نماینده مجلس: استقلال در فناوری فضایی به معنای قطع رابطه با دنیا نیست
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی امروزه در حال تامین ظرفیتهای بسیار در داخل کشور هستیم به این معناست که اراده کشور، استقلال در فناوری فضایی است و این استقلال نیز به معنای قطع رابطه با دنیا نیست.
به گزارش سیتنا، رضا تقی پور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به برنامهریزیهای کشور در زمینه فعالیتهای فضایی اظهار کرد: در حوزه فعالیتهای فضایی دو موضوع مختلف وجود دارد؛ یکی موضوع فناوری و تکنولوژیهای داخلی است که ما یک برنامه مشخص برای آن داریم و به دنبال توسعه آن و دستیابی به خودکفایی هستیم و حتی به دنبال آن هستیم تا امکان صادرات این خدمات را به کشورهای دیگر فراهم کنیم.
وی افزود: موضوع و محور دیگر فعالیتهای فضایی کاربردهای خدمات فضایی است. مانند هر حوزهای ممکن است ما از یک درصد تا صد درصد یک تکنولوژی را در داخل کشور خود داشته باشیم؛ مثلاً در حوزه خودروسازی ما توان تولید کلاسهایی از خودروها را داریم اما وقتی موضوع بنز و بی ام و مطرح میشود، بنا به هر دلیلی اعم از اینکه آیا تکنولوژی آن را داریم یا نه و اینکه آیا صرفه اقتصادی دارد یا خیر فعلاً وارد تولید در این کلاس نمیشویم و نیاز خود را از طریق واردات برطرف میکنیم.
امروز شاهد توسعه تکنولوژی فضایی در کشور هستیم و حتی در بخش خصوصی نیز توانمندیهای بالایی وجود دارد.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به پرتاب ماهواره خیام و مشارکت ایران و روسیه در ساخت و پرتاب آن گفت: در موضوع ماهواره خیام بیشتر هدف توسعه کاربردها بود و بر آن اساس، این روش کار مشترک با خارجیها انتخاب شد. به تعبیر روشنتر ممکن بود و هست که اگر ما هدفگذاری کنیم، ۵ یا ۱۰ سال دیگر بتوانیم خودمان این ماهواره را تولید کنیم ولی الان وقت انتخاب بین این است که امروز این ماهواره را بخریم و کارمان را راه بیندازیم چون کاربرد آن برای ما مهم است و نمیتوانیم صبر کنیم تا خودمان تولید کنیم یا اینکه صبر کنیم.
تقی پور تاکید کرد: امروز شاهد توسعه تکنولوژی فضایی در کشور هستیم و حتی در بخش خصوصی نیز توانمندیهای بالایی وجود دارد.
تقی پور با تاکید بر اینکه برقراری توازن و تعادل میان پیشرفت در صنعت فضایی با اتکا به توان داخل و رفع نیازهای ضروری از خارج وظیفه حاکمیت است، اظهار کرد: امروز اعتقاد ما این است که نباید کلاً ورود خودرو را ممنوع کنیم و از آن سمت هم نباید واردات خودرو کلاً آزاد باشد؛ به نظرم این نکته در صنعت فضایی نیز وجود دارد؛ از سال ۸۷ که در سازمان فضایی بودم ما برنامه ۱۰ ساله را تدوین کردیم که طبیعتاً الان زمان آن به پایان رسیده و برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی کشور تدوین شده است؛ قطعاً این هماهنگی، توازن و تعادل در این برنامه دیده شده است.
وی خاطر نشان کرد: ممنوعیت کامل واردات و خرید در حوزه فضایی ما را از دنیا جدا میکند و از تبادل دانش و فناوری با دنیا عقب میمانیم در عین حال نیز نباید مانند کشورهایی که اعتقادی به صنعت داخلی ندارد و فقط به دنبال خرید هستند، عمل کنیم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: وقتی امروز در حال تامین ظرفیتهای بسیار در داخل کشور هستیم به این معناست که اراده کشور، استقلال در فناوری فضایی است و این استقلال نیز به معنای قطع رابطه با دنیا نیست.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید