تبدیل توان علمی به سرمایه و ارزش افزوده؛ برگ برنده در توسعه اجتماعی
نشست نقش صنایع دریایی در توسعهی اجتماعی و اقتصادی سواحل کشور به همت ستاد توسعه فناوری صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیتنا، این نشست خبری با حضور امیردریادار جعفری تهرانی معاون هماهنگکننده نیروی دریایی ارتش، امیردریادار دوم علی غلامزاده رئیس سازمان جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی نیروی دریایی ارتش، منصور آرامی نمایندهی مجلس، سرهنگ محمد ورمرزیار رئیس اداره شناوری معاونت دریابان مرزهای ناجا، کاپیتان علی عزتی معاون فنی و بازرگانی سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، مهندس پیمان مسعودزاده، رییس کمیته کشتی سازی انجمن مهندسی دریایی ایران و برخی دیگر از مسئولان فعال برگزار شد.
محمد سیف، دبیر ستاد توسعه صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری فناوری ریاست جمهوری، در این نشست تخصصی با اشاره به ایجاد چهارگروه تخصصی در ستاد، خاطرنشان کرد: با وجود رشد علمی خوب و توان علمی مکناسب، ما هنوز نتوانستیم توان علمی خود را به سرمایه و ارزش افزوده اقتصادی تبدیل کنیم.
وی در ادامه به نبود مباحث مربوط به دریا در فرهنگ عمومی کشور و نقش رسانهها در برجسته سازی این مفاهیم اشاره کرد و گفت: از طریق ارتباط با رسانهها و برگزاری نشستهای خبری درصدد افزایش اطلاعرسانی هستیم و همچنین در تلاشیم تا با برگزاری جلسات با روابط عمومی سازمانهای دریایی برای همافزایی و جلوگیری از موازی کاری، اقداماتی صورت گیرد.
دبیر ستاد توسعه صنایع دانشبنیان دریایی گفت: مهمترین موضوعی که این ستاد در حال پیگیری آن است، مربوط به ترویج فعالیتهای حوزه دریا و دریانوردی است که کارگروه ترویج در این ستاد راهاندازی شده و در آن، نمایندگانی از نهادهای مختلف حوزه دریا حضور دارند تا بتوانند برنامهریزیهای لازم را برای ترویج این حوزه انجام دهند.
امیردریادار پیمان جعفری طهرانی نیز با اشاره به نقش دریا در توسعهی اجتماعی و اقتصادی کشورهای مجاور دریاها، گفت: در کشورهای حاشیه خلیج فارس شاهد بودیم که دریا از عوامل تاثیرگذار توسعه در این کشورها بوده است و ما نیز میتوانیم همین رویه را در سواحل جنوب شرقی کشور اجرایی کنیم.
معاون هماهنگکنندهی نیروی دریایی ارتش در ادامه با لزوم فرهنگ سازی در خصوص بهرهبرداری از دریا و سواحل دریایی، گفت: مطالب آموزشی مرتبط با دریا و فرهنگ گردشگری دریا چندان در کشور وجود دارد و باید برنامهریزیهای مناسبی صورت گیرد.
دکتر منصور آرامی در ارزیابی مثبت از ایجاد توسعهی در سواحل دریا، گفت: دریا محور توسعه بوده و صنایع دریای نیز بخشی از اقتصاد دریاست. ایراد کشور ما آن است که یک نگاه بلند و یکپارچه به این مسئله نداشتیم.
امیردریادار غلامرضایی نیز در ادامهی نشست با تاکید بر این نکته که ایران، کشوری دریایی است، تصریح کرد: بیانات مقام معظم رهبری به صورت کتابچه در نیروی دریایی ارتش منتشر شده است و در صدد اجرایی سازی آن هستیم.
وی در ادامه گفت: متاسفانه دیگر در دانشگاه چابهار، دریادار آموزش داده نمیشود و از سوی دیگر حدود 15 درصد دریانوردان در کشتیهای ایرانی، خارجی هستند.
دکتر سیف در همین راستا و با اعلام حمایت از پایان نامههای دانشجویی در این حوزه، گفت: با توجه به اینکه دانشجویان فعال در حوزهی صنایع دریایی و مهندسی دریا بسیار کم هستند، بنابراین برنامه داریم که از پایاننامههای این دانشجویان حمایت مالی کنیم و اگر سازمانهای مربوط به این حوزه نیز در این زمینه با ما همکاری کنند، میتوانیم میزان حمایتها از پایاننامهها را تا سقف 20 میلیون تومان افزایش دهیم.
امیردریادار غلامرضایی در پایان نشست اعلام کرد: به بهترین پاسخ برای سوال" چرا ایران، کشوری دریایی است؟" جایزه تعلق میگیرد.
انتهام پیام
افزودن دیدگاه جدید