ارزش غذایی انواع مختلف نان
کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، بر استفاده از نانهای تیره تاکید کرد و گفت: سبوس، ارزش غذایی را افزایش می دهد.
به گزارش سیتنا، کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر مصرف نانی که با آرد کامل، خمیر ترش یا خمیر مایه تهیه شده باشد تاکید کرد و گفت: نانهای تیره به دلیل وجود درصد بالای سبوس، افزایش دهنده ارزش غذایی نان هستند.
زهرا پوراحمد ضمن مقایسه میانگین مصرف نان در ایران و سایر کشورها تصریح کرد: سرانه مصرف نان در کشور دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است.
وی در خصوص اهمیت وجود سبوس در نوع آردی که برای تهیه نان استفاده میشود، اظهارداشت: سبوس گندم غنیترین منبع غذایی فیبرهای غذایی نامحلول و الیاف گیاهی محسوب میشود و دارای ویتامینهای گروه B، C، E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است.
کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: نانهای تیره دارای سبوس بیشتر است ولی ذائقه غذایی مردم ما به نانهای روشن بیشتر کشش دارد.
وی با بیان این که استفاده از آرد سفید بدون سبوس سبب افزایش قند خون و در نتیجه افزایش انسولین در بدن میشود، تاکید کرد: این موارد باعث بروز چاقی، کبد چرب و دیابت نوع ۲ و حتی در برخی موارد باعث بروز سرطانهای دستگاه گوارش میشود.
به گفته پور احمد، از آنجا که سازمان غذا و دارو رسالت نظارت بر ایمنی و بهداشت کالاهای سلامت محور را بر عهده دارد، بازرسی از کارخانجات تولید آرد تحت پوشش و نانواییها به صورت مستمر انجام می شوند و محصولات تولیدی مورد آزمایش قرار می گیرند.
وی در پایان هموطنان را به مصرف نانهای تیره با آرد کامل و حاوی سبوس بیشتر از قبیل نان سنگک توصیه و اظهارکرد: افزایش آگاهی و مطالبه مردم میتواند نقش بسزایی در تشویق پخت نان با آرد کامل در نانواییها داشته باشد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید