کدخبر :182338 پرینت
04 آذر 1394 - 13:51
مدیرعامل شرکت فناپ:

باید ضریب نفوذ فاوا در حوزه انرژی افزایش یابد

مدیرعامل شرکت فناپ به افزایش ضریب نفوذ توانمندی‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش نفت، گاز و پتروشیمی تاکید کرد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، شهاب جوانمردی در مراسم افتتاحیه چهارمین کنفرانس فناوری اطلاعات و ارتباطات صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه عمده منابع طبیعی ایران همچون نفت، زغال سنگ و سوخت‌های فسیلی، بیشتر صرف تولید انرژی می‌شود در حالی‌که بخش جدی‌تری از ارزش‌افزایی مختص صنعت پتروشیمی است گفت: در حوزه فتوولتایک،‌ هزینه‌های تولید برق از طریق انرژی خورشیدی به طرز چشمگیری رو به کاهش است، در حالی‌که تا سال 2025 این هزینه‌ها به نصف هزینه‌ی تولید برق از طریق نیروگاه‌های هسته‌ای و سیکل ترکیبی پیش‌رفته کاهش پیدا خواهد کرد.

او با اشاره به برنامه‌ریزی‌های جدی دیگر کشورهای دنیا در زمینه تولید برق از طریق انرژی بادی، افزود: مطابق پیش‌بینی‌ها تا سال 2030 بین 17 تا 19 درصد انرژی مورد نیاز دنیا یعنی دو هزار گیگاوات از طریق انرژی بادی قابل تامین است و این مساله از انتشار سالانه بیش از سه میلیارد تن دی‌اکسیدکربن جلوگیری می‌کند.

مدیرعامل شرکت فناپ همچنین به سرمایه‌گذاری‌های جهان روی مبحث انرژی زمین‌گرمایی اشاره کرد و گفت: بیش از 24 کشور برای بهره‌گیری از انرژی‌های زمین‌گرمایی، سرمایه‌گذاری جدی کرده‌اند. به عنوان مثال، مراکش می‌خواهد 40 درصد از انرژی‌ مورد نیاز سالانه کشورش را از انرژی‌های پاک با تمرکز ویژه‌تر روی انرژی زمین‌گرمایی تامین کند.

جوانمردی در ادامه افزود: در فناپ به مساله انرژی از دو منظر نگاه می‌شود. یک دیدگاه، ایجاد چارچوب وفرصتی برای هدایت بخشی از جریان استارت‌آپی کشور به سمت تامین نیازهای صنعت انرژی در بخش‌های مختلف زنجیره‌ی ارزش است؛ جریانی که نگاه پنج تا 15 ساله پیش رو را می‌تواند تقویت کند، اما دیدگاه دیگر انتقال دانش و تجربه‌ی نرم‌افزارهای سازمانی و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در صنایع مختلف مانند بانک، معدن، پرداخت و ... به حوزه‌ی انرژی اختصاص دارد.

او افزود: امروزه بیش از 30 هزار سنسور روی دکل‌های نفتی نصب شده است که کمتر از یک درصد داده‌های تولیدی آنها مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. چنانچه از داده‌های این سنسورها به نحو بهینه‌ای استفاده کنیم، دست‌کم شاهد بهبود عملکرد و کارکرد در سایت‌های عملیاتی و مواد مصرفی خواهیم بود.

مدیرعامل فناپ اضافه کرد: باید پذیرفت در صنعت انرژی به عنوان موجودیتی که نزدیک به 15 درصد از تولید ناخالص داخلی ایران را به خود اختصاص داده، تاکنون موضوع برای بسیاری از شرکت‌ها به صورت یک جعبه سیاه بوده است. یعنی سفارشی را به شرکتی خارجی تحویل می‌دادیم و تحویل می‌گرفتیم، اما حالا فرصتی پدید آمده تا شرکت‌های ایرانی را به این فضا راه دهیم و قدری از این حالت ابهام و کلی‌نگری خارج شویم.

جوانمردی تاکید کرد: صنعت نفت باید راهبردی را ایجاد کند که این دانش و تجربه صد ساله در حوزه انرژی و دانش 25 ساله در حوزه ICT به دیگر صنایع کشور رسوخ کند.

وی هم‌چنین بر لزوم تغییر رویکرد فعالان حوزه‌ی نفت و انرژی به فناوری اطلاعات تاکید کرد و افزود: در این حوزه، فناوری اطلاعات نه به شکل بخشی از پروژه‌های گوناگون، که به شکل یک بلوک مجزای الزام‌اور و توان‌مندساز باید در نظر گرفته شود. این مساله نیازمند خرد سازمانی، عزمی جدی، و تصمیمی استراتژیک است

به گفته وی، باید به نقش مشاوران فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌صورت جدی‌تر توجه شود و مشاوران تخصصی در این زمینه تربیت شوند و با دیدگاهی کلان به حوزه ICT، نقش آن در این صنعت بازتعریف شود.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.