از بین بردن سلولهای سرطانی با سوراخ کردنشان ممکن شد
محققان دانشمندان رایس در آمریکا با همکاری پژوهشگرانی در دانشگاه کارولینای شمالی و انگلیس موفق به تولید مولکولهای مجهز به موتور در مقیاس نانو برای سوراخ کردن و نابودی سلولهای سرطانی شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز، این مولکولها میتوانند مانند نوک مته به درون غشای سلولهای سرطانی نفوذ کنند و آنها را تخریب کنند.
مولکولهای یادشده میتوانند در صورت شناسایی یک سلول به عنوان سلولی خوب و مفید داروهای التیام بخش و شفا دهنده را به آن تزریق کنند.
این دستاورد علمی، گامی بسیار مهم در جهت درمان انواع بیماری سرطان محسوب میشود. روشهای فعلی مداوای بیماری سرطان و به خصوص روش شیمی درمانی بدون تمییز دادن سلولهای سالم و مفید و سلولهای بد و مخرب انجام میشود و لذا با آسیب دیدن سلولهای سالم و غیرسالم نمی توان از درمان پایدار و قطعی فرد بیمار مطمئن شد.
دانشمندان میگویند این مولکولهای مجهز به موتور و دارای توان حرکت را میتوان برای درمان بیماری ها و مشکلات ارگانیسم های زنده به کار گرفت و این یک تحول بسیار اساسی محسوب میشود. کارآیی و دقت بالا در جهت تشخیص سلول های سالم از معیوب مهمترین مزیت روش یاد شده محسوب می شود.
محققان معتقدند درمان سرطان پوست از این طریق بسیار محتمل است. زیرا مولکولهای دارای موتور میتوانند به راحتی به سلولهای بدخیم دسترسی یافته و آنها را بکشند. برای کنترل حرکت این مولکول ها از اشعه ماورا بنفش استفاده می شود که از طریق فیبر نوری هدایت می شود. محصول نهایی مانند یک اره برقی بسیار کوچک عمل کرده و با سرعت باورنکردنی ۲ تا ۳ میلیون دور در ثانیه فعالیت کرده و غشای سلول های هدف را می برد و به داخل آنها نفوذ می کند.
البته استفاده از این روش فعلا با محدودیت هایی همراه است. از جمله اینکه نفوذ این مولکول ها فعلا تنها به سلولهایی که در لایه های بیرونی تر بدن قرار دارند، ممکن است. از سوی دیگر استفاده بیش از حد از اشعه ماورا بنفش برای بدن انسان مضر است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید