کدخبر :256623 پرینت
05 اردیبهشت 1400 - 10:51

عواقب جبران‌ناپذیر استفاده نادرست از اینترنت!

وجود و دسترسی به اینترنت سهولت را به زندگی مردم آورده، اما مضراتی و مشکلاتی هم دارد که اگر ندانسته آن‌ها را انجام دهیم ممکن است دچار گرفتاری‌های شویم که شاید راه چاره‌ای نداشته باشد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی جی یو، نوشت: گسترش اینترنت در زندگی انسان‌ها، مردم را وادار کرده تا تمام کارهایشان را به صورت آنلاین انجام دهند و کمتر کاری در دنیا وجود دارد که برای انجام آن لازم باشد تا به اداره یا فروشگاه رفت. در زمان همه گیری کرونا مردم حتی ترجیح می‌دهند که خرید‌های خود را هم به صورت اینترنتی و آنلاین انجام دهند. در هنگام استفاده از اینترنت مواردی وجود دارند که انجام دادن آن ها می تواند عواقب وحشتناک و گاها جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

در ادامه برخی از کار‌هایی که هنگام استفاده از اینترنت نباید انجام داد را آورده ایم:

باز کردن ایمیل از فرستنده‌های ناشناخته

این کار خطرناک‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید تحقیقات نشان می‌دهد ضمیمه نامه‌های ایمیل، وسیله انتشار کرم‌ها و ویروس‌ها هستند.

نصب برنامه‌های غیر مجاز

نصب برنامه‌هایی مانند ابزار‌های اشتراک فایل (Limewire، Azureus و سایر سرویس گیرنده‌های Bit Torrent)، بارگیری غیرقانونی خلاف است و مانند پیوست‌های ایمیل، به سادگی فایل‌های بد را به رایانه شما وارد می‌کند.

غیرفعال کردن ابزار‌های امنیتی است

در حالی که عیب یابی از برنامه‌ها یکی از موارد خوب است، ولی کار رایانه را کند می‌کند، بسیاری از کاربران آنتی ویروس یا فایروال خود را خاموش می‌کنند. مشکل این است که آن‌ها فراموش می‌کنند دوباره آن‌ها را روشن کنند و درگیر مشکلاتی می‌شوند.

دریافت ایمیل‌های خطرناک

اگرچه ممکن است اکثر افراد بدانند که نباید پیوست‌های ایمیل را باز کنند، اما بسیاری از آن‌ها نمی‌دانند که خطرات ممکن است در خود ایمیل نیز وجود داشته باشد. نامه‌های HTML یا نامه‌های حاوی عکس‌های جاسازی شده به همان اندازه خطرناک هستند. تصاویر و PDF‌های جاسازی شده می‌توانند حاوی کد‌های مخربی باشند که مضر است؛ بنابراین مطمئن شوید که هیچ نامه‌ای را ناخواسته باز نمی‌کنید.

گشت و گذار در سایت‌های مشکوک همیشه خطرناک است

سایت‌های قمار و سایت‌هایی که محتوای غیرقانونی دارند، همان سایت‌هایی هستند که نرم افزار‌های مخربی را روی رایانه شما نصب می‌کنند.

نگفتن گذرواژه به دیگران

خیلی به همکلاسی و همکاران خود اعتماد نکنید. نام کاربری و رمز عبورتان را برای خودتان نگه دارید. افشای آن بدان معنی است که شما حقوق، اطلاعات بانکی، اطلاعات ثبت نام کلاس و ... را افشا می‌کنید!

مرورگر‌های خطرناک

مرورگر‌ها به سرعت در حال تبدیل شدن به برخی از آسیب پذیری‌های بزرگ در محاسبات هستند. نرم افزار‌های تبلیغاتی و جاسوسی به طور خاص برای سواستفاده از اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس نوشته شده‌اند؛ بنابراین از گشت و گذار در سایت‌هایی که آن‌ها را نمی‌شناسید خودداری کنید و به سایت‌هایی که به آن‌ها اعتماد دارید پایبند باشید.

وای فای نیز خطرناک است

شبکه‌های بی سیم به دلیل مشترک بودن در معرض خطر‌های بزرگی هستند. فردی که روبروی شما نشسته می‌تواند یک هکر باشد و رمز ورود شما را بدزدد. حتماً فایروال را روشن بگذارید و از ارسال رمز عبور خودداری کنید. فقط از شبکه‌های بی سیم رمزگذاری شده استفاده کنید، زیرا سطح حفاظت بالاتری را ارائه می‌دهند.

از کامپیوتر‌های عمومی برای فرم پر کردن استفاده نکنید

ممکن است در حین تایپ و پر کردن فرم هیچ کس پاسخ‌های شما را نبیند. اما این مانع از جمع آوری اطلاعات شما نمی‌شود، یک keylogger (برنامه یا دستگاهی که تمام سکته مغزی شما را ثبت می‌کند) وجود دارد که همه چیز را نگه می‌دارد. سعی کنید همه موارد حساس را روی رایانه خود نگه دارید و آن را از کامپیوتر‌های عمومی دور نگه دارید.

از سایت‌های شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید

سایت‌هایی مانند مای اسپیس و فیسبوک برای سارقان و استالکر‌ها رویایی است. آن‌ها به هر کسی امکان جمع آوری اطلاعاتی درباره شما را می‌دهند که این ممکن است به سرقت هویت شما کمک کند. قبل از ارسال هرگونه اطلاعات حساس یا آسیب رسان در این سایت‌ها، دو باره فکر کنید.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.