کدخبر :173092 پرینت
05 اسفند 1393 - 22:41

مهم ترین مطالب کاربردی هوافضا در پایگاه اینترنتی کیهان نورد

پیشرفت هدفمند در فناوری هوافضا برای مردم هر کشوری می‌تواند منافع انکار ناپذیری را در افزایش کیفیت در زندگی روزمره داشته باشد و آنها از این طریق امنیت و رفاه را حس کنند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، از توسعه حمل و نقل گرفته تا مقابله با بیماری‌های مهلک و کشنده، از افزایش بازده کشاورزی گرفته و مبارزه با آلودگی هوا تا برقراری امنیت و غیره، همه و همه از جمله مهمترین کاربردهای وسایل پرنده‌ای مثل هواپیماها، موشک‌ها و ماهواره‌ها هستند که نتیجه توسعه فناوری هوافضا در طی حدود یک قرن است.

اکنون دیگر پهپادها و مولتی‌روتورها هرکاری که فکرش را هم نمی‌کردیم انجام می‌دهند. از ارسال بسته‌های پستی گرفته تا فیلم برداری هوایی بدون سرنشین یا برقراری امنیت در مناطق مرزی و غیره، همه و همه از کاربردهای این پرنده‌های روباتیک بدون سرنشین است.

هواپیماهای مسافربری بزرگ و کوچک سالانه میلیون‌ها نفر از مردم جهان را بین شهرها، کشورها و قاره‌های جهان جابجا می‌کنند و این یکی از مهم‌ترین کاربردهای هوافضا به حساب می‌آید.

دولت‌ها به کمک فناوری هوافضا می‌توانند منابع انرژی روی زمین را تخمین زده و مصرف آنها را پایش کنند که این امر می‌تواند برنامه‌ریزی، مدیریت و کنترل منابع انرژی را برای مسئولان تسهیل کند. همچنین رصد تغییرات کیفیت خاک و تخمین میزان منابع آب سطحی، میزان بارش و نشست برف، سطح زیرکشت و نوع کشت و زرع در ابعاد ملی و جهانی نیز از جمله اطلاعاتی هستند که می‌توان با تحلیل داده‌های تهیه شده از فضا، در زمانی کوتاه و با دقت بالا به آنها پی برد.

علاوه براین به کمک ماهواره‌ها می‌توان به بهبود کشاورزی از راه‌های مختلف کمک کرد. از فضا می‌توان آفت‌زدگی و گسترش آفات در کشور و منطقه را به سرعت تشخیص داده و برای کارشناسان اطلاعات مناسب را به منظور مقابله با آنها فراهم آورد.

حفظ محیط زیست نیز از جمله فعالیت‌هایی است که دولت‌ها تلاش می‌کنند با کمک فناوری‌ هوافضا آن را به نحو بهتری انجام دهند. با استفاده از ماهواره‌ها می‌توان پوشش زمینی جنگل‌ها و مراتع را تعیین کرد و تغییرات آن را در هر زمان تشخیص داد. ضمنا منابع و مکان‌های آلاینده‌های آب‌وهوا و نیز محل‌های نشت مواد سمی در رودخانه‌ها و دریاها از جمله مواد نفتی به راحتی از فضا قابل تشخیص هستند.

همچنین با مقایسه تصاویر ماهواره‌ای در زمان‌های متوالی می‌توان به مطالعه تاثیرات توسعه شهری و صنعتی در محیط زیست در طولانی مدت پرداخت. مسئولان حفاظت از محیط زیست و پژوهشگران این حوزه نیز می‌توانند با استفاده از ماهواره‌ها گونه‌های جانوری در معرض انقراض را مورد ردیابی قرار دهند. 

پخش مستقیم برنامه‌های رادیو و تلویزیون و برقراری ارتباطات جهانی مثل مثل اینترنت با استفاده از ماهواره‌های مخابراتی امکان پذیر می‌شوند.

پایگاه اینترنتی کیهان نورد که هم‌اکنون به نشانی اینترنتی www.keyhannavard.ir یا www.keyhannavard.com ، قابل دسترسی است، یک پایگاه اینترنتی علمی، خبری و تحلیلی در حوزه فناوری هوافضا است که به انتشار آخرین اخبار گزارش‌های علمی و تحلیلی حوزه هوافضا می‌پردازد.

بررسی آخرین اتفاقات هوافضایی کشور و تحلیل آنها، کاربردهای فناوری هوافضا و نقش آن در ارتقای کیفیت زندگی مردم، آخرین اخبار و گزارش‌های هوافضایی داخلی و خارجی، مصاحبه با صاحب‌نظران حوزه هوافضا، مطالب تاریخی هوافضایی، مقالات و تحلیل‌های علمی حوزه هوافضا و اخبار رویدادهای هوافضایی داخلی و خارجی، از جمله مطالب جذاب این پایگاه اینترنتی هستند. 

در این پایگاه مطالب متنوع و جذاب هوافضایی قابل مشاهده است و بازدیدکنندگان می‌توانند مهم‌ترین اطلاعات مورد نیاز خود در این حوزه را از «کیهان‌ نورد» دریافت کنند.

«فناوری هوافضا برای امنیت، رفاه و افزایش کیفیت زندگی» شعار این پایگاه علمی، خبری و تحلیلی است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.