کدخبر :267569 پرینت
14 فروردین 1401 - 20:20

واکنش جالب رضا کیانیان در اینستاگرام به بیانیه اعتراضی زنان سینماگر

رضا کیانیان، با وجود حمایت از بیانیه اعتراضی با موضوع خشونت علیه زنان در سینمای ایران، تاکید کرده است آزار و اذیت زنان، تنها محدود به جامعه سینمایی نیست و همچنین این بیانیه، زنان را ضعیف‌تر و کم‌تر از آن‌چه در واقعیت هستند، نشان داده است.

متن خبر

به گزارش سرویس وبگردی سیتنا، رضا کیانیان، بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر، با نوشتاری اینستاگرامی، از «بیانیه زنان دست‌اندرکار سینما در اعتراض به خشونت علیه زنان در این عرصه»، حمایت کرد، ولی چند نکته را یادآور شد. 

او در بخشی از نوشته خود آورده است: «آزار و اذیت زنان فقط محدود به جامعه سینمایی نیست بلکه به عنوان گوشه‌ای از جامعه ماست. متاسفانه زن به محض بیرون آمدن از خانه غالبا نگاه‌های حریص، متلک‌های جنسی، دست درازی‌های شهوت‌آمیز و نهایتا و بعضا دزیدن و تجاوز کردن و رها کردن روبه‌روست. در شرکت‌های تجاری، بازار، بیمارستان، مترو، تاکسی، اتوبوس و مکان‌های عمومی این جریان وجود دارد. فقط در سینما خبری‌تر و بزرگ‌تر می‌شود. چون سینما بزرگ‌ترین و فراگیرترین رسانه است و یک نکته مهم و نادیده گفته شده: در جامعه ما قدرت غالب در دست مردان است. زن برای مستقل بودن احتیاج به کار کردن دارد و برای گرفتن کار باید به مردان مراجعه کند. صاحب کار مرد است و اگر حریص باشد برای کار دادن به زنان می‌تواند پیشنهادات غیرمتعارف داشته باشد. قدرت مرد فقط به صاحب کار بودن ختم نمی‌شود. شوهر چون زور دارد زن را کتک می‌زند و حتی پدر به خود اجازه می‌دهد دخترش را بکشد. قدیم‌تر زن مطلقه مساوی بود با بی‌آبرو اما خوشبختانه اکنون در شهرهای بزرگ زن مطلقه می‌تواند کار کند و خجالت نکشد.»

این بازیگر ادامه داده است: «اما زن مدرن یک موجود ضعیف نیست، می‌تواند خودش از موجودیتش و کارش دفاع کند. جامعه سنتی زن را ضعیفه می‌نامید. زن را مایملک می‌دانست و هیچ حق اجتماعی برایش قایل نبود. اما زن مدرن توانست بسیاری از حقوقش را به دست بیاورد. از این پس هم خود اوست که باید به دنبال حقوق دیگرش باشد. باید بتواند و می‌تواند. این بیانیه، زن را بیشتر ضعیف و کم‌تر قدرتمند نشان داده. که باید تصحیح شود. و نکته مهم، باید تصریح کند که اکثریت مردان در سینما از این دسته نیستند و همچنین اکثریت زنان در سینما.»

کیانیان تاکید کرده است: «یک مقایسه کوچک بین آمار طلاق در جامعه که به گزارش خبرگزاری تسنیم در ازای ۳ ازدواج یک طلاق وجود دارد، در سینما این آمار بسیار بسیار پایین‌تر است. در سینما اگر یک طلاق اتفاق افتد، چنان رسانه‌ای می‌شود که بقیه اخبار را می‌پوشاند. «جامعه سینما بسیار باوقارتر و پاک‌تر است و به همین خاطر زشتی در محیط سینما آشکارتر می‌شود.»

او در پایان در مخالفت با بندی از «بیانیه زنان دست‌اندرکار سینما در اعتراض به خشونت علیه زنان»، نوشته است: «راه حل این بیانیه، ایجاد یک کمیته بررسی در خانه سینماست، که اکثریت آن زنان باشد. به نظر من اکثریت زنان مشکلی حل نمی‌کند. حضور وکلای خبره و فهمیده و دردآشنا مهم‌تر از اکثریت زنان رنج‌دیده است.»

پس از طرح چند شکایت از طرف زنانی که در محیط کار سینمایی، مورد آزار و خشونت قرار گرفته‌اند، جمعی از سینماگران زنِ ایران از جمله نیکی کریمی، هدیه تهرانی، ترانه علیدوستی، هانیه توسلی، تهمینه میلانی و...، دو روز پیش، اقدام به امضا و انتشار متنی با عنوان «بیانیه زنان دست‌اندرکار سینما در اعتراض به خشونت علیه زنان در این عرصه» کردند و خواستار رسیدگی خانه سینما به این موضوع شدند. 

[node:title]

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.