کدخبر :319075 پرینت
13 اردیبهشت 1404 - 14:06

ببینید| مطالبه‌گری مردم نسبت به خدمات فضایی، تضمین‌کننده استمرار فعالیت‌هاست

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، تاکید کرد: زمانی که بازار و مردم نسبت به خدمات فضایی مطالبه‌گر باشند، کشش بیرونی ایجاد می‌شود و این خود تضمینی برای استمرار فعالیت‌ها خواهد بود، همچنین حضور و مشارکت فعال بخش خصوصی در کنار نهادهای دولتی می‌تواند به پویایی بیشتر صنعت فضایی کشور کمک کند.

متن خبر

دکتر وحید یزدانیان در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا پیرامون راهکارها برای جلوگیری از رکود در صنعت فضایی، گفت: برخی معتقدند که صنعت فضایی کشور در مقاطعی دچار رکود شده یا نتایج و برون دادی حاصل نشده است. قصد دفاع از هیچ دوره زمانی را ندارم، اما باید واقع‌بینانه به مسئله نگاه کنیم. بسیاری از دستاوردهای فضایی ما، از جمله پرتاب‌های موفق و ساخت ماهواره‌ها، محصول تصمیم‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی هستند که سال‌ها پیش از آن انجام شده‌اند و یک شبه نبوده است.

یزدانیان افزود: گاهی تعبیر می‌شود که در یک دوره خاص، صنعت فضایی مورد غفلت واقع شده، اما اگر به فرآیند ساخت و توسعه ماهواره‌ها نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که پروژه‌هایی که بعدها به نتیجه رسیده‌اند، تعریف، طراحی و بودجه‌گذاری‌شان مربوط به همان سال‌هایی بوده که به‌عنوان دوره رکود یاد می‌شود و تحریم هم اتفاق افتاده است و سال ها بعد ماهواره ساخته و پرتاب شده، البته که این ماهواره ای که پرتاب شده یک شبه ساخته نشده است، تعریف پروژه، تخصیص اعتبار آن برای پروژه، طراحی پروژه و آغاز ساخت پروژه، در یک مقطع زمانی بوده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، گفت: زمانی که بازار و مردم نسبت به خدمات فضایی مطالبه‌گر باشند، کشش بیرونی ایجاد می‌شود و این خود تضمینی برای استمرار فعالیت‌ها خواهد بود.

او ادامه داد: همچنین حضور و مشارکت فعال بخش خصوصی در کنار نهادهای دولتی می‌تواند به پویایی بیشتر کمک کند. اگر فضا برای سرمایه‌گذاری و فعالیت خصوصی فراهم باشد، چرخه توسعه متوقف نخواهد شد.

در پایان، یزدانیان تصریح کرد: ترویج دانش فضایی و عمومی‌سازی آن، نه‌تنها به آگاهی‌بخشی کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز مشارکت گسترده‌تر و تقویت زیرساخت‌های انسانی، اقتصادی و فناورانه این صنعت خواهد شد.

خبرنگار: زهرا طاهری
تصویربردار: سهند بیژن نیا

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.