تحلیل و بررسی بازار کسب و کار فاوا با حضور مدیران دولتی و خصوصی
سیاست ها، برنامه های توسعه کسب و کار بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و همچنین انتظارات متقابل دولت و بخش خصوصی در این حوزه، با حضور وزیر ارتباطات، معاونان وزارتخانه و فعالان بخش خصوصی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
به گزارش سیتنا، در همایش «سیاستها، برنامهها و انتظارات از بخش فاوا» که با حضور تعداد زیادی از فعالان بخش خصوصی و دولتی برگزار شد. مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اپراتورهای ارتباطی کارآفرینان و فعالان حوزه در پنل های جداگانه به تشریح فعالیت های سال گذشته و برنامه های تدوین شده برای سال 94 پرداخته و زمینه های فعالیت بخش خصوصی و سهم بازار فاوا از عملیاتی کردن برنامه های تعریف شده در این حوزه را تبیین کردند.
بر اساس این گزارش، مهندس نصراله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این همایش، توسعه خدمات مشترک فنآوری اطلاعات بین مردم، پنجره واحد خدمات کشوری، ساماندهی مراکز داده دولتی و حمایت از مراکز داده خصوصی ، پایش پروژههای کلیدی کشور و همکاری برای توسعه خدمات دستگاهی از جمله اهداف سازمان در سال جاری عنوان و تصریح کرد: در حوزه خلاقیت ها نیز مواردی مانند تولید محتوا، خدمات ابری، دولت همراه، دسترسی آزاد به اطلاعات، مهاجرت به IPV6 و همچنین اینترنت اشیا از مواردی است که مورد توجه ما قرار دارد.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه های سازمان فناوری اطلاعات ایران در توسعه بازار و کسب و کار گفت: از جمله این برنامه ها می توان به تسهیل ورود و خروج شرکتهای نوآور در بازار و همچنین تسهیل عرضه خدمات پایه نرم افزارهای ابری برای شرکت های نوپا، اشاره کرد.
وی ادامه داد: در حوزه امنیت نیز در سال جاری موارد متعددی مورد توجه قرار خواهد گرفت که از جمله آنها می توان به تدوین استانداردهای امنیت تبادل اطلاعات اشاره کرد.
نصراله جهانگرد با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات از مهمترین برنامه های وزارت ارتباطات است، اظهار داشت: درباره ارتقای کیفی و کمی این شبکه پیش از این گزارشهای متعددی ذکر شده و ادامه توسعه کمی و کیفی شبکه ملی اطلاعات، تولید محتوای بومی و ارتقای خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای از دیگر برنامه های سازمان در سال جاری محسوب می شود.
دکتر علیاصغر عمیدیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در این همایش با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات به عنوان اصلی ترین اولویت وزارت ارتباطات به شمار می رود، اظهار کرد: در این راستا سازمان تنظیم مقررات صدور پروانه هایی را در راستای توسعه این شبکه در دستور کار خود قرار داده است.
وی در عین حال از طراحی چند پروژه در راستای گسترش فنآوری اطلاعات و ارتباطات کشور خبر داد و گفت: در سال 1394 صدور پروانههای ارتباطات ثابت (FCP)، صدور پروانه اپراتورهای مجازی موبایل (MVNO)، صدور پروانههای مراکز تماس، برگزاری مزایده و اعطای پروانه اپراتور دوم پست و همچنین صدور مجوز استفاده از شبکه های دسترسی ثابت مبتنی بر LTE از جمله این طرح ها به شمار می رود.
مهندس قنبری، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات در این مراسم از واریز 10 هزار میلیارد تومان درآمد حوزه ICT به خزانه دولت در سال 1394 خبر داد و گفت: این رقم هفت درصد درآمد دولت را تشکیل میدهد.
وی در این همایش اظهار کرد: در حال حاضر سهم سرمایهگذاری در بازار ICT کشور افزایش یافته و در سال 1393 به طور مستقیم 5000 میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه زیرساختهای کشور انجام گرفته است.
وی همچنین متذکر شد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در آخرین سال اجرای برنامه پنجم توسعه وزارت ارتباطات در نظر دارد 4000 میلیارد تومان در این حوزه سرمایهگذاری کند.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز در این همایش عنوان کرد: از ابتدای سال گذشته ظرفیت شبکه انتقال کشور 2.6 برابر شده که البته در این میان یکی از اصول مهمی که مورد توجه ما قرار داشت آن بود که به ازای 80 درصد افزایش پهنای باند داخلی 20 درصد افزایش پهنای باند خارجی خواهیم داشت.
محمود خسروی همچنین به شبکه فیبرنوری کشور اشاره کرد و با بیان اینکه لازم است این شبکه تا پایان دولت یازدهم به 69 هزار کیلومتر برسد، اظهار کرد: در این خصوص پروژه های مختلف مانند «نور 2 » طراحی شده که این پروژه به منظور تکمیل شبکه فیبر نوری در قسمت هایی که این که شبکه کیفیت مناسبی ندارد یا نیاز به نوسازی و تعمیر دارد در نظر گرفته شده و بر این اساس حدود 12 هزار کیلومتر از فیبرنوری کشور در دستور کار قرار داده می شود که این رقم در دو بخش تقسیم خواهد شد.
وی همچنین یادآور شد: در حال حاضر فراخوان این پروژه آماده شده و به احتمال زیاد اردیبهشت ماه سال جاری مناقصه آن نیز برگزار می شود.
براساس این گزارش، رییس مرکز پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در ادامه این همایش در خصوص عملکرد مرکز تحقیقات در سال گذشته تصریح کرد: در طول سال گذشته توانستیم مرکز تحقیقات را احیاء کرده تا بتدریج بتوانیم در راستای ارتقای پژوهش در صنعت فاوا قدم های موثری را برداریم.
دکتر محمد خوانساری اجرای پروژه های کوچک و خرد تحقیقاتی را در مرکز تحقیقات جز اولویت های آخر این مرکز دانست و گفت: در تلاش هستیم تا به طرح های کلانی که سرمایه و زمان و نیروی انسانی بیشتری را می طلبد بپردازیم و از سوی دیگر در اجرای طرح های کلان به گونه ای عمل خواهیم کرد تا اکو سیستم آن در مراحل مختلف درنظر گرفته شود.
خوانساری گفت: از تمام توان کشور چه بخش خصوصی چه دولتی و چه دانشگاهیان و فعالان حوزه ICT به منظور کمک به توسعه پژوهش در این حوزه بهره خواهیم برد.
وی در خصوص برنامه های سال 94 مرکز پژوهشگاه به اجرای طرح موتور جستجوی ملی، اجرای طرح صیانت فرهنگی و اجتماعی طرح توسعه آزمایشگاه های تحقیقاتی و طرح توسعه مرکز عملیات امنیت در حوزه امنیت بومی در فضای مجازی اشاره کرد.
وی همچنین شناسایی فعالان بخش خصوصی در حوزه ICT را به عنوان مکمل این پژوهشگاه از جمله برنامه های این مرکز عنوان کرد.
این گزارش حاکی است، دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با بیان این که در سال گذشته تلاش کردیم تا اهمیت گسترش تعامل بین بخش خصوصی و دولتی را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گسترش دهیم گفت: این تعامل بین بخش خصوصی و دولتی در سال جاری رنگ و بوی تازه ای به خود گرفته به شکل قابل توجهی گسترش خواهد یافت.
وی برگزاری چنین نشستی را در ابتدای سال به منظور تببین اهداف و سیاست های بخش خصوصی و دولتی لازم دانست و اظهار داشت : در این همایش تلاش کردیم برنامه های خود را تشریح کنیم تا بخش خصوصی مطابق با برنامه های این وزارتخانه بتوانند چارچوب ها و اهداف خود را انتخاب و برنامه ریزی کنند.
وی با بیان اینکه ضلع دیگری که بخش خصوصی و دولتی را به هم نزدیک می کند ، دانشگاه است گفت: در تمام دنیا مرسوم است که بخش خصوصی از پروژه های R&D دانشگاه ها حمایت می کنند و بخشی از سود سالیانه خود را صرف پژوهش های بنیادی در حوزه مربوط به خود صرف می کند.
واعظی با بیان این که بسیاری از استان های کشور محیط مساعدی برای توسعه بازار ICT دارند، گفت: بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران ظرفیت بسیار بالایی دارد و پیش بینی می کنیم این بازار تا آینده نزدیک تا سه برابر رشد کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه در خصوص برگزاری این همایش تاکید کرد: برگزاری چنین همایش هایی در راستای عملیاتی کردن بحث هایی هست که در آن مطرح می شود، در این خصوص نیز کارگروهی به منظور رسیدگی مطالبات بخش خصوصی که در این همایش مطرح شد ، تشکیل می شود و در تلاش هستیم پاسخگوی مطالبات بخش خصوصی باشیم.
وی در پایان گفت : من اعتقاد جدی به توانمندی های بخش خصوصی دارم و آمارهایی که در این همایش ارائه شد نشان می دهد بسترها را برای همکاری بیشتر با بخش خصوصی آماده کرده ایم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید