تدوین حسابهای اقتصادی بخش ICT در راستای دست یابی به اهداف برنامه پنج ساله توسعه
مدیرکل و ناظر حسابهای اقتصادی بخش ICT، با تاکید بر لزوم شفاف کردن آمار و اطلاعات اقتصادی بخش گفت: طرح تهیه و تدوین حسابهای اقتصادی بخش ICT، دستیابی به اهداف برنامه پنج ساله توسعه را محقق میکند.
به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندس مجید توکل، مدیر کل و ناظر حسابهای اقتصادی بخش ICT این وزارت، درخصوص ضرورت اجرای طرح تهیه و تدوین حسابهای اقتصادی بخش ICT (حساب اقماری) براساس چهارچوب حسابهای ملی گفت: آمار و اطلاعات از عوامل موثر و ضروری برای تصمیمگیریهای مدیریت است که برای تعیین خط مشی، تدوین راهبردها، برنامهریزی، نظارت و هدایت برنامهها مورد نیاز است. همچنین فعالان اقتصادی نیز در فرآیند ارتقاء جایگاه کشور در بازارهای جهانی، به دادههای آماری صحیح نیازمندند.
وی ادامه داد: تلاش تمامی نهادهای اصلی متولی تولید آمار، همواره برافزایش کمیت و ارتقاء کیفیت آمار و اطلاعات معطوف بوده است و در این راستا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به عنوان متولی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور وظیفه مهمی در ارائه آمارهای صحیح در قالب گزارشات مشخص و جامع دارد تا در جهت ارتقاء اثربخشی آمار گام بردارد؛ موجب افزایش سطح آگاهی مدیران ارشد به منظور تصمیم گیریهای بهینه شود و همچنین چشم انداز واقعی را، جهت تهیه برنامههای عملیاتی نظیر برنامههای توسعه کشور، ارائه دهد.
به گفته توکل، لازم است دفتر بررسیهای اقتصادی برای بررسی وضعیت اقتصادی بخش با در دست داشتن بهترین و کاملترین اطلاعات، شاخصهای اقتصادی را تحلیل کند؛ چرا که در محاسبه سهم ارزش افزوده، سرمایه گذاری، موجودی سرمایه، سهم ICT در سبد هزینه خانوار، اشتغال، تعداد نیروهای کار متخصص ICT همواره مشکلاتی وجود داشته است که ناشی از عدم وجود یا نحوه ثبت و دسته بندی اطلاعات بوده است؛ لذا شفاف کردن آمار و اطلاعات اقتصادی بخش، از اهداف مهم این دفتر است.
مدیرکل و ناظر حسابهای اقتصادی بخش ICT، تصریح کرد: در این خصوص برای دومین بار طرح تهیه و تدوین حسابهای اقتصادی بخش ICT (حساب اقماری) براساس چهارچوب حسابهای ملی برای دادههای سال 1395، با همکاری مرکز آمار ایران و سازمان فناوری اطلاعات اجرا میشود.
این طرح به منظور دستیابی به اهداف تعیین شده در برنامه پنج ساله توسعه کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درخصوص افزایش سهم بخش ICT در تولید ناخالص داخلی کشور و به تبع آن بهبود رشد اقتصادی، شناسایی میزان سهم بخش ICT در کلان اقتصاد، الزامی است.
لازم به ذکر است در اولین اجرای این طرح در سال 1392، مقادیر شاخصهای تعیین شده فقط به صورت ملی اندازهگیری شد و در مورد استانها به تفکیک اطلاعاتی جمعآوری نشد.
وی درباره بازه زمانی و دامنه اجرایی این طرح گفت: این طرح از تاریخ 22 آبان ماه سال 1395 آغازشده و تا پایان خرداد ماه سال 1397 ادامه دارد؛ دامنه اجرایی این طرح کشوری و استانی است و همکاری و نظارت ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانها در این خصوص ضروری و مهم به نظر میرسد.
وی درپاسخ به سوالی درباره اقدامات صورت گرفته برای همکاری با ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانها، افزود: پس از اعلام نماینده از سوی استانها جهت همکاری با ناظر طرح، در روز دوشنبه26 تیرماه سال جاری در سالن الغدیر با حضور نمایندگان ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانها، نشست توجیهی برای این طرح از سوی این دفتر برگزار شد که با همکاری نمایندگان پژوهشکده و مرکز آمار به تشریح اهداف طرح و ضرورت اجرای آن در استانهای کشور پرداخته شد. همچنین تمامی مدارک و مستندات لازم در خصوص اجرای طرح در اختیار آنها گذاشته شده است.
توکل اظهار کرد: همچنین یک دوره آموزشی جهت نحوه اجرا و آمارگیری این طرح از تاریخ 8 الی 11مردادماه سال جاری در مرکز آمار ایران در حال برگزاری است که در این دوره نمایندگان ناظر، نمایندگان پژوهشکده آمار و نمایندگان سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها حضور دارند و به طورکامل پرسشنامههای مورد استفاده در این طرح معرفی و نحوه تکمیل آنها به تفصیل توضیح داده می شود.
این نمایندگان با نمایندگان تعیین شده در ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانها، ارتباط و همکاری مستقیم در اجرای این طرح را دارند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید