دهمین شماره ماهنامه سرآمد ویژه نوروز منتشر شد
انبوهی از گفت وگوها و یادداشت های خواندنی از سرآمدان کشورمان، در دهمین شماره ماهنامه سرآمد به انتشار رسیده است.
به گزارش سیتنا، معمولا اهالی مجرب رسانه می گویند روزنامه ای که به شماره صد برسد دوران بلوغ و ماندگاری اش را آغاز می کند و ماهنامه هم با شماره 10. با لحاظ این موضوع که در شرایط امروز دیجیتالیزه شدن رسانه ها و کاهش اقبال و دردسرهای زیادی انتشار نسخه کاغذی، رفتن به سمت انتشار ماهنامه مکتوب، جرأت و جسارت و حمایت زیادی می خواهد، به شماره 10 رسیدن «سرآمد»، یک اتفاق خاص رسانه ای، حداقل در سال 1394 در حوزه نخبگانی و دانشگاهی است.
در آخرین روزهای اسفندماه 1393، دهمین شماره ماهنامه خبری، علمی، آموزشی، تحلیلی «سرآمد» به صاحب امتیازی بنیاد ملی نخبگان حضور در عرصه مطبوعات و مراکز فرهنگی و علمی را تجربه می کند. شماره ای که می توان گفت در اوج پختگی و بلوغ خود در دوران انتشارش قرار دارد. این شماره از سرآمد، مطالبی شاخص و به جد ارزنده در خود تعبیه کرده است که ساعاتی از روزهای تعطیلات نسبتا طولانی نوروز را می تواند به خود اختصاص دهد.
گفت وگو با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان که کمتر گفت وگوی اختصاصی را از او در مطبوعات و خبرگزاری ها شاهد بوده ایم، یکی از مطالب خوب و خواندنی سرآمد دهم است. او در این گفت وگوی صریح اما صمیمی، باز هم در وادی پژوهش ولوله به راه انداخته و گفته است: «بزرگ ترین مشکلی که در پژوهش کشور می بینیم و بارها من گفته ام این است که در یک سال گذشته به این نتیجه رسیده ام که ما پژوهش مان مشتری ندارد. اصلا ما حق نداریم برای خودمان یک مشتری فرضی که عمدتا یک ژورنال خارجی است درست بکنیم و بگوییم که بیا و این را تحویل بگیر...»
پرویز کرمی سردبیر نشریه هم در سخن نخست این شماره سرآمد که با عنوان «بهار علم و فناوری» منتشر شده، پیشنهاد داده است که «در سال جدید از اقتصاد متحجر و سرد و افسرده نفتی فاصله بگیریم و در بهار اقتصاد دانش بنیان حرف های نو بزنیم و کارهای نو انجام دهیم.»
سرآمد دهم بخشی با عنوان«یک کلمه حرف حساب» هم آورده است که در آن چکیده ای از نظرات نخبگان علمی کشور ارائه شده است. دکتر ناصر اقدمی رییس مرکز سلول درمانی پژوهشگاه رویان، دکتر سیدکاظم علوی پناه استاد خاک شناسی، دکتر علی اکبر موسوی موحدی استاد تمام بیوفیزیک، دکتر صادق آیینه وند استاد رشته تاریخ، دکتر حسن ظهور موسس دانشگاه پیام نور، دکتر علیرضا فرومدی دکترای داروسازی، دکتر کریم مجتهدی استاد فلسفه، دکتر اصغر آقامحمدی رییس مرکز تحقیقات نقص ایمنی کودکان و دکتر مهدی گلشنی استاد برجسته فیزیک از جمله سرآمدانی هستند که در این شماره، نقطه نظرات خواندنی شان ارائه شده است.
مروری بر مهم ترین رویدادهای علمی سال 93 هم از گزارش های جذاب این شماره سرآمد است که در آن به ذکر دقیق روز اعلام به دست اوردن آن فناوری، پرداخته شده است که بی شک دریایی از غرور ایرانی را در دل خواننده، مواج خواهد کرد.
مرضیه برومند هم از جمله هنرمندانی است که از روی آثاری که ارائه کرده است می توان به شخصیت جالب او پی برد. این برنده جایزه علامه طباطبایی گفته است که «من فیلمساز نخبه نیستم» که نشان از اهل عمل و نخبه واقعی بودن اش دانست. به خصوص اینکه معتقد است: «برای یک لحظه هم فکر نمی کنم جای دیگری غیر از ایران زندگی کنم. برای اینکه من زنده ام به مخاطبم. نیاز من به مخاطب، نیاز مخاطب به من است. در هیچ جای دنیا این نیاز را نمی توانم برطرف کنم.» او در این گفت وگو از دشواری های به انجام رساندن «شهر موش ها»ی معروف اش هم سخن گفته است.
اما یک گفت وگوی جذاب و خواندنی و دوست داشتنی دیگر این شماره سرآمد، گفت وگو با خالق «قصه های مجید» و خیلی از آثار ادبی دوست داشتنی معاصر ما است؛ گفت وگو با هوشنگ مرادی کرمانی. تیتر این گفت وگو هم بامزه است: «داستان نویسی را از ننه بابا آموختم». در بخشی از این گفت وگو می خوانیم: «اول دیوانه وار می نویسم و سپس مثل یک تدوین گر به سراغ نوشته هایم می روم. این است که اغلب نوشته هایم، چیز زیادی برای حذف کردن ندارند و این نکته ای است که از سینما آموختم.»
گفت وگوی شاخص دیگر سرآمد دهم، مربوط به علی اکبر صادقی از سرآمدان نقاشی معاصر ایران است. او در این گفت وگو، حرف های دوست داشتنی بسیاری زده است. مثلا در جایی می گوید: «هیچ کس نمی تواند دین اش را به وطن ادا کند، باید سعی کند تا وقتی که زنده است، عاشق وطن اش باشد و به همه وطن اش را بشناساند. این وظیفه همه ما است.»
پرویز کردوانی پدر کویرشناسی ایران نیز در این شماره سرآمد حرف های گفتنی اش را زده است. بخشی از حرف های جالب این سرآمد کشور مان را با هم بخوانیم: «زنم 22 جلد کتاب نوشته، اما من رمان نمی خوانم. اصلا نمی توانم بخوانم. اما ادبیات کلاسیک می خوانم. در تمام عمرم یک رمان نخوانده ام. من معتقدم کسی که استاد شد باید تمرکزش را بگذارد روی رشته خودش. می گویند رمان بخوان تا مغزت باز شود؛ از سن من گذشته که مغزم باز شود!»
اما خواندن گفت وگویی با یک استاد نمونه و شاخص ادبیات، فارغ از سوژه و محتوایی که می تواند داشته باشد، خواندنی و به یادماندنی است. استاد حسن انوشه از بزرگان دایره المعارف فارسی ایران، در گفت وگوی اش با سرآمد دهم، ابراز کرده است که «اگر حسن انوشه فعلی نبودم حتما کشاورز می شدم». صمیمیت نظرات انوشه در عمق جان خواننده می نشیند. مثلا می گوید: «روزگار ما مشکلات یک جور بود و این روزها جور دیگر. در دوره ای که ما دانشجو بودیم اگر پول نداشتیم، می توانستیم شب توی خیابان بخوابیم. اما حالا اگر دانشجویی بخواهد این کار را انجام بدهد، به او می گویند کارتن خواب!»
سرآمد دهم، در خود مطالب خواندنی دیگری از جمله یادداشت ها، مقالات و گزارش ها با سوژه های مختلف مرتبط با حوزه نخبگان کشور دارد که هر کدام در جای خود، ارزش وقت گذاشتن را دارند. از همین روست که می توان ماهنامه «سرآمد» را نشریه ای تحکیم یافته در عرصه مطبوعات کشور به شمار آورد.
دهمین شماره از ماهنامه خبری، علمی، آموزشی و تحلیلی «سرآمد» به صاحب امتیازی بنیاد ملی نخبگان، مدیرمسوولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در 132 صفحه و ویژه نوروز 94 منتشر شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید