کاوشگر جدید ناسا برای نظارت بر زمین میتواند ۲۰۰ رنگ را تشخیص دهد
ناسا فضاپیمای جدیدی را به فضا پرتاب کرده است که زمین را رصد خواهد کرد؛ ماهواره پیس بر روی موشک اسپیساکس حمل میشود؛ این ماهواره ۲۰۰ رنگ را مشاهده خواهد کرد و این به دانشمندان امکان میدهد انواع جلبکها در دریا و انواع ذرات موجود در هوا را شناسایی کنند.
به گزارش سیتنا به نقل از ایندیپندنت، ناسا فضاپیمای جدیدی را به فضا پرتاب کرده است که زمین را رصد خواهد کرد.
ماهواره پیس (Pace) روی موشک اسپیساکس حمل شد و اقیانوسها و اتمسفر سیاره را بررسی خواهد کرد تا به دانش اقلیمی کمک کند.
این فضاپیمای ماموریت ۹۴۸ میلیون دلاری (۷۵۱ میلیون پوندی) پیش از سپیدهدم از فلوریدا با موشک فالکون به سمت جنوب بر فراز اقیانوس اطلس حرکت کرد تا به مدار قطبی مهجور و کمتراستفادهشدهای برسد.
این ماهواره دستکم سه سال از ارتفاع ۴۲۰ مایلی (۶۷۶ کیلومتری) اقیانوسها و همچنین جو را بررسی خواهد کرد.
این ماهواره روزانه با دو ابزار علمی از کره زمین تصویربرداری میکند. ابزار سوم بررسیهایش را ماهانه انجام خواهد داد.
جرمی وردل، دانشمند این پروژه، گفت: «این یک چشمانداز بیسابقه از سیاره مادری ما خواهد بود.»
این مشاهدات به دانشمندان کمک خواهد کرد تا طوفان و دیگر وضعیتهای آبوهوایی سخت را بهتر پیشبینی کنند، تغییرات زمین همراه با افزایش دما را به طور دقیق نشان دهند و بهتر پیشبینی کنند که رشد بیرویه جلبکی یا اصطلاحا شکوفایی جلبکی زیانبار چه زمانی رخ میدهد.
ناسا در حال حاضر بیش از دهها ماهواره و ابزار رصد زمین در مدار دارد.
اما پیس اصولا در مورد نحوه برهمکنش هواپخشهای جوی از قبیل آلایندهها و خاکستر آتشفشانی و حیات دریایی مانند جلبکها و پلانکتونها با یکدیگر شناخت بهتری ارائه میدهد.
کارن سنت جرمین، مدیر علوم زمینی ناسا، گفت: «پیس، در مقایسه با آنچه ماهوارههای دیگر رصد میکنند، جنبه و گستره دیگری را به ما ارائه میدهد.»
پیس مخفف پلانکتون، آئروسل، ابر و اکوسیستم اقیانوس (Plankton, Aerosol, Cloud, Ocean Ecosystem)، پیشرفتهترین کاوشگری است که تاکنون برای بررسی زیستشناسی اقیانوس به فضا پرتاب شده است.
به گفته وردل، ماهوارههای کنونی رصد زمین میتوانند هفت یا هشت رنگ را رصد کنند.
پیس ۲۰۰ رنگ را مشاهده خواهد کرد و این به دانشمندان امکان میدهد انواع جلبکها در دریا و انواع ذرات موجود در هوا را شناسایی کنند.
دانشمندان انتظار دارند ظرف یک یا دو ماه بتوانند دادهها را دریافت کنند. ناسا در یکی دیگر از ماهوارههای پیشرفته رصد زمین که قرار است امسال پرتاب شود، در حال همکاری با هند است.
این ماهواره که نیسار نام دارد، برای بررسی اثر افزایش دما بر یخچالهای طبیعی و دیگر سطوح یخی در حال آب شدن، از رادار استفاده خواهد کرد.
پروژه پیس ناسا به رغم تلاشهای دولت ترامپ برای لغو آن، ادامه یافت.
وردل پیش از پرتاب گفت: «این به قولی، سفری طولانی و عجیب بود.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید