وابستگی اکثر مجرمان اینترنتی به سازمانهای قاچاق انسان و پخش مواد مخدر
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا گفت: بسیاری از مجرمان اینترنتی به سازمان های قاچاق انسان و پخش مواد مخدر مرتبطند و نباید به راحتی از این موضوع عبور کرد.
به گزارش سیتنا، سرهنگ مهدی شکیب که در یک برنامه رادیویی با موضوع «اینترنت و شکل گیری باندهای جرم و فساد از آتلیههای زیرزمینی تا فروش مواد مخدر» سخن میگفت، در رابطه با جرایم در فضای مجازی، اظهار کرد: فضای مجازی روز به روز در دنیا و ایران گسترده تر می شود. نفوذ اینترنت در سال های اخیر افزایش یافته و مشاغل و جرائم وارد فضای مجازی شده اند.
سرهنگ شکیب در پاسخ به اینکه آیا مجرمانی که دستگیر می شوند به جرم خود واقفند؟ افزود: معمولاً در نگاه اول، تبلیغات و کار مجرمان در اینترنت نشانه جرم نیست؛ بلکه در زوایای پنهان مرتکب جرمی می شوند و دری را به روی مخاطبان در فضای مجازی باز میکنند که مردم را به دنیای جرم و فساد فرا می خواند.
وی در ادامه درباره فرآیند تحلیل رفتار کسانی که در استودیوهای زیرزمینی فعالیت میکنند نیز گفت: عده ای از طریق تبلیغات در فضای مجازی جنس غیرمجاز خود را به فروش می رسانند که این جرم است؛ اما مهمترین و پیچیده ترین نوع آنها، مربوط به جرائم سازمان یافته در قالب مدلینگها، آتلیههای زیرزمینی و فروش مواد مخدر است. مجرمان سایبری با گشت و گذار در فضای مجازی با توجه به نوع پست ها و تصاویر افراد به آنها پیام داده و با پیشنهاد مبالغ هنگفت آنها را به استودیوهای زیرزمینی خود میکشند و در این محلها امکان جرم های مختلف برای افراد فراهم میشود.
سرهنگ شکیب همچنین درباره سازمان یافتگی در موضوع مدلینگها خاطرنشان کرد: خانوادهها توجه کنند که ما در شرایط حساس سیاسی قرار داریم و گروههای معاند و تروریستی پس از ناکامیهای پی در پی، پروژه نفوذ فرهنگی را دنبال میکنند. بسیاری از مجرمان اینترنتی به سازمانهای قاچاق انسان و پخش مواد مخدر مرتبطند؛ لذا نباید به راحتی از این موضوع عبور کرد. خانوادهها بدانند حتی با دستگیری این مجرمان هم آبرو و عمر رفته جوانان ما باز نخواهد گشت.
سرهنگ شکیب درباره چگونگی دست یابی به اینترنت پاک اظهارکرد: جرائم اینترنتی به دو نوع جرائم صرف سایبری و جرائم در بستر فضای مجازی تقسیم میشوند. جرائم صرف سایبر مانند حملات سایبری و حکها و نفوذها دارای ویژگیهای متفاوتیاند که معمولاً توسط افراد تحصیل کرده و باهوش صورت میگیرد؛ اما قربانیان جرائم در بستر فضای مجازی معمولا افراد ناآگاه یا فراموش کار هستند.
وی اداه داد: احساس گمنامی در فضای مجازی مجرمان را به سمت ارتکاب جرم سوق میدهد غافل از اینکه پلیس به صورت شبانه روزی سرنخ های اینترنتی را دنبال می کند. خانواده ها باید هماهنگونه که از آلبوم های شخصی محافظت میکنند تصاویر خود را در پروفایلها و پستها قرار ندهند زیرا با این کار امکان ذخیره سازی و سوء استفاده برای مجرمان فراهم میشود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید