اهداف و سیاستهای اتحادیه اروپا در راستای انقلاب صنعتی چهارم
انقلاب صنعتی چهارم، انقلاب در فضای مجازی است. در این گزارش به اهداف، مزایا و سیاست های اتحادیه اروپا در این باره می پردازیم.
به گزارش تسنیم، نسل چهارم صنعت یا انقلاب صنعتی چهارم نامی است که به اتوماسیون و تبادل داده در فناوری های تولیدی در فضای مجازی داده شده است. به بیان دیگر همگرایی تولید صنعتی و فناوری های اطلاعات و ارتباطات با یکدیگر صنعت، نسل چهارم خوانده می شود. در طول سال های اخیر توجه بسیار زیادی به این حوزه نوظهور شده است.
** اهداف انقلاب صنعتی چهارم
نسل چهارم صنعت یکی از مرسوم ترین موضوعات در میان محافل آکادمیک و اجتماعات صنعتی در اتحادیه اروپا به خصوص آلمان است. ایده و اهداف اصلی این انقلاب در صنعت بهره برداری پتانسیل فناوری های جدید این موارد را شامل می شود:
در دسترس پذیری و استفاده از اینترنت و اینترنت اشیا
یکپارچگی فرآیندهای فنی و فرآیندهای کسب و کار در شرکت ها
نگاشت دیجیتالی و مجازی سازی جهان واقعی
کارخانه های هوشمند شامل تولید صنعتی هوشمند و محصولات هوشمند
** فواید و مزایای انقلاب صنعتی چهارم
طبق تحقیقات انجام شده، نسل چهارم صنعت می تواند باعث کاهش هزینه های تولید بین 10 تا 30 درصد، هزینه های پشتیبانی و لجستیک 10 تا 30 درصد و کاهش بین 10 تا 20 درصدی هزینه های مدیریت کیفیت گردد. از سویی این انقلاب در صنعت مزیت های مهم دیگری را نیز ایجاد کرده است. برای مثال کوتاه کردن زمان عرضه محصولات به بازار، بهبود پاسخ گویی مشتری، امکان تولید انبوه بدون توجه به افزایش هزینه های تولید، محیط کاری دوستانه تر و منعطف تر و همچنین استفاده کاراتر از انرژی و منابع طبیعی. متخصصان پیش بینی می کنند که کسب و کارها با استفاده از نسل چهارم صنعت قادر خواهند بود که بهره وریشان را تا 30 درصد افزایش دهند.
** ایجاد هاب های نواری دیجیتال در سراسر اروپا
یکی از سیاست های اتحادیه اروپا برای تحقق اهداف انقلاب صنعتی چهارم، ایجاد هاب های نواری دیجیتال در سراسر اروپا است. طبق این سیاست، دانشگاه های پژوهش محور و موسسات عمومی پژوهشی باید در هاب های نواری دیجیتال توسعه پیدا کنند و صنعت را برای انجام آزمایش ها توانمند سازند. در نهایت این مساله منجر به این خواهد شد که ریسک سرمایه گذاری شرکت های کوچک و متوسط در پیوستن به انقلاب صنعتی چهارم کاهش پیدا کرده و باعث می شود تا این شرکت ها از مزایای شبیه سازی بهره مند گردند. علاوه بر این، هاب های دیجتال باید بتوانند دسترسی به منابع مالی را تسهیل کرده و خدمات عمومی را برای شرکت ها فراهم آورند. منابع مالی توسعه این هاب ها در افق در سال 2020، 500 میلیون یورو خواهد بود.
** توسعه و ایجاد شراکت عمومی خصوصی
سیاست دیگر اتحادیه اروپا در این باره توسعه و ایجاد شراکت عمومی خصوص است. شراکت بخش عمومی و خصوصی علاوه بر اینکه می تواند منابع مالی لازم برای توسعه انقلاب صنعتی چهارم را در اروپا تسهیل نماید می تواند همکاری در تحقیق و توسعه را تسهیل نموده و منجر به ارتقای توسعه قواعد و استانداردها گردد. بر اساس برنامه کمیسیون اروپا، این شراکت باید حمایت قوی تری دریافت کند تا به چارچوب و اکوسیستم واقعی به منظور یکپارچه سازی نوآوری های صنعتی دیجیتال تبدیل شود. اتحادیه اروپا در سال 2020 حدود 5 میلیارد یورو را برای حمایت از برنامه های نواری و پژوهش راهبردی شراکت عمومی خصوصی در نظر گرفته است.با توجه به جهت گیری استراتژیک استانداردسازی، اتحادیه اروپا پنج زمینه را تعیین کرده است که باید برای این تلاش ها مهم باشد: اینترنت نسل پنجم، محاسبات ابری، اینترنت اشیاء، تکنولوژی داده و امنیت سایبری.
** سرمایه گذاری عظیم اتحادیه اروپا برای انقلاب صنعتی چهارم
اتحادیه اروپا برای تحقق انقلاب صنعتی سه هدف سیاستی را تدوین کرده است که عبارت است از:
تجاری سازی سریعتر تکنولوژی های تولید پیشرفته
کاهش کمبودهای سمت تقاضا برای محصولات و تکنولوژی های انقلاب صنعتی
ارتقای مهارت ها برای تولید پیشرفته
همچنین در سال 2016 برنامه سیاستی دیگر با محوریت تکنولوژی های دیجیتال در اتحادیه اروپا به تصویب رسید. مهمترین ابزارهای تامین مالی طرح شده در این گزارش برای سرمایه گذاری در صنعت دیجیتال شامل موارد زیر است:
37 میلیارد یورو سرمایه گذاری در نوآوری های دیجیتال
500 میلیون یورو تامین مالی از صندوق اتحادیه اروپا و 5 میلیارد دلار از منابع کشورهای عضو به منظور توسعه هاب های نواری دیجیتال
6.7 میلیارد دلار برای توسعه خطوط اولیه تولید قطعات الکترونیکی هوشمند
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید