردد.
- ضرورت استفاده بهتر از ظرفیت کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال توسط وزارت ارتباطات.
- ضرورت توسعه بازار با توجه به تکالیف برنامه هفتم از طریق تسهیل صادرات و تمرکز بر کاربردهای نوین ICT در بازارهای داخلی نظیر سلامت، حمل و نقل و کشاورزی.
- معضل تامین برق پایدار در فصول خاص، هر چند در وظایف وزارت ICT نیست، ولی بعنوان تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در تامین انرژی صنایع ICT و مراکز داده می تواند موثر باشد.
- لزوم ارتباط سازمان یافته در قالب یک کارگروه مشترک فی مابین وزارت ارتباطات و معاونت علمی و هممچنین صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور بهره گیری حداکثری فعالان بخش از امکانات آنها.
- توجه ویژه به بومی سازی و تولید داخل از طریق تسهیل گری روالهای فیمابین وزارت صمت گمرکات و بانکها و همچنین تسهیل در تخصیص ارز.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید