کدخبر :279619 پرینت
02 اردیبهشت 1402 - 09:48

در پی وعده‌ی تابستان بدون خاموشی؛ عضو هیات نمایندگان اتاق تهران: کمبود برق ناشی از ناترازی در تولید و مصرف، به صنعت تحمیل می‌‌شود

اگرچه سخنگوی صنعت برق اعلام کرده است که طبق پیش‌بینی‌های وزارت نیرو، مشترکان برق در تابستان ۱۴۰۲ خاموشی نخواهند داشت، اما یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه صنایع احتمالاً در تابستان سال جاری نیز متحمل قطعی برق خواهند شد، افزود: بیشتر خاموشی‌هایی که صنعت در تابستان با آن مواجه می‌شود، قطعی‌های برنامه‌ریزی شده‌ای است که وزارت نیرو به دلیل ناترازی در تولید و مصرف برق اعمال می‌کند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سخنگوی صنعت برق اعلام کرده است که طبق پیش‌بینی‌های وزارت نیرو، مشترکان برق در تابستان ۱۴۰۲ خاموشی نخواهند داشت؛ بر این اساس آیا این «تابستان بدون خاموشی» شامل صنعت‌گران نیز خواهد بود یا صرفا بخش خانگی از این موهبت برخوردار خواهد بود؟ 

مصطفی رجبی مشهدی در سخنان خود به این نکته اشاره کرده است که در دوره اوج تابستان ۱۴۰۱ با همکاری خوب بخش خانگی، مصرف برق ۴ درصد منفی شد که در ۱۰ سال گذشته سابقه نداشته است. سخنگوی صنعت برق در حالی این سخنان نویدبخش را بر زبان جاری ساخته که به نظر می‌رسد، روی سخن او مشترکان بخش خانگی باشد؛ چرا که این مقام مسئول کمترین اشاره‌ای به وضعیت تامین برق در صنایع نکرده است. این مساله از آن جهت حائز اهمیت است که قطعی مستمر و مکرر برق در تابستان سال گذشته، برخی صنایع را که از قضا در شمار صنایع زیربنایی نیز قرار داشتند، با زیان‌های هنگفتی مواجه کرد؛ چنانکه گفته می‌شود، این زیان تنها در صنعت فولاد بیش از 6 میلیارد دلار برآورد شده است.

بنابراین انتظار فعالان بخش خصوصی از متولیان صنعت برق آن است که اگر اولویتی برای تامین برق آنان قائل نیستند، دست‌کم چشم‌انداز روشنی را از وضعیت تامین انرژی طی ماه‌های آینده برای صنعت‌گران ترسیم کنند.

حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه صنایع احتمالاً در تابستان سال جاری نیز متحمل قطعی برق خواهند شد، افزود: بیشتر خاموشی‌هایی که صنعت در تابستان با آن مواجه می‌شود، قطعی‌های برنامه‌ریزی شده‌ای است که وزارت نیرو به دلیل ناترازی در تولید و مصرف برق اعمال می‌کند.

صالحی افزود: مساله این است که تمام کمبود برق ناشی از این ناترازی به بخش صنعت تحمیل می‌‌شود. با این حال طی توافقی که میان وزارت نیرو و صمت حاصل می‌شود، جدولی با محتوای برنامه قطعی برق صنایع به آنها ارائه می‌شود تا آنها با خاموشی تجهیزات حساس خود از بروز خسارت‌های بیشتر جلوگیری کنند.

او با اشاره به اینکه سهم مصرف برق در بخش خانگی حداکثر 45 درصد است، ادامه داد: در دستورالعمل‌هایی که از نهادهای بالادستی به وزارت نیرو ابلاغ شده، این موضوع مورد تاکید قرار گرفته است که برق منازل به هر بهایی حفظ شود. اینجاست که سیاست‌گذار تصمیم می‌گیرد که در مواقع کمبود، برق صنایع قطع شود. این در حالی است که حدود یک‌سوم برق تولیدی کشور به صنایع بالای یک مگاوات اختصاص پیدا می‌کند؛ یعنی اگر تولید و مصرف برق را حدود 341 میلیارد کیلووات ساعت در نظر بگیریم، حدود 120 میلیارد کیلووات ساعت برق، صرف صنایع بالای یک مگاوات می‌شود. این عدد، عدد کمی نیست و وقتی قطع شود، عملاً تولیدی که از تبدیل برق به محصول، ارزش‌افزوده یا صادرات یا تامین خوراک برای حلقه‌های پایین‌دستی شود، در مخاطره قرار می‌گیرد.

او افزود: این به معنای اخلال در تولید بنگاه‌هایی خواهد بود که بعضا تعهداتی در بازار داخلی یا صادراتی دارند و در عین حال، سهامداران این شرکت‌ها که عمدتاً در بورس هم هستند متضرر می‌شوند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به نگرش سایر کشورها به برق خانگی و صنعتی توضیح داد: سایر کشورها که در حوزه اقتصاد و صنعت پیشرفتی را حاصل کرده‌اند، برق خانگی را برق مصرفی اطلاق کرده و برق صنعتی را برق مولد و تبدیلی می‌نامند. در این کشورها، برق صنعتی ارزان‌تر از برق خانگی عرضه می‌شود و دلیل آن این است که برق صنعتی ارزش افزوده و اشتغال ایجاد کرده و درآمد مالیاتی بیشتری را عاید دولت می‌کند.

صالحی در ادامه با اشاره به نامگذاری سال جاری به مهار تورم و رشد تولید گفت: یکی از اقدامات برای تحقق این شعار آن است که تلاش کنیم برق صنایع قطع نشود. در این صورت لازم است که نگاه و رویکرد دستگاه سیاست‌گذاری نسبت به تامین برق صنایع تغییر کند. البته برای رفع ناترازی برق نیز راهکارهایی نظیر تسهیل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه وجود دارد. در غیر این صورت، پیام خاموشی در صنایع، کاهش تولید، اشتغال و صادرات خواهد بود.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.