مقابله با تهدیدات سایبری بر پایه شبکه ملی اطلاعات امکان پذیر است
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: بخش زیادی از تعریف قلمرو ملی در فضای مجازی را باید در قالب شبکه ملی اطلاعات تعریف کنیم.
به گزارش سیتنا، سردار غلامرضا جلالی در همایش نکوداشت هفته پدافند غیرعامل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه باید قلمرو سرزمینی ایران را در فضای سایبری تعریف کنیم، گفت: بخش زیادی از تعریف قلمرو ملی در فضای مجازی را باید در قالب شبکه ملی اطلاعات تعریف کنیم.
وی با اشاره به حوزه اینترنت اشیاء به عنوان یکی از حوزههای مهم فضای سایبری، ادامه داد: در دنیای واقعی همه ابزارها را میتوان به فضای سایبری متصل کرد که ماهیت جدیدی را به وجود میآورد. همچنین در بستر این فضا تولید مفاهیمی مانند دیپلماسی عمومی در فضای مجازی به وجود میآید،به طور مثال همان طور که در روزهای اخیر شاهد بودیم، زمانی که ترامپ بر علیه ایران سخنانی را به زبان آورد؛ با واکنش مردم در فضای مجازی روبهرو شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: مجموعه این عوامل باعث میشود تا در فضای سایبری به الزاماتی توجه کنیم، جنگ سایبری در واقع همان جنگ واقعی اما با ماهیتی مجازی است.
سردار جلالی با بیان اینکه در سطح ملی آنجایی که پدافند غیرعامل بیشترین ارتباط را با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد، بحث شبکه ملی اطلاعات است، این شبکه میتواند تمام فعالیتهای از مبدا به مقصد در کشور را با سرعت بالا پوشش دهد، موضوع دیگر نیز ایجاد قابلیت برای دفاع است که باید قلمرو آن مشخص باشد.
وی با اشاره به اینکه در فضای مجازی آسیبها و فرصتهایی وجود دارد، تصریح کرد: علاوه بر امکاناتی که به لحاظ ارتباطی و انجام امور از راه دور به وجود آمده است فضای مجازی میتواند در جهتدهی به دیدگاههای مردم در جهت اهداف سیاسی و امنیتی به کار رود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با انتقاد از اینکه بدون تنظیم مقررات و قانون از تکنولوژی های وارداتی استفاده می کنیم، گفت: قابلیت مدیریت در این ابزارها برای ما فراهم نیست و این یک تهدید است؛ چرا که امروزه موضوع انتقال داده ها و فناوری های مختلف از فرضیه به واقعیت نزدیک شده و ما در مدل استفاده از این فناوری ها نقش نداریم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید