ناگفتههای خانم خلبانی که اینستاگرام را تسخیر کرد! (+تصاویر)
ماریا پترسون خانم خلبانی است که با فالوئرهایش در اینستاگرام انقلاب به پا کرده است. او متولد کشور سوئیس و ساکن شهر سیسیل ایتالیاست و در حال حاضر خلبان رسمی شرکت هواپیمایی «راین ایر» است. این خلبان معروف، بیش از ۱۳۰ هزار دنبال کننده (فالوور) در اینستاگرام دارد. دلیل اقبال این همه طرفدار، سلفی های منحصر به فردی است که ماریا از سفرهای خود منتشر می کند.
به گزارش سیتنا، خلبانی شغلی است تقریبا کمیاب در دنیای زنان، اما برخی علاقه دارند همیشه خاص ترین ها را انتخاب کنند و زندگی را از نمایی دیگر ببینند. اینستاگرام ماریا پترسون به معنای واقعی کلمه در حال ترکیدن است! حتی اگر سلفی های زیبایی را که از درون کابین خلبان (کاکپیت) می گیرد، از فاکتورهای محبوبیتش حذف کنیم، نشستن پشت رول بوئینگ، شهرت و طرفداران بسیاری را برای او دست و پا کرده است. خیلی جای تعجب نیست که پس از گذراندن دوره ای سخت و طاقت فرسا در مدارس آموزش پرواز، سلبریتی این روزهای فضای مجازی در پایگاه اینترنتی شخصی و شبکه های اجتماعی پرطرفدار به آموزش نکات مهم به خلبانان تازه کار و دانش جویان این رشته و گزارش وقایع سفر خود بپردازد.
ماریا پترسون متولد کشور سوئیس و ساکن شهر سیسیل ایتالیاست و در حال حاضر خلبان رسمی شرکت هواپیمایی «راین ایر» است. این خلبان معروف، بیش از ۱۳۰ هزار دنبال کننده (فالوور) در اینستاگرام دارد. دلیل اقبال این همه طرفدار، سلفی های منحصر به فردی است که ماریا از سفرهای خود منتشر می کند. پترسون می خواهد به زنان نشان دهد در شغل هایی مانند خلبانی که ریشه آن مردانه است، امکان موفقیت وجود دارد. خودش هم راه آسانی را برای رسیدن به این محبوبیت طی نکرده است!
او می گوید:«در آغاز، در دوران اخذ «پی پی ال»، گواهینامه خلبانی شخصی، امید خود را از دست داده بودم. احساس حماقت و عقب ماندگی می کردم. احساس می کردم تنها کسی هستم که در آن دوره به مشکل خورده است.»
به گفته خودش، برای جبران عقب ماندگی ها، برای مطالعه بیشتر، هر صبح یک ساعت زودتر بیدار می شده و پس از اتمام کلاس ها و استراحتی کوتاه، مجددا دروس را مرور می کرده است. او معتقد است تلاش های بی وقفه اش جواب دادند و تا آگوست سال ۲۰۱۲ میلادی موفق به اخذ تمام گواهینامه های پروازی شده است.
در ادامه گفتوگو با ماریا پترسون خلبان زن مشهور فضای مجازی را بخوانید:
آیا پیش از ایجاد حساب کاربری اینستاگرام، انتظار این همه استقبال را داشتید؟
صادقانه بگویم، خیر! انتظار داشتم به عنوان یک خلبان زن مورد توجه قرار بگیرم، اما نه تا این حد. البته تصاویری که از علاقه به ورزش یوگا و مناظر دیدنی که در طول سفرهایم به اشتراک گذاشته ام، در این محبوبیت بی تاثیر نبوده اند.
چه اتفاقی افتاد که به فکر سلفی گرفتن افتادید؟
من عاشق سفر هستم و بسیار علاقه مند بودم تجریبات خودم را با دنیا به اشتراک بگذارم. به همین خاطر یک دوربین «گوپرو – GoPro» خریدم و آن را گوشه کابین خلبان نصب کردم. اوایل فکر نمی کردم این عکس ها تا این اندازه مورد توجه قرار بگیرند، اما پس از گذشت مدتی، از علاقه ای که مردم نشان می دادند، شگفت زده شدم.
چند درصد از سلفی هایتان با شکست روبه رو می شود؟
اتفاقا قسمت خنده دار داستان همین است! تقریبا ۹۹ درصد سلفی ها خراب می شوند.
بیشترین بازخوردها را از چه کسانی داشتید؟
بیشترین بازخوردها از جوانان است، دختران و پسرانی که علاقه بسیاری به پرواز دارند، اما هنوز راه صحیح و اصولی را پیدا نکرده اند. یکی از بیشترین سوالاتی که از من می شود این است که چگونه خلبان شویم؟
آیا به آنها مشاوره هم می دهید؟
بله، اگر داخل کامنت های (نظرها) اینستاگرام را دیده باشید، تا جایی که بتوانم سعی کرده ام پاسخ سوالات را بدهم، حتی بسته به منطقه جغرافیایی شخص موردنظر بهترین مدرسه پرواز را برای ثبت نام معرفی می کنم. بسیار خوشحالم این میزان علاقه نسبت به این شغل وجود دارد و علاقه دارم تمام سوالات را نیز پاسخ دهم، اما متاسفانه وقت محدود است، به همین دلیل اقدام به راه اندازی یک وب سایت شخصی کرده ام تا به طور کلی به سوالات پاسخ دهم.
پیشنهادتان به کسانی که علاقه زیادی به پرواز دارند، چیست؟
به نظر من بهترین کار این است که در ابتدا نسبت به پیدا کردن نزدیک ترین فرودگاه هواپیماهای شخصی اقدام کنند. این فرودگاه ها معمولا هر هفته یک روز بازدید رایگان دارند تا علاقه مندان بتوانند از امکانات آن بازدید کنند.
همچنین می توانند با پرداخت هزینه ای به صاحبان هواپیماهای شخصی، مدت زمانی حدود نیم ساعت را در کنار خلبان به پرواز بپردازند. اگر این کار را انجام دادند و پس از آن در هنگام راه رفتن روی زمین نگاهشان مدام به آسمان بود، بدانند این شغل برای آنها بسیار مناسب است.
علاقه مندان چگونه تلاش هایشان را به استخدام شدن در شرکت های هواپیمایی به ثمر برسانند؟
اگر قدم اول را با موفقیت پشت سر گذاشتند، دومین قدم گذراندن مراحل تست سلامتی است. پیشنهاد می کنم حتی قبل از ثبت نام در کلاس های آموزشی پرواز این کار را انجام دهند.
کلاس های پرواز بسیار گران هستند و شرایط آن در هر کشوری متفاوت است. به طور مثال، در اروپا، بسته به کشور و سطح مدرسه، کلاس های پرواز حدود ۵۰ تا ۱۵۰ هزار یورو هزینه می برند. برخی مدارس معروف نیز هزینه های بسیار بیشتری را در بر دارند، اما مزیت بزرگ آنها این است که به دلیل قراردادهایشان با شرکت های هواپیمایی معروف، امکان پیدا شدن شغل برای کارآموز بسیار بیشتر است.
چگونه گواهینامه هایتان را کسب کردید؟
قدم به قدم! برای کسب گواهینامه های پرواز، دو راه وجود دارد. یک راه این است که تمام هزینه ها را در یک مرحله پرداخت کنید و تمام کلاس ها را به طور پیوسته پشت سر بگذارید. راه دوم هم این است که قدم به قدم گواهینامه ها را دریافت و پیش از هر مرحله هم هزینه مربوط به آن را پرداخت کنید. خود من هم از همین راه استفاده کردم، زیرا تاثیری در کاهش هزینه کلاس ها ندارد.
می توانید به صورت یک دوره ای تمام گواهینامه ها اعم از پی پی ال، ای تی پی ال، مولتی انجین، اینسترومنت، سی پی ال و ام ام سی را بگذرانید یا بسته به علاقه خودتان به ترتیب برای اخذ آنها اقدام کنید. از همان اول تکلیفم را با خودم روشن کردم و می دانستم چه کاری می خواهم انجام دهم، بنابراین قدم به قدم برای اخذ گواهینامه ها اقدام کردم.
یکی از مزیت های اصلی گذراندن کلاس ها به صورت قدم به قدم این است که هرگاه در میان راه از تصمیم خود مبنی بر خلبان شدن پشیمان شدید، هزینه ای که کرده اید هدررفت کمتری داشته باشد. تمام کلاس های پروازم را در سوئد گذراندم و تمام هزینه هایش را هم خودم پرداخت کردم. هنگامی که در تصمیم برای خلبان شدن مصمم شدم، تمام درآمدم را برای ثبت نام در کلاس ها پس انداز کردم. تمام تلاش هایم نتیجه داد و از این که امروز در چنین شرایطی به فعالیت مشغول هستم، بسیار خرسندم.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ابداع هواپیماهای اتوماتیک، آیا نگران آینده شغلی تان نیستید؟
ممکن است بسیاری از همکاران من از این بابت نگران باشند، اما سوال من از شما این است. آیا خودتان سوار چنین هواپیماهایی خواهید شد؟ از سوی دیگر، فهرست فروش شرکت هایی مانند بوئینگ، ایرباس و … تا مدت ها پر است، بنابراین تا زمانی که این فهرست پر از سفارش است، هیچ نگرانی وجود ندارد.
از چه چیز شغل خلبانی بیشترین لذت را می برید؟
تماشای مناظر خارق العاده، لذت بخش ترین بخش این شغل است. هر روز صبحانه ام را در حالی در ارتفاع ۳۸ هزار پا می خورم که آفتاب از سمت شرق در حال طلوع است، در حالی که مردم در غرب کره زمین در خواب هستند. هر روز با چیزهایی گوناگونی از جمله مقصدهای جدید، طلوع چشمگیر خورشید، ماه کامل و … روبه رو هستم.
مناطق مورد علاقه تان کجا هستند؟
یکی از مناطقی که همیشه دوست داشتم به آنجا بروم، ماداگاسکار بود. یکی از مناطق بسیار زیبایی که تجربه سفر به آن را داشته ام کلمبیاست، طبیعت زیبا و مردم بسیار میهمان نوازی دارد. از پرواز به لس آنجلس و نیویورک هم بسیار لذت بردم، این دو شهر در یک کشور واقع شده اند، اما بسیار با هم تفاوت دارند. لس آنجلس سواحلی زیبا، شهری دیدنی و هوایی بسیار مناسب دارد. هر جا خورشید در آن حضور داشته باشد، من خوشحال ترین آدم روی زمین هستم.
سختی های یک خلبان زن در چنین شغل مردانه ای چیست؟
کمی چالش برانگیز است، اما این چالش ها را سدی بر سر راه خود نمی بینم، بلکه آن را سکوی پرتاب در نظر گرفته ام. در آغاز هرچه می گفتم می خواهم خلبان شوم، کسی مرا جدی نمی گرفت. حتی برخی ادعا می کنند به دلیل زن بودن موفق به کسب این شغل شده ام، این صحبت ها من را بسیار ناراحت می کند. من به اندازه خلبانان مرد درس خوانده و تلاش کرده ام.
هدفتان برای پنج سال آینده چیست؟
در پنج سال آینده باز هم همین شغل را ادامه خواهم داد، زیرا از شرایط و شرکتی که در آن کار می کنم بسیار راضی هستم. قطعا به کسب گواهینامه های حرفه ای تر خواهم پرداخت و امیدوارم بتوانم در اوقات فراغت به مکان های بیشتری سفر کنم و دنیا را بهتر ببینم. در پایان، سلفی های بیشتری خواهم گرفت تا بیشتر با مردم در ارتباط باشم.
در ادامه تصاویر بیشتری از ماریا پتروسن خلبان زن محبوب فضای مجازی را ببینید:
افزودن دیدگاه جدید