کدخبر :201949 پرینت
18 تیر 1396 - 18:27

حمایت از رسانه‌های تخصصی وظیفه حاکمیت است

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رسانه هایی که عهده دار توسعه علمی هستند به افزایش سواد علمی جامعه کمک می کنند و حمایت از این نشریات وظیفه حاکمیت است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، نشست هم‌اندیشی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران مسئول رسانه‌های تخصصی و اختصاصی با موضوع بررسی سیاست‌های حمایتی از رسانه‌های تخصصی برگزار شد.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با بیان اینکه جنس نیازهای نشریات تخصصی متفاوت از دیگر رسانه ها است، هدف از برپایی این نشست را هم اندیشی برای رفع مشکلات احتمالی و احقاق حقوق صاحبان رسانه های تخصصی عنوان کرد.

وی نقش نشریات تخصصی را در پیشرفت علمی کشور بسیار موثر دانست و با انتقاد از این نگاه که پیشرفت علمی کشور تنها با تعداد انتشار مقالات ISI سنجیده می شود، تصریح کرد: رشد علمی کشور دارای مولفه ها و شاخص های مهمی است که یکی از آن ها تعداد مقالات ISI  است. موضوع آموزش و پرورش و میزان بین المللی بودن آموزش عالی چه از حیث تعداد دانشجویان ما در خارج از کشور و چه تعداد دانشجویان خارجی که در دانشگاه های ما تحصیل می کنند از دیگر ملاک های مهم ارزیابی پیشرفت علمی جامعه است.

وی سواد علمی را به عنوان یکی دیگر از مولفه های ارزیابی پیشرفت علمی جامعه عنوان کرد و با تایکد بر اهمیت ارتباطات علم در دنیای امروز گفت: نشریات یا رسانه هایی که عهده دار توسعه علمی در جامعه هستند، به افزایش سواد علمی جامعه کمک می کنند  و حمایت از این نشریات وظیفه حاکمیت است. انتظامی با بیان اینکه مطبوعات تخصصی، مایه افتخار صنف ما هستند، گفت: برخی نشریات تخصصی از چنان وجاهت و مقبولیتی برخوردارند که برای حوزه تخصصی خود حتی جشنواره برگزار می کنند و داوری آن ها مورد قبول بزرگان آن حوزه تخصصی است.

انتظامی همچنین تاکید کرد: از انعقاد تفاهم‌نامه مشترک با صنوف یا ارگان‌هایی که نشریه تخصصی مرتبط با آن حوزه منتشر می شود، با هماهنگی انجمن های صنفی مربوطه مانند تفاهم نامه ریلی استقبال می کنیم.

وی در ادامه به اولویت های 12گانه پیش بینی شده در بسته حمایتی سال96 اشاره کرد و گفت: پرداختن به موضوعاتی همچون «قرآن و معارف اسلامی،‌ فرهنگ ایثار، شهادت و دفاع مقدس، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی ، هر یک از محورهای٢۴ گانه اقتصاد مقاومتی، ترویج زبان فارسی، پرهیز از واگرایی و تحکیم همبستگی ملی توسط رسانه‌هایی که با گستره توزیع استانهای مرزی منتشر می شوند، افزایش سواد علمی جامعه، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، گردشگری و توسعه ایرانگردی، محیط زیست، وقف، کتاب و کتابخوانی» از جمله اولویت های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و رسانه هایی که موضوع انتشارشان هریک از این موضوعات باشد تا 3 برابر بیشتر از دیگر رسانه ها مورد حمایت قرار می‌گیرند.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز فضای رسانه ای بر پایه پهنای باند، آنلاین بودن و تعامل با مخاطب تعریف می شود، تصریح کرد: الگوی مصرف رسانه ای در حال تغییر است و با ظهور رسانه های مدرن و بر موبایل‌محور، نقش رسانه های سنتی روز بروز کمتر می شود در عین حال رسانه های بین المللی، رسانه های محلی و رسانه های تخصصی در بین دیگر رسانه های سنتی با فرصت توسعه و افزایش ضریب نفوذ مواجهند.

انتظامی در همین زمینه به شمارگان پایین روزنامه های کشور اشاره کرد و گفت: در حدود 200 روزنامه داریم که مجموع شمارگان آنها کمتر از 900 هزار نسخه در روز است. وی همچنین با اشاره به تسهیل صدور مجوز در دولت یازدهم بر اساس قانون و اعطای مجوز فعالیت به پایگاه های خبری، افزود: ساماندهی و قانونمندسازی پایگاه‌های خبری، نشریات محلی و نشریات تخصصی اولویت های سه گانه ما در حوزه اعطای مجوزهاست.

بنابراین گزارش، در این نشست که در ادامه سلسله نشست های هم اندیشی با محوریت سیاست های معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، 30 تن از مدیران مسئول رسانه های تخصصی و اختصاصی در حوزه مکتوب و الکترونیک به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند. «لزوم توجه ویژه به نشریات تخصصی در طرح های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید بر افزایش تعاملات نشریات تخصصی با نهادها و وزارتخانه های مرتبط، افزایش میزان یارانه رسانه های تخصصی و یا اختصاصی، حمایت از این نوع رسانه ها برای حضور در نمایشگاه های مختلف کشور، ایجاد تسهیلات برای توسعه دفاتر نشریات تخصصی در خارج از کشور، تشکیل انجمن نشریات تخصصی با هدف توسعه فعالیت این نوع رسانه ها، لزوم توجه ویژه به پایگاه های خبری تخصصی و اختصاصی و کمک به جذب آگهی های دولتی برای نشریات تخصصی و اختصاصی از جمله نکات مورد تاکید مدیران نشریات تخصصی در این نشست بود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.